MATEJA
|
Lepo pozdravljene vse mame. Imam sinčka, starega 14 mesecev in bi vas rada vprašala, če imate tudi vi podobne probleme z vašimi malčki: moj malček je zelo veder, nasmejan in dobrosrčen otrok. Do nekje 10-11 meseca starosti je bil res priden, igral se je v stajici ure in ure, v vozičku (ob izrednih prilikah) sedel tudi po 3-4 ure, nikoli zganjal panike. Lepo se je igral, opazoval okolico... Sedaj mu pa sam še rožički falijo... ko njemu nekaj ne štima, ali mu je dolgčas, se dere, udarja z glavo ob naslon vozička, pojokuje... Neznosen je postal. Noče bit več sekunde na miru. Saj če se vozimo (z vozičkom) je ok, ko se pa minuto ustavimo, je živa katastrofa. Nikamor več ne moremo z njim, ne na večerjo, pijačo, niti na kavo več ne, ker je ne spijemo na miru . In nervozen je postal, pa ne vem zakaj, ker mi se zdi, da ga midva z možem ne uzgajava v histeričnega mulca, na koncu pa bo res to postal. Ne vem več kako delat, se obnašat z njim.. Saj en čas ga lepo, mirno mirim, ampak ko ti cel dan "pere mozak", mi včasih pride, da bi mu tako po riti primazala, a kaj ko vem, da ne bo razumel, pa mi se smili. No da ne odolgovlačim več, prosim povejte, če je to samo prehodna faza al je s tem že viden karakter otroka. Hvala in LP.