Vijoličarka
|
Kaj pa vem. Sovraštvo je huda zadeva in najbolj razjeda tistega, ki sovraži. Popolnoma jasno mi je, da on poslabšuje situacijo. Prevaral te je, lagal, odšel, ampak kljub temu te noče spustiti s krempljev. In žal si obsojena na neko komunikacijo z njim, saj imata skupaj otroka. Mogoče bi se tukaj poslužila tiste modrosti, ki pravi: če ne moreš spremeniti situacije, spremeni svoj odnos do nje. Torej, najprej moraš po moje razčistiti v sebi, da on ni več tvoj moški. Čisto vseeno je, če ima dvajset ljubic in kje jih skriva. To ni več tvoja stvar in te ne briga. Predvsem v smislu, da te ne prizadene. Ti si z njim zaključila in nima nobenega smisla, da premišljuješ o tem, s kom je, kaj šele, da se z njim o tem pogovarjaš. Če sproži tak pogovor, mu enostavno hladno reci, da se o tem ne misliš pogovarjati, da je vajina zgodba zaključena. Ne izogibaj se njegovim klicem - dvigni slušalko in se ne daj zmesti in ne daj zaplesti. Samo hladnokrvna bodi, dopovej si, da je za tvoje lastno dobro bolje, da se z njim ne obremenjuješ. Povej mu, da te ne zanima nič drugega, kot kdaj bo obiskal otroka in podobno, če bo začel spet nakladati, se kar čez njega vljudno poslovi (oprosti, ampak to me pa res ne zanima) in odloži slušalko. Če boš to vztrajno in vedno ponovila, potem bo dojel, da nima več moči nad teboj in bo odnehal. Najbrž je problem ravno v tem, ker ga vedno poslušaš, kar ti govori o sebi in mogoče celo razpravljaš. Ne vem, sama boš najbolje vedela. Mogoče bi pomagalo, da bi pogledala njegovo sliko in "mu rekla": "veš kaj, prav nič me ne briga, kje si, s katero si in kaj počneš". Če boš to večkrat ponovila, bo mogoče pomagalo. To je mogoče podobno, kot pri taščah, ki rade dražijo. Dražijo, ker vidijo, da se snaha sekira in muči. Ko pa tega odziva ni več, se konća tudi draženje. Vsaj ponavadi.