|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet o ločitvi - prosim pomoč
20.8.2007 11:56:45   
lory05
Marsikaj sem že prebrala na to temo, pa se vseeno ne vem kam obrnit.
Prosim tiste, ki ste to že dali skozi, če mi lahko pomagate.
Pri meni ne pride v poštev sporazumna ločitev, ker mi je že povedal, da ne bo podpisal. Torej kaj zdaj? Kateri je naslednji korak?
Naj povem, da imava 15 let starega sina in skupno premoženje. Sem slišala, da je postopek ločitve čisto ločen od postopka delitve premoženja. Je res?
Če je to res, bi rada da se najprej reši ločitev in potem deli premoženje. Ima kdo s tem iskušnje?
Kako bo z otrokom? A obstaja kakšna možnost, da otrok ne bi ostal z mano? Razen alkoholizma, droge in tistih stvari, tega pri nas ni.

Vnaprej se vsem zahvaljujem za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet o ločitvi - prosim pomoč
20.8.2007 15:11:20   
jade1
Saj pri 15 letih se sin sam odloči pri katerem od staršev bo živel.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2007 7:11:47   
Anonimen
Sicer sem dobesedno šokirana, da se TI ločuješ, vendar... user posted image

- Če sporazumna razveza zakonske zveze ne pride v poštev iz kakršnegakoli razloga, potem mora tisti zakonec, ki želi razvezo zakonske zveze, na pristojnem sodišču vložiti tožbo za to. Ob oddaji tožbe plačaš cca. 40€ sodnih kolekov.
- 15 let star otrok se praviloma sam odloči, pri katerem od staršev bo živel, vendar njegovo odločitev kljub temu pretehtata CSD in sodišče in v kolikor presodita, da je njegova odločitev sprejemljiva, jo potrdita. To seveda velja za 15-letnika, ki se še redno šola in je finančno še odvisen od staršev. Če je že zaposlen ali kako drugače finančno samostojen (kar je pri tej starosti že zakonsko dovoljeno), ima 15-letnik bolj proste roke in mladoletnost ne igra več bistvene vloge.
- V praksi se skupno premoženje zakoncev razdeli istočasno z razvezo zakonske zveze, ni pa to nujno. Sodnik lahko opravi delno sodbo in vse tri stvari (razvezo zakonske zveze - skrbništvo - delitev skupnega premoženja) opravi po delih. Kljub temu ti, kot tožnica, nisi oškodovana in imaš, četudi si prej razvezana, še vedno vse pravice (in dolžnosti) na skupnem premoženju.

Možnost, da otrok ne bi ostal pri tebi, je minimalna, glede na njegovo starost in tvoje stanovanjsko-finančne razmere. V kolikor se ne bosta mogla sporazumeti, kdo bo koga izplačal (predvidevam, da je v igri tudi hiša), bosta imela dve možnosti: ali bosta spor vlekla nekje do penzije in imela vmes oba pravico do bivanja v hiši, ali pa se bosta strinjala s prodajo in bo vsakemu pripadala cca. polovica. Kaj bosta potem naredila vsak s svojo polovico denarja, je seveda vajina stvar. In da te potolažim: kredit, vzet za hišo, se deli na pol, ne glede na to, koliko kdo od vaju zasluži in kdo je ta kredit vzel.

Če te zanima še kaj več, pa kar vprašaj. user posted image

(odgovor članu lory05)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2007 8:25:04   
lory05
Melanie Trump,
najprej se ti zahvaljujem za kar izčrpen odgovor.

Kaj si hotela rečt s prvim stavkom? Da se "jaz" ločujem? Jaz sem že velikokrat ugotovila, da "nič ni tako kot izgleda", pa najbrž to velja tudi zame.

Glede na to, da bi morala jaz zdaj dat tožbo za ločitev, predvidevam, da to naredim na sodišču?! A potem moram it sama na CSD ali se oni med sabo povežejo?

Glede premoženja pa tako: midva imava dve hiši, eno staro (v kateri živijo moževi starši) in eno novo, v kateri živimo mi. Tako, da ne vem, kako bo z delitvijo. Jaz bi najraje videla, da obdrživa vsak eno hišo. Za razliko v vrednosti, pa bi se zmenili kako drugače, če bo šlo.
A bi šlo (tisti, ki veste), da bi se jaz zaradi razlike v vrednosti premoženja, odpovedala preživnini za otroka?

lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2007 8:31:28   
Anonimen
Lory - jaz sem ex Kerensa. user posted image

Tožbo oddaš na sodišču, ja. Vzorcev je en kup na Internetu, v skrajni sili pa ga dobiš tudi na sodišču samem (zastonj). Ampak ker je pri vas v igri premoženje, boš imela najverjetneje odvetnika, ki ti bo povedal, kako in kaj. Vseeno poskusi čimveč narediti sama, saj ti bo on vse zaračunal. Zakaj plačevati nekaj, česar ni treba?

Za hiši je res najbolje, da se dogovrita, kakor si napisala, vendar je težko verjetno, saj je imel tvoj mož tisto starejšo hišo verjetno, še preden sta se poročila, kar pomeni, da NE spada v skupno premoženje in je v celoti njegova.

Preživnini pa se nikakor ne moreš odpovedati, ker je to otrokova pravica, ki se je ne da kompenzirati s čemerkoli drugim. Dogovarjati se da samo za višino in način izplačila. Glede na to, da se ne ve, do kdaj bo tvoj mož se dolžan plačevati preživnino (lahko samo še 3 leta, lahko pa še 11 let), boste tudi težko kaj naredili. Kompenziraš lahko samo obvezno preživnino za 3 leta z deležem vrednosti na hiši. To je pa vajin dogovor.

(odgovor članu lory05)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2007 8:39:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Melanie Trump
Kompenziraš lahko samo obvezno preživnino za 3 leta z deležem vrednosti na hiši.

No, pa še to ni sigurno, saj se ne more predvidevati celega kupa stvari, od katerega je višina preživnine sploh odvisna (in izplačevanje samo). Pa še tožba se bo vlekla zagotovo toliko časa, da bo prej polnoleten. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2007 10:12:33   
lory05
Torej, ex Karensa, pozdravljena.

Nekaj časa me ni bilo na RR, pa sem zamudila cel kup stvari. Med drugim sem takoj opazila, da te ne videvam več tu. Sem ravno hotela vprašat, kaj je s tabo, pa vidim, da si se samo "preimenovala".

Glede najine starejše hiše: ni je imel moj mož od prej, prej ni imel čisto nič. Midva sva jo skupaj kupila od občine s kreditom, drugače bi takrat šla na dražbo in če bi jo kdo drugi kupil (verjetno bi jo, ker nisva imela denarja za licitirat), bi morali it ven tudi njegovi starši. Tako da je tudi ta hiša kupljena v zakonu in tudi jaz zanjo plačujem kredit. Potem pa sva jo še nekaj prenavljala in uredila papirje za legalizacijo garaže in še cel kup stvari.

Pravzaprav pa naj povem, da še nisem čisto 100% odločena za ločitev, enih 95% pa sigurno, ker žel ne vidim rešitve.

Kako si pa kaj ti? Kaj je novega?

lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2007 21:55:00   
Anonimen
95%-na odločitev za razvezo je že veliko. Pravzaprav preveč. user posted image

Torej tudi starejša hiša spada v skupno premoženje. Najenostavnejša varianta bi bila, da se dogovorita, da eden od vaju obdrži eno hišo, drugi pa drugo. Razliko med vrednostima obeh hiš pa z nečim poračunata - krediti, avto ali karkoli, kar se sploh da poračunati. Tako vsak od vaju obdrži streho nad glavo, kar je najpomembnejše - poleg sina, seveda, ki se bo pa tako ali tako sam odločil, pri komu bo. Najverjetneje.

Jaz sem pa v redu. Saj vidiš, da sem se preimenovala v Melanie Trump. user posted image

(odgovor članu lory05)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?