|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   je možno, da se za cel mesec zmotijo pri roku?
19.8.2007 7:16:31   
Ketrin24
JUTRO!

Če bi bila noseča kakšen mesec več, ali bi to ginekolog opazil. ?Ali pa na NS ko sem bila.

Rok mam namreč januarja vendarj jaz mojo bebiko že močno čutim in mi je moj g.rekel da je to nemogoče, ampak jaz vem kaj čutim. Zato sem pomislila, da sem mogoče dalj časa noseča in ,da g.tega ni opazil. Res pa je, da imam trebuh za predvideni kao 18t zelo velik. Je pa to moja prva user posted image

Mojga moža ravno v decembru ni, ker je službeno odsoten, upam da nisem en mesec več noseča in se mi bo ta najlepši trenutek moral narediti brez njega. user posted image

Kaj mislite ve?

Hvala vam za pomoč in lepo nedeljo vam želim.

BYE

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 20.8.2007 13:09:29 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HELP!
19.8.2007 7:31:27   
April
Da bi otroka čutila v 18. mesecu ni nič nemogočega. Jaz sem drugega tudi že zelo hitro, pa mi je moški ginekolog rekel, da se mi sam zdi.user posted image
Da bi ti pa rok narobe izračunali se mi pa zdi malo verjetno, saj otrokova rast do ne vem že katerega tedna poteka pri vseh  približno enako in se šele potem pokažejo odstopanja.

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2007 7:46:41   
Klaudia
Jst sm noseča prvič in sem otrok začutila zelo zgodaj. v 17tednu. In se moji Ginekologinji ni zdelo nič nenavadnega.
Na UZ se pa ne more zmotit o starosti user posted image . Tako da bo kar vse vredu.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.8.2007 8:04:04   
PBJ
Tudi  jaz sem user posted image  čutila že v začetku 17. tedna.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2007 8:26:07   
lukec
Tudi meni se ne zdi tako nemogoče. Jaz sem ga začutila sicer konec 19. tedna - tako, da sem bila prepričana, mogoče pa tudi prej pa nisem vedela, da je to to.
Ti želim, da čudež doživita skupaj z možem.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2007 9:43:09   
Ketrin24
A potem odpade varianta, da bi bila 4 oz.5 tednov več noseča?

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
19.8.2007 9:44:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.8.2007 14:20:29   
mala pikica
Ketrin, obe imava PDP januarja, in jaz mojega user posted image  že tudi kar nekaj časa čutim in to konkretno, kot da je na nogometni tekmi user posted image

Jaz bi prej rekla, da se G moti glede brcik kot pa da se je za en mesec zmotil v PDP-ju. Sicer pa kaj on ve, kdaj ženske začutimo svojega otroka. Kolikor vem, ga nekatere začutijo že tudi v 15.tednu. Torej ni nič nenavadnega, če ti svojega čutiš v 18.tednu. Tako da se nič ne sekiraj in uživaj v brcikah user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.8.2007 14:51:14   
nana35
Tudi jaz čutim mojega otročka pa sem prvič noseča in ga čutim od 18t približno naprej.Veliko jih čuti že prej,sploh tiste ki so noseče drugič,tretjič...

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.8.2007 15:00:16   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin24
Če bi bila noseča kakšen mesec več, ali bi to ginekolog opazil. ?Ali pa na NS ko sem bila.
...
Mojga moža ravno v decembru ni, ker je službeno odsoten, upam da nisem en mesec več noseča in se mi bo ta najlepši trenutek moral narediti brez njega. user posted image

Mislim, da je praktično nemogoče, da bi bila en mesec dlje noseča, pa ti tega G ne bi povedal, ker so tako na prvem UZ kot na NS izmerili plod.

Po drugi strani pa je vedno teoretično možno, da rodiš 4 tedne pred PDP, torej v decembru...

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2007 19:26:02   
VesnaLana
Jaz sem svojega otroka začela čutiti v 18 tednu, čutiti je bilo kot nekakšni mehurčki.

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.8.2007 22:21:32   
mayci
Mislim, da nisi noseča več, kot so rekli in je čisto možno, da pri 18 tednih otročka dobro čutiš. Jaz sem ga prvič začutila pri 15 tednih ("mehurčke"), pa mi niso rekli, da je bilo prekmalu..user posted image

Uživaj v teh občutkih!

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.8.2007 22:47:03   
sonce78
Jaz sem tudi prvič začutila otroka v 18. tednu, pa se mi je ginekolog smejal in mi ni verjel, pa se je na koncu izkazalo, da me je moj sonček že lepo pridno brcal.

Uživaj v brcikah tvojega zakladka!

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.8.2007 23:07:37   
mamuška
1. otroka sem začutila točno polnih 16 T noseča, drugega pa še en teden prej 14 T 5/7, tako da samo brez panike. Če otrok z merami ne odstopa, zagotovo nisi noseča celih 5 tednov več. Če G tega ne bi opazil, je vsaj močno slaboviden, če že ne slepuser posted image

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.8.2007 7:45:53   
Ketrin24
punce hvala vam za odgovore.

Danes grem na pregled, pa da vidmo kaj bo povedal. Imam kar en cel spisek na papirju napisan zanga. Moram si vse napisati, ker stašno pozabljam. A je še katera ful pozabljiva? user posted image

lp vam poročam popoldne, kaj bom zvedela na pregledu.

čao

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.8.2007 7:58:01   
Anonimen
Jaz sem tudi mojo miško čutila že v 16.T in se spraševala podobne reči kot ti. Prav tako je prva nosečnost.
Prepričana sem bila, da sem noseča vsaj 2 tedna več. No potem se je v kakem 28T izkazalo na podlagi rasti dojenčka, da naj bi bila noseča kar kake tri tedne manj.....pač je bolj mičkena, pa še takrat sem imela polno dela, strokovni izpit, pred tem pa sem prebolela eno zoprno zastrupitev.
Sedaj upam, da bom res rodila vsaj na PDP, če ne kaj prej in da bo dojenčica imela vsaj 3kg.

Narava je ena čudna reč.....predvsem pomaga: nema se sekirati, čim mirneje preživeti nosečnost in uživati v teh trenutkih, ki so sedaj.

(odgovor članu Ketrin24)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.8.2007 11:57:38   
AnaMaria
Poznam primer, ko so se zmotili za tri tedne, in sicer tako da je ženska šla na porodniško za avgust, sedaj pa ima rok septembra.
Meni je to sicer malo čudno. Ne rečem za dan ali teden, ampak trije tedni so pa že kar nekaj.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: je možno, da se za cel mesec zmotijo pri ...
21.8.2007 12:05:02   
igica
Hojla,

men se zdijo te stvari še vedno čudne. Pikico sem čutila že nekje v 13 tednu kot mehurčke, začelo se je nekaj 10 krat na dan potem pa sem vsak teden močneje čutila. Pri 16 tednih sem jo čutila že vsaj 100 in večkrat na dan potem pa sva že nekje konec 19 začetek 20 tedna že lahko obadva z možičkom ko sva dala roko na trebuh čutila premik. V 20 tednu sem imela morfološko pa sem svoji g. povedal in je rekla isto kot že prej da smo pač nekatere malo bolj občutljive in otroci bolj živahni in vse bolj čutimo kot je to običajno. Sedaj v 21 tednu pa se z pikico že igrava saj že lepo vrača udarce nazaj ko ji potrkam in mogoče se komu zdi čudno

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
21.8.2007 12:15:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu igica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
21.8.2007 18:47:04   
silvya
Tudi jaz sem svojo dojenčico čutila že v 16 tednu. Ko sem takrat prišla na pregled in me je sestra vprašala, če čutim gibe in sem rekla, da ja, mi je skeptično rekla, no bomo videli, in smo res. Ob njeni izjavi pa sem sama pri sebi mislila, ja kaj me pa pol to sprašuješ, če misliš, da je nemogoče user posted image   Bila je pa to moja 3. nosečnost.  Pa še rok so mi izračunali malo čudno, s tremi tedni razlikeuser posted image .  Tako, da je možno, da otročka čutiš že zelo zgodaj.

LP
Silvya

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.8.2007 20:12:18   
Ilije
Dvomim, da si noseča več kot ti je pokazal UZ. Vsaj takšna odstopanja (za 4-5 tednov) po moje niso možna. Kar se pa gibov tiče ti pa jst čist verjamem, da jih že čutiš, ne glede na to, da ti je G rekel, da to ni mogoče.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.8.2007 8:49:06   
Mateja82
Prve gibe sem pri obeh user posted image  začutila pri 16 tednih, Pri drugem user posted image  so bili redni in čutim ga od takrat  čisto vsak dan tako da res  ne vem kaj naj bi bilo tako nenavadnega. Kar se pa UZ tiče pa mislim da se glede datuma niso zmotili za cel mesec.

Imela sem obratni primer ko je bila moja user posted image 14 dni čez rok, ko se je pa rodila pa je babica rekla ja ta pa še ni bila čist pripravljena in zrela. Tako da možno da se tudi mal zmotijo, na UZ.user posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.8.2007 9:34:37   
unika
Ja jaz pa poznam primer, ko je imela rok 29. 12. rodila pa je 23.01. pa so rekli, da so se malo zmotili sedaj bo pa lahko vložila za podaljšanje porodniške za tisti mesec, ko so se zmotili.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.8.2007 10:40:58   
nora
A potem odpade varianta, da bi bila 4 oz.5 tednov več noseča?

4 oz 5 tednov vec je kar veliko odstopanje...lahko da si 2 tedna, max 3 tedna vec nosečauser posted image meni so na nuhalni premaknili pdp za 14 dni, pa se za to sestre reagirajo, da je velik.

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.8.2007 11:35:52   
Ketrin24
Na NS ko sem bila, mi je dala rok en teden prej, se pravi 19.1.08 po UZ ga imam pa 24.1.08.  Danes sem ravno 18 t. noseča in se mi zdi, da bom že kar počila, takšen trebuh imam, zato mi grejo pa potem takšne misli po glavi. "da sem noseča več, kot pa je določil g."

Se pa zavedam da 100 ljudi, 100 čudi. oz. ni ene nosečke, ki bi bila enaka drugi. Ene še v petem mesecu nimajo trebuha, nekatere mamo pa v četrtek že tako velikega, skoraj za rodit. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ema ali Ana ?
Mijavček

Katero ime vam je bolj všeč, za kombinacijo z dvojčkom, ki bo Tristan?

Ana (41%)

Ema (59%)

Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!