|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 18:11:53   
leah
Januarja se mi bo rodil moj prvi otroček,pa me zanima,kdaj ji že lahko dam dudiko?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 18:16:23   
Anonimen
Jaz sem dve vzela kar s seboj v porodnišnico: eno Chicotovo navadno in eno Nukovo anatomsko silikonsko. Navadne ni hotel, anatomsko Nukovo, ki je res zelo majhna, pa je takoj zagrabil in veselo vleče še danes.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 18:17:08   
Anonimen
Danes je star dve leti in pol, seveda nima več tiste iste majcene, hotela sem samo povedati, da se od takrat naprej od dude ne loči...

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 18:22:34   
Pupica
mi imamo doma kar 3 različne(2aventovi in nukovo)pa nobeno noče:(potolaži se amo z zizo8)

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 18:24:14   
Jančika_
Mogoče je sploh ne bo rabil. Priporočajo, da naj je ne bi dajal prvih šest tednov (da ga ne moti pri dojenju, ker je različen način sesanja). Ampak teorija je eno, praksa pa drugo...naš jo je dobil pri dveh tednih, ker si je začel vleči palček.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 18:33:25   
M&P
Pri nas je tudi na začetku ni hotla, pri kakšnih dveh mesecih in še danes pa jo ima samo kadar je zaspana in se tako potolaži z njo.:duda:

lp,:rozica:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 18:48:55   
TARA in MAJ
nam so jo dali že v porodnišnici ker je hotel skoz vlečt siso od takrat je neločljiv od nje me skrbi kako ga bomo odvadili
lp:sloncek:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 20:18:19   
Gina
Jaz sem vsakic nesla dudo v porodnisnico. Tako si izcrpan od poroda, otrocek se joce, prav fino je, ce imas dudo. Sicer pa tudi ce je ne bos imela, ti jo v Postojnski porodnisnici dajo, ce prosis zanjo - saj si rekla, da gres tja a ne.
LP:)

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 20:20:35   
**tanja**
otročki v bistvu rabijo le materine dojke, za hrano, za tolažbo, pa tudi mleka boš imela dovolj, če boš mladička pristavljala k prsim vsakič, ko bo to potreboval :duda:
druga stvar je pa ta: dude se bo moral prej ali slej tudi odvaditi, pa vedno boš mogla pazit, da je ne pozabiš doma, kaj šele izgubiš!!
moj mladiček je star pol leta, pa ji nisem dala nikoli dude, niti flaške. še vedno jo dojim, zraven pa že tudi 3x na dan je sadje in žita in meso (občasno) in pije vodo iz kozarca.
sem pristaš nekompliciranja, ker sem zelo leteča in bi mi bilo malo odveč poleg plenic še vedno skrbeti za čiste dude in flaše.
tako je pri nas doma,
želim ti veliko veselja:rozica:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 20:33:28   
Gina
Je ze res, kar pravi Tanja, da nekateri otroci ne rabijo dude. Nekateri otroci pa imajo tako zelo razvit sesalni refleks, da bi samo vlekli in vlekli in tudi ko so siti, bi se nekaj zvecili, pa ko so sitni bi tudi zvecili, ne bi pa jedli. Nas pridno je - se doji (ma 9kg pri 6. mes!)pa vendar ima tudi dudo - ne ves cas, ampak kadar se dere na zizi, ker ne bi vec jedel, bi pa se se crkljal. Poleg tega so mene pri vsakem od mojih otrok na zacetku prsi ZELOOOOO bolele in vsi trije so mi jih poskodovali do krvi - in jaz jih nisem mogla dojit vec kot 10x na dan. Ko so pojedli (15-20 min), so dobili dudo. Odvadit otroka od dude pa ni tako strasen problem - vsaj po mojih ozkusnjah. Vsak pa mora itak narediti tako, kot je njemu najbolj prakticno. Pa LP:sloncek:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 21:10:19   
Anonimen
Ti kar vzemi dudico s seboj. Moja prijateljica ima tri otroke. Pri prvih dveh je vzrajala, da ne bosta imela dude, pri ztretjem pa si je močno želela, ker si ni mogla privoščiti še enega nočnega vstajanja, nošenja, srckljanja, spanja z otrokom in podobno. Da mu dudo in je potolažen. Če jo bo hotel, O.K., če pa ne, pa tudi.
Otroci moje sestre so stari 16, 12 in 11 let in so vsi trije vlekli dude, da se je kar kadilo. Pa za nobenega ne vemo, kdaj so jih dali stran. Sami od sebe.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   KDAJ DUDA?
18.11.2004 23:14:38   
viv_
V Kranju tudi dobiš dudo v porodnišnici. Moja mala je imela zlatenico in je bila pod lučko, pa so ji takrat dali dudo, da ni jokala. Od tedaj ne more brez nje, jaz si pa tudi ne predstavljam kako bi bilo brez!

Ima jo za zaspat, pa kadar je zelo utrujena jo poišče in se malo "pocrklja". Sem absolutno pristaš dude in stekleničke.

Kar se pa tiče odvajanja in kompliciranja, kar je pisala tanja ... Tudi od dojenja oz. crkljanja na prsih se bo enkrat moral odvadit. Pa res se mi ne zdi kompliciranje - sploh če si leteč. Je pa ja lažje dati dudo, kot pa iskat primerno mesto, pa si vlečt gor majice (sploh pozimi) in tako naprej. Steklenička pa tudi prav pride če si zunaj. Saj meni se zdi, da če sva zunaj, pa je žejna, je bolj enostavno da ji dam stekleničko, kot pa da iščeva okrog kozarce. Pa še v termovki čaj ostane lepo topel.

Samo moje mnenje, vsak pa ugotovi kaj mu najbolj ustreza - njemu in malčku!

Papa

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KDAJ DUDA?
19.11.2004 7:10:57   
Žiga
Ne sekiraj se in ne kompliciraj...

Če povzamem: duda je zato, da starši ne izgubimo živcev, če bi se naš otrok stalno jokal.
Je res? Pomojem je!:hudicek::hudicek::hudicek:
Problem je samo v tem, ker otrok joka, ker mu nekaj manjka oz. nekaj hoče. Zato mu damo dudo, ker vedno ne moremo ugotoviti, kaj želi. In ker/če pomaga, smo zmagali. :bravo::bravo::bravo:

Pravijo, da duda ne, pa to ni dobro, pa 6 tednov raje ne... Naš mali je že prvi dan v porodnišnici, ko so ga pripeljali zjutraj k mamici (moja je imela CR), prišel z dudo v ustih (sestre so mu jo dale). In kaj zdaj. Nič, naj jo ima. In jo še vedno ima. Sicer ni odvisen od nje, in jo večinoma ne rabi, ampak za spat je ni stvari, ki bi bila boljša od dude. Ko je utrujen in se igra, sam vzame dudo... Jo pa tudi sam ven vzame, če se mu zdi...

Midva sva že takoj rekla, da naš pa bo imel dudo, ker nima smisla sam sebe slepit, da "naš mali pa je ne bo imel".

Poznam primer, ko pučka ni imela dude ("naša je pa ne bo imela") in so imeli doma celo paniko, ko je stalno jokala in niso spali in nič mogli. Prvi dan v vrtcu so ji dali dudo. In? Mala je ko prerojena! Nič joka, igra se, ...

LP
Žiga

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   KDAJ DUDA?
19.11.2004 7:12:37   
Žiga
Ups... Ponavadi se podpišem drugače...

:hudicek::hudicek::hudicek::hudicek:

LP
Ž.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   KDAJ DUDA?
19.11.2004 9:27:03   
StBarbara
takoj, ko smo prišli iz porodnišnice sem mu jo dala za "probat".Odlično.
Prva dva meseca mu je bila ful ušeč, zdaj pa ima raje prstke, kar pa me zelo skrbi, saj nekako bolj priporočajo dudo kot prstke:(

kadar je zelo zaspan, pa duda še vedno "pali" :bravo:
aja imamo nukove dude.

lp:angel:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   KDAJ DUDA?
19.11.2004 14:14:22   
kimi
jaz sem rodila v začetku 8 meseca in so mu že dudo dali v porodnišnici sem se tok smejala tista velika duda na tako majhnem:duda:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?