karmy
|
Moj brat je spadal med prizadete otroke in zdaj spada med prizadete odrasle... med porodom se je zataknil med materični vrat in mu je prekinilo dotok krvi v možgane, v takem stanju je bil toliko časa dokler ga zdravniki niso rešili... ampak je bilo prepozno, desna stran možganov je bila prizadeta, in ni moral odraščati kot normalni vrstniki in se tudi razvijati ni mogel normalno - mentalno mislm... star je 27 let, je na stopnji 17 letnika... ko je bil star 15 let, so ga moji starši dali v t.i. posebno šolo za prizadete otroke, in ko sem ga šla obiskat, je bila prava groza v tisti šoli, toliko nasilja, otroci, najstniki se sploh niso zavedali kaj delajo,.... po tem ko so ga spravili ven, so ga dali v SŠ da ga je naredil po posebnem programu, in ga je tudi zaključil uspešno... četudi je prizadet, ne kaže tistih nasilnih znakov kakor njegovi drugi prizadeti vrstniki... Ko sem bila pred časom na igrišču s tamalim, na vrtiljaku, je prišla ena spremljevalka ter njena varovanka, ena prizadeta punca, sta se usedle zravn naju s tamalim, je bila zelo nasilna čeprav moj sin ni nič naredil njej in jaz tudi ne... naenkrat je segla po mojemu sinu, da bi ga udarla, ker sem ga pravi čas umaknila, sem se komaj zadrževala da ji ne bi primazala klofute... ampak ker vem da se sama sebe ne zaveda in samo odkorakala zadnji čas stran... spremljevalka jo je samo debelo gledala in opozorila... in sem ji videla strah v očeh da se bo spravila fizično nad njo če jo bo karkoli drugače opozorila kot verbalno... Imela sem veliko stikov z prizadetimi otroci in tudi normalnimi in čeprav so tudi normalno razviti otroci kdaj nasilni in marsikatero neumnost naredijo, se da to omilit z vzgojo in pravimi prejemi... ampak kar sem videla tam v tistem domu za prizadete otroke in ko vidim nekatere ko mimoidoče napadajo, pluvajo,.... ne vem no..me kar zgrozi...