Valentina
|
Ko potegneš torrent z interneta je lahko to kar takoj datoteka, ki jo lahko zapečeš ali pa je to cel kup stisnjenih map...v tem primeru jih je treba razširit (odrarat, odzipat, ekstrahirat...) To narediš tako, da si potegneš dol z interneta Winrar (mogoče pa že maš kak podoben program..) in poli se samo postaviš z miško na katerokoli stisnjeno mapo in klikneš z desno tipko od miške ter izbereš opcijo extract (lahko extract here, samo pa jaz vedno raje izberem extract v posebno mapco, menda je to tretja opcija od extract..) To sem samo tak napisal...zdaj pa naprej.. Najprej moraš imeti seveda dvd-predvajalnik, ki podpira vse te različne formate, v katerih je sam torrent npr.divX, xvid, dvdvideo...moj je znamke quadro in skoraj vse leti na njem. Podpirat pa mora tudi sam medij na katerega pečeš npr.dvd-r al pa dvd+r.. Nekaj malega vem o tem, upam da bo tebi tudi ratalo. Če maš kak film, ki je v eni ali dveh datotekah (to so ponavadi tiste ko so cca. 700 MB velike), jih zapečeš z nero express: 1. Odpreš nerota, izbereš zgoraj opcijo cd/dvd, izbereš nero express in potem izbereš data (če maš več kot 700 MB izbereš data dvd, drugače pač data cd - odvisno kako velik cd imaš..lahko je tudi 800 MB). Jaz vedno pečem filme kot data in nimam problemov. Nato samo še izbereš ad in poiščeš pot do datoteke. Jaz si dam datoteko od filma vedno na samo namizje in poli nič ne rabim kaj posebej iskat, pa tudi nimam problemov ko hočem dodat v nerota. Ko imaš datoteko dodano klikneš next in samo še poimenuješ dvd ali cd, če pač želiš in določiš brzino s katero naj peče. Na mediju samem ti pišejo brzine (moji dvd-ji so 16x brzina, Cd 52 x) pogledaš pač kolko je gor naznačeno...ne moreš pa peč hitreje kot sam pekač dovoljuje. Navadno pa že sam pekač avtomatsko izbere pravo brzino..V glavnem določiš brzino potem pa je samo še ena stvar na katero je bit treba pozoren..spodaj pustiš prazni obe polji verify files...pa alow files to be added later.. pri prvi bi ti preveril vse datoteke, ampak se meni zdi brezveze to ker ti samo čas krade - če bi blo med pečenjem kaj narobe itak ne moreš več popravit; pri drugi opciji pa mora biti v vsakem primeru prazen kvadratek, torej neizbrano, ker če to odkljukaš bo dvd ali cd nezaključen in večina predvajalnikov to ne dovoljuje, torej vedno zaključiš dvd ali cd...Seveda pa to pomeni, da če pečeš na dvd, raje zberi 6 filmov in vse naenkrat zapeči,..če ti ni škoda denarja...na en dvd gre 6 filmov velikosti 700 MB..pa še cca. 500 MB ti ostane. Jaz imam tako izkušnjo da mi nezaključeni dvd-ji niso delovali! 2. Lahko pa se tudi zgodi da je film v obliki ts_video..to pomeni da imaš če se prav spomnim kakih 11 datotek al nekaj takega, itak vidiš da piše ts_video..takrat pa je postopek tak.. (navadno so to velike datoteke cca. 4GB najboljša kakovost... - gremo v nerota in v tem primeru pa izbereš nero burning rom (in ne nero express!) in na levi izbereš iz seznama DVD-Video, in spodaj New..sedaj se ti odpre okno kjer sta na levi strani dve mapci AUDIO_TS IN VIDEO_TS..označiš video_ts in potem poiščeš v desnem seznamu filem in vseh tistih 11 ts_video daatotek al kolko jih je pač preneseš v osrednji prostor (VIDEO_TS imaš označeno in to pomeni da bo šlo v to mapco)mapco)..mapca audio_ts ostane prazna...in potem samo zapečeč dvd, zgoraj je gumbek..določiš hitrost, ime..isto kot prej..dvd naj bo zaključen, da ni možno dodajat nič.. To narediš torej takrat ko imaš te video ts datoteke... Upam da je kaj pomagalo...
|