|
RE: Kako poimenujete organe, predmete...? 12.8.2007 10:21:00
|
|
|
|
Lidy
|
Ja pri nas je tudi luli, lulika, joškice in ritka. Do sedaj še nisem premišljevala o tem, da bi morali to kako drugače poimenovati (2 leti). Sama sem mnenja, da bo otrok slej ko prej v družbi sam spoznal kako in kaj kakšno stvar poimenovati. Verjamem pa tudi da bo, ko bo slišal penis, nožnica (se mi zdi bolje kot vagina) bo že priletu in zahteval pojasnila zakaj se tako reče. Lahko ste brez skrbi, da bodo v "strokovnih" pogovorih uporabljali penis, vagina, prsi, nožnica....pri njihovih 15+ pa drage mame in očetje mislim, da bomo slišali in se učili še kakih drugih pogovornih fraz na to temo . Kar se pa pomanjševalnic tiče je tudi meni zoprno otroško pačenje, sploh pri večjih otrocih, ajčkat, papat, spančkat...ko je bil še dojenček mislim, da smo tudi uporabljali, sedaj pa ne več. Mislim, da to vsak z otrokovim razvojem spremeni način pogovora, al ne? Za vse stvari, ki so manjše pa uporabljamo pomanjševalnice: kozarček, stolček, hlačke (sp. hlače), hlače so pač hlače, kapica....otrok se s tem uči razlikovati med velikimi in malimi stvarmi. Drugače pa drage moje, maldost in otroška leta vse prehitro minejo. Malo se sprostite in uživajte v otroški govorici, crklanju, fantaziji, vsak je še odrasel in se vklopil v družbo tudi naši se bojo. Ne omejujmo jih, sledimo jim in pazimo da ne skrenejo na stranpota, iz malih napak naj se učijo, velike jim poskušajmo preprečiti. No ja tako jaz POSKUŠAM gledat na otrokovo odraščanje. Mogoče se motim in delam napako, ne vem, vem pa da uživam bom njegovem odraščanju. pa-pa
|
|
|