Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 9:38:02
|
|
|
|
lana38
|
raho, verjetno si mislila samoplačniško NS. Če si bo datumu poroda stara 37 let, potem je AC zastonj. Zdi se mi, da tvoja G ne ve najbolj o čem govori. HB se dela od 9. do 11. tedna že lahko, AC pa šele od 16. do 20. tedna. Ti samo zahtevaj napotnico za AC, pa ti jo mora dati. Pogovori se z njo. LP
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 9:48:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Diana, tako sta ti Lana in Raho napisali - samoplačniško pojdi na NS (60€). Če bo rezultat slab, ti pripada AC na napotnico. Jaz sem šla samoplačniško na NS (rezultati so bili OK) in potem še na napotnico na AC (mi je pripadala zaradi let).
|
|
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 10:19:14
|
|
|
|
nana35
|
Mala medika.Če si imela povečano NS je kar normalno da te gin.priporoča še za kak drugi test,tudi za AC,pa četudi si stara 31 let.
|
|
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 10:25:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Lana, popravi me, če se motim. Ampak ni tako, da ti, če je izvid NS (seveda samoplačniško) slab, pripada AC, ne glede na leta?
|
|
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 13:41:10
|
|
|
|
nemrak
|
, ja raho je tako. Meni je po samoplačniški NS+DHT (slab izvid), pripadala AC.
|
|
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 14:34:02
|
|
|
|
malamedika
|
nana 35 jaz vem da je normalno da te po povečani NSpošljejo še na AC ampak zdravnica,ki mi je opravila AC pa je bla kar presenečena da sem z NS 2,5 mm sploh prišla na tak poseg ker je res minimalno povečano hudo bi bilo če bi bila NS višja od 3 mm tako je meni rekla zdravnica na samem posegu
|
|
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 18:27:11
|
|
|
|
nana35
|
Malamedika.Verjetno nimajo veliko takih primerov in povečanje res ni veliko.Tvoja gin.je bila pač mnenja da je bolje tako in v resnici tudi je. Saj vidiš,da so gin.različni in ima vsak svoje metode. Ti bi se verjetno obremenjevala,če ne bi vedela kako je s tvojim otročkom,kajne?Zdaj pa ko si to opravila pa se ne obremenjuješ.
|
|
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 18:47:55
|
|
|
|
lana38
|
raho, prav si imela, samo v prvem postu si dvakrat omenila AC, NS pa sploh ne. LP
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 12.8.2007 19:31:40
|
|
|
|
medika 13
|
malamedika jaz sem imela NS 2,3mm vendar je v kombinaciji z DHT bilo tveganje za kromosomsko napako 1:29 in zato mi je pripadala AC (starost 28). Izvid AC je potrdil trisomijo kromosoma 13. Nosečnost se je končala z UPN. V naslednji mi sedaj pripada BHR ali AC ne glede na leta. Diana5 jaz bi se na tvojem mestu odločila za NS samoplačniško in nato AC. Vendar je to le moje mnenje. Meni je ginekologinja razložila takole: BHR: prednosti-naredi se kmalu 12-14.teden, rezulati so hitro; slabosti-dokaj velika verjetnost splava, zanesljivost rezultatov nižja kot pri AC AC:prednosti-99,99% zanesljivi rezultati, zelo majhna verjetnost splava; slabosti-opravijo jo šele v 16. tednu, na rezultate čakaš cca 3 tedne in če je kaj narobe pride do UPN šele v 20 tednu-že na sredini nosečnosti Ti se odloči kot se tebi zdi prav!
|
|
RE: nuhalna svetlina ali test kromosomskih resic 13.8.2007 11:21:57
|
|
|
|
Anonimen
|
vsem,ki sem jih zmedla se opravičujem ker sem še samo sebe... sem danes klicala v ZD kaj je tole čudo na kar me moja dr. pošilja pa mi je rekla da je karotipizacija isto kot amniocinteza, se pravi ves čas ko sem se jaz čudila kaj je to, je bila to amniocinteza. Mi je bilo pa čudno ker mi je rekla da mi gredo z iglo v nožnico, tu je pa rekla da ne, da gre skozi trebuh ker če je to AC se je nič ne bojim, rezultat NS zna biti itak slabši zaradi let pa tudi če je dober je lahko lažno pozitiven, zato bom šla na to AC, saj ne more biti tako hudo...sem pa mislila da me pošilja na nekaj posebnega, neraziskanega no na uno varianto ki jo je omenila Medika, na BHR, kjer je večja možnost splava, sem si rekla pa zakaj ravno mene.... no zdaj sem to razjasnila, uf, no upam da je to, da me ne bodo tam presenetili in kam drugam špiknili pa se še enkrat opravičujem za zmedo....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?