miška piška
|
mislim da priporočajo 4-5 obrokov v tej starosti. ampak ne obremenjuj se, če tvoj je drugače, saj je vsak sam svoj in ima svoj ritem. Če le ni kaj narobe, če normalno raste in se razvija, ni predebel, ni presuh, potem sploh ni panike. Drugač je pa moj star 7m in 1 teden in jemo tako: zjutraj se, takoj ko se zbudi, podoji, a čez ene pol ure do ure (to je okoli 8-9h)je sestradan in je še enkrat in to ful veliko- ponavadi mlečen obrok (gres, kašico, kosmiče, jogurt, ali skuto s sadjem), potem okoli 12h kosilo (zelenjava, meso). tudi pri tem obroku poje kar veliko. evo, do tukaj klapa vsak dan, potem se pa začne. Naslednjič naj bi jedel okoli 15h, ampak je vsak dan drugače. Če grem v trgovino, mu kupim žemljico in jo gloda (saj je itak nič ne poje, saj še nima nič zobkov). Potem če mene vidi, da jem, hoče tudi on. In mu vmes naribam jabolko, spasiram nektarino, dam malo sladoleda, ker kar kriči če me vidi da ga jem, ali mu dam kašico, če sem kje uzunaj ali mu skuham/spasiram kaj.... zadnji pravi obrok ima okoli 18.30h -19h, in to je rižolino. Mleka po flaški noče že kakšen mesec. Zvečer pred spanjem ga podojim, potem pa še ponoči vsaj 2x do x krat , odvisno od noči. Sedaj že točno vem, kako se vede, ko je lačen im mu takrat nekaj pripravim. Brezveze se mi zdi, da ga silim, kao toliko je ura- moraš jesti. Saj včasih se še vedno najdem, ko premišljujem: joj, kdaj bo jedel, že dolgo ni, ali pa kontra: koliko je že pojedel danes, najraje mu ne bi več dala, a on še kar odpira ustka. pa se hitro pomirim z mislijo, da če kdo ve, bo to on sam in mu poskušam čimbolj prisluhniti. Aja, čudno mi je samo zaradi dojenja: se mi zdi, da mu to dojenje pomeni samo crkljanje, in da se res nič ne naje. Ker dostikrat tudi čez dan kar kriči in sili vame in se mi obeša po majici. Potem ga podojim in se že veselo smeji. Tako da tudi tole dojenje ponoči je eno samo crkljanje in ne gre za lakoto. Gre za potrebo po bližini mamice. Uživaj v tem!!
|