|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dva ugriza na rokici
7.8.2007 16:36:38   
Anonimen
Moj malček ima dva ugriza na roki in verjetno od malo večjega otročka, ker je še moj premajhen in verjetno njegovi vrstniki še nimajo toliko zob je verjetno prejel ta dva ugriza od malo večjega otroka.
V tem času ko je veliko dopustov razumem da se nekako organizirajo v vrtcu in tudi otroke pomešajo tiste najmlajše z malo večjimi v eno skupino, vendar ne razumem, da prideš po otroka in vzgojiteljica nič ne omeni, verjetno niti videla ni tega. user posted image To me pa moti.
Njegova vzgojiteljica se je enkrat, ko je imel poškodbo na obrazu takoj opravičila. Ne saj niti nočem kaj veliko komplicirat glede tega.
Ampak tole da ima pa taka dva ugriza na roki in nobenega opravičila nič, po moje se je sigurno jokal revček in da nebi vzgojiteljica tega videla se mi zdi mal čudno. No mogoče pa jutri, ko ga peljem dobim prejmem kakšno besedo na tale dogodekuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dva ugriza na rokici
7.8.2007 16:42:44   
sayuri
Čisto mogoče je, da mali ni jokal in tako vzgojiteljica ni opazila. Ji pa jutri zjutraj vsekakor omeni, da si opazila dva ugriza na roki in da izgleda, da sta od starejšega otroka. JAz bi ji omenila-čisto tako -dobronamerno. Mogoče se kak starejši otrok "spravlja" na mlajše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.8.2007 16:46:10   
Anonimen
A niso zdaj počitnice?
Drugače se pa to v vrtcih velikokrat dogaja, to je del otroštva.Tudi mi smo domov hodili popraskani in z buškami.Pa tudi vzgojiteljice ne morejo videti vsega, sploh če jih je premalo.user posted image

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2007 17:00:31   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

A niso zdaj počitnice?
Drugače se pa to v vrtcih velikokrat dogaja, to je del otroštva.Tudi mi smo domov hodili popraskani in z buškami.Pa tudi vzgojiteljice ne morejo videti vsega, sploh če jih je premalo.user posted image

Vrtec pa počitniceuser posted image
V vrtcu je samo rezervacija ne pa počitnice.
Kot sem navedla niti ne mislim komplicirat glede tega dogodka, samo da take zadeve nebi opazila, ko ga je hranilauser posted image
Saj imajo kratke rokave sedaj oblečene, pa še tako malega otročka mora umiti, pa da nebi opazilauser posted image
Danes je napolnil 17 mesecev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2007 17:02:09   
Anonimen
Nimam otročka v vrtcu, samo vidim, da so sosedovi doma, pravijo, da imajo počitnice.user posted image
Se opravičujem za svojo nevednost.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2007 18:27:51   
eya
Moj je tudi imel zadnjič en ugriz, pa mi varuška (privat) ni nič povedala. Sem pa naslednji dan kar sama vprašala fantka (ker je poleg Žiga samo še en), če je on ugriznil malega-ampak sem tako prijazno vprašala... Potem mi je pa varuška razložila, kaj je bilo.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.8.2007 21:38:12   
Anonimen
Jaz bi definitvno vprašala, kaj je to, in ro RESNO vprašala. Ker to se ne sme dogajati in one to vedo.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.8.2007 13:34:40   
Bubilu
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz bi definitvno vprašala, kaj je to, in ro RESNO vprašala. Ker to se ne sme dogajati in one to vedo.

Ne ne sme se dogajat, se pa zgodi in to v stotinki sekunde. Bi pa jasno morala vzgojiteljica starša seznanit s tem.

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.8.2007 13:53:13   
taška30
Pri nas se je to zgodilo ene 3x (ne zaporedno po dnevih, tko 1x na mesec). Mi tudi niso izrecno povedale, sem opazila doma. Pa še naša je povedala potem, kdo jo je.user posted image

Ampak, kaj pa vem, men se to ne zdi tako grozno. Si mislim:
- lahko se je zgodilo že zjutraj in tista vzg. ki jih čuva popoldne, sploh ni vedela
- niso opazili, ker otrok ni jokal
- pozabili povedati...

Sem pa že slišala včasih, ko pridem po tamalo, da vzg. staršem povejo kaj njihov otrok dela, npr. vaš je pa danes ugriznil tega in tega, vaš pa ščipa, smo naredile to in to...to se mi zdi bolj pomembno, da se starše obvesti. To pomeni da so opazile in se trudijo ukrepat...

In ne razumem zakaj bi se ti morala vzg. 'opravičit' za to? Mogoče si se samo tako izrazila, ampak kaj se bo ona opravičevala, saj ga ni ona ugriznila, če bi lahko, bi pa verjetno preprečila?!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.8.2007 13:58:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taška30
In ne razumem zakaj bi se ti morala vzg. 'opravičit' za to? Mogoče si se samo tako izrazila, ampak kaj se bo ona opravičevala, saj ga ni ona ugriznila, če bi lahko, bi pa verjetno preprečila?!?

Saj tudi unega fantka niso porinile po bregu v reko, da je utonil. A si je potem tudi sam kriv?

One, so DOLŽNE paziti na otroke, varnost je osnova. Seveda se zgodijo tudi take stvari, kot so ugrizi, na žalost, ampak to MORAJO staršem povedati, lahko se tudi opravičijo zaradi mene. Bi pa mene totalno razjezilo, če bi se delale, kot da se ni nič zgodilo oziroma da se to "pač dogaja".

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.8.2007 14:06:36   
taška30
Nisem rekla, da si je otrok sam kriv, kriv je tisti, ki grize. In verjamem da se vzg. trudijo preprečit in imajo 'grizlija' bolj pod kontrolo, ampak ves čas se pa tudi ne da.user posted image  Privezat ga pa tudi ne morejo nekam, zato da ne bo grizel drugih.
Seveda je lepo in pravilno, da povejo. Mene pač ne razjezi toliko, če mi ne, smo si različni.user posted image  Vem, da kdaj pozabijo in vem, da če bi jim sama omenila, bi mi vse razložile in se verjetno tud 'opravičevale'.

Če bi se pa to redno dogajalo - vsak dan novi ugrizi, bi pa verjetno blo tud pametno kaj ukrepat (svet staršev, resen pogovor z starši grizlija...)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2007 16:49:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Nisem rekla, da si je otrok sam kriv, kriv je tisti, ki grize.

Meni se pa ne zdi kriv tisti otrok, ki grize, ampak vzgojiteljice, ki so tam v prvi vrsti zaradi varnosti. Se zgodi, saj ne rečem, ampak ne sme se pa tega slišat iz njihovih ust.
Tudi moj Tibor je imel 3-krat zapored pod vratom en flek, vsakič večji, pa mi ni nobena nič rekla. Ko pa sem jim potem 4. dan sama rekla, da kaj je to in da je vsak dan več, pa nič kaj prijazno seveda nisem tega rekla, so se hitele "opravičevat" in pojasnjevat, kaj se je zgodilo. No, in to mi je zadostovalo. Videla sem, da je res bilo bolj slučajno kot ne in da so zadevo tudi razčistile v smislu, da so se s tisto punčko temeljito pogovorile in da je v bistvu tudi sama punčka, ki je ščipala, bila potem nesrečna in je jokala. No, to mi je bilo čisto dovolj. Samo da se ne reče, se zgodi. Ker se NE SME! Je pa najbolje, da ti vzgojiteljica sama pove, kako je do kakšnih "znamenj" prišlo. Tako potem bolj zaupaš. Vsaj jaz.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.8.2007 17:08:18   
Anonimen
Danes je povedala, ko sem prišla po njega, da ga je en fantek ugriznil in da je včeraj pozabla povedat.user posted image
Nič nisem spraševala sama od sebe je začela pogovor.
No to se mi je zdelo kar lepo od nje, da mi je sama povedala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.8.2007 18:08:51   
Anonimen
No vidiš, fajn, da ste rešili zadevo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
9.8.2007 14:14:16   
petrc@

jaz čist razumem da se take stvari dogajajo v vrtcu med 12timi otroci,in nikol ne delam panike zarad ugriza al pa buške,tako pač je ,če je več otrok na kupu je treba vse vzet v zakup.Tudi staršem se lahko to zgodi da spregledajo,pa sta lahko samo dva otroka na kupu,...Se pa tud zgodi da včas vzg.pozab kej povedat,sej smo vsi ljudje vsi delamo napake,madona sej morjo mislt na 14 in še več otrok in staršev.Ne vem,jaz glede teh zadev ne kompliciram,...in se mi zdi da tudi otrok potem vse skupaj lažje prenaša,...se pa ti ugrizi ne morjo primerjat s fantkom ki je padel v reko,...Tukaj v osnovi so krivi vrtci sami,da ne poskrbijo za varnost okoli vrtca,...je pa že preveč za to debato
[/quote]

< Sporočilo je popravil petrc@ -- 9.8.2007 14:15:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.8.2007 15:43:43   
Bubilu
Kako "se ne sme zgodit"?!user posted image Lahko sediš zraven otroka al ga imaš celo v naročju, pa bo v trenutku šavsnu po prjateljčku, pa lahko da ni nikol prej ugriznu koga. Od vzgojiteljice se pa seveda ne pričakuje odgovora "se zgodi", ampak razlaga dogodka. Se pa zgodi.

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu petrc@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.8.2007 18:42:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: čipka

Moj malček ima dva ugriza na roki in verjetno od malo večjega otročka, ker je še moj premajhen in verjetno njegovi vrstniki še nimajo toliko zob je verjetno prejel ta dva ugriza od malo večjega otroka.
V tem času ko je veliko dopustov razumem da se nekako organizirajo v vrtcu in tudi otroke pomešajo tiste najmlajše z malo večjimi v eno skupino, vendar ne razumem, da prideš po otroka in vzgojiteljica nič ne omeni, verjetno niti videla ni tega. user posted image To me pa moti.
Njegova vzgojiteljica se je enkrat, ko je imel poškodbo na obrazu takoj opravičila. Ne saj niti nočem kaj veliko komplicirat glede tega.
Ampak tole da ima pa taka dva ugriza na roki in nobenega opravičila nič, po moje se je sigurno jokal revček in da nebi vzgojiteljica tega videla se mi zdi mal čudno. No mogoče pa jutri, ko ga peljem dobim prejmem kakšno besedo na tale dogodekuser posted image

Ne da se mi brat vsega. Lej, moja je dobla dva ugriza v razmaku od 14 dni od dveh različnih otrok. Od ene punčke in fantka. Vzgojiteljice so se opravičle in jaz sem rekla, da razumem da se zgodi.
Jaz sem tudi grizla ko sem bla mala user posted image
V glavnem, ko ji je moj foter zagledal, da je mela flek na čelu je reko, da se to ne sme dogajat, ker ji lahko jutri bog ne daj nos vgrizne in ima lahko deformiran obraz za celo življenje. Sem rekla, da če še pride do čea podobnega, da bom malo bolj oštra. Pa sem jih vseeno prosla naslednji dan, da jo naj distancirajo od tistih, ki grizejo.user posted image

Pol pa me foter kasneje kliče in pravi, da je šel v vrtec vzgojiteljicam malo povedat...user posted image  No, saj ni blo hudo nič, ampak..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?