|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   blini
15.11.2004 18:40:38   
žorž
No, da še jaz dam kakšen recept gor ... Gre za bline; to so v bistvu ruska varianta palačink, ki pa so odlične! In je se jih lahko s sirom, mletim mesom, skuto, marmelado, medom - karkoli ... Edino v tiste s "slanimi" dodatki ne dat sladkorja. Aja, pa specite jih v VELIKI ponvi - imajo večji čar (tako jih delajo v rusiji). Torej, 2 recepta za bolj ta hmašne palačinke:

BLINI

1 kg moke
6'5 kozarcev mleka
4 jajca
2 jedilni žlici sladkorja
2 čajni žlički soli
4 jedilne žlice olja
60g kvasa

Kvas raztopite v majhni količini mleka, dodate sol, sladkor, vlijete preostalo toplo mleko in dobro premešate. Dodate moko, jajca ter premešate, tako da masa postane gladka. Nato dodate olje (ali stopljeno margarino) in znova dobro premešate. Nato daste testo počivat za 3-4 ure na toplo mesto. V času počitka testo nekajkrat premešate, na koncu pa iz vzhajanega testa spečete bline (kot palačinke – z obeh strani).

PROSENI BLINI

1 kozarec prosene kaše
2 2/3 kozarca vode
5 kozarcev moke
2 kozarca mleka
6 jajc
6 jedilnih žlic sladkorja
2 čajni žlički soli
60 g kvasa
med, kisla smetana in maslo po okusu

Proseno kašo najprej umijete v hladni vodi, nato v vroči vodi ter jo skuhate. Malo ohladite, vendar v še toplo kašo dodate moko, kvas (stopljen v mleku), jajca, sladkor in sol.
Vse dobro premešate in daste testo počivat na toplo mesto za 3-4 ure. Ko je vzhajanje končano, ne da bi premešali, spečete bline. Ponudite z medom, kislo smetano ali maslom.

:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   blini
15.11.2004 18:52:18   
india
Njami!!!!Ideja za jutrišnje kosilo!!!
Hvala, MIŠKA01:kuza::miska::kuza::miska::kuza::miska:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   blini
15.11.2004 18:52:18   
india
Njami!!!!Ideja za jutrišnje kosilo!!!
Hvala, MIŠKA01:kuza::miska::kuza::miska::kuza::miska:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   blini
15.11.2004 19:58:58   
ninca
hvala :sloncek:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   blini
15.11.2004 20:36:51   
tina.nika
mljask, mljask:bravo:

(odgovor članu žorž)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?