živa
|
Hoj! Preden opišem svojo težavico, naj najprej poudarim, da nisem imela popolnoma nobenega namena otroka tako zgodaj odvajati od pleničk. Potem pa smo šli na morje, mali je bil večinoma nagec, mi pa smo ugotovili, da točno ve, kdaj bo lulal in da to nakaže tako, da se ustavi, pogleda lulčka, nekaj sekund še počaka in nato lula. Enako je počel, ko je imel na sebi pleničko (to je bilo le v kaki gostilni, trgovini ali med spanjem). Pa sem sklenila poskusiti, kako bi bilo z odvajanjem od pleničk čez dan. Imam le en problem. Na morju smo bili v kampu in je pač lulal, kjer je naneslo. V hiši pa je to malce bolj neugodno. Zdaj pa ne vem, kako naj mu dopovem, naj lula v kahlico. Pri tem se mi zdi največja težava, da mali še ne govori, tako da mi ne pove, kdaj mora lulat, pač pa to samo nakaže, vedno ga pa tudi ne gledaš. Pri tej starosti se tudi še ne zna sam sleči, tako da ne more enostavno sesti na kahlico in lulati. Imam sicer eno kahlico nastavljeno v kuhinji in eno v dnevni sobi. Imate kak nasvet, kako naj ravnam, ker se mi res zdi super priložnost za odvajanje, če otrok kaže določeno stopnjo zavedanja in pripravljenosti? Prosim! Lp, živa P.S.: Oktobra dobimo še enega dojenčka in bi bilo to res super udobno za mamico, da bi bil en sam otrok v plenicah. Pa še racmanke imamo in bi jih bilo najbrž kar malce premalo, mi pa varčujemo za obnovo stanovanja.
|