viv_
|
Maroko je ena najlepših držav, kar sem jih kdaj obiskala in Marakeš je eno izmed mest, ki so mi ostali najbolj v spominu. Z možem greva verjetno prav tja enkrat v bližnji prihodnosti, ampak sama, brez mulčic. Srce Marakeša je glavni trg Jama el Fna in bistvo mesta doživiš, vsaj po mojem mnenju, če na tem trgu preživiš 24 ur - no, ne me vzeti dobesedno, ampak recimo da ves dan... Zjutraj je na trgu tržnica, potem se spremeni in postane vse skupaj en velik oder - od požiralcev ognja, do opic, kač, risark s kano! Super, res... Moraš pa pazit, da ne slikaš preveč teh umetnikov, ker takoj kasirajo. So izvežbani Zvečer se trg spremeni v eno samo ogromno restavracijo, z nešteto stojnicami s klobasicami in tako naprej... Res enkratno doživetje. Ob trgu so kavarnice, ki imajo terase na strehah hiš - ni lepšega kot sedeti na taki terasi, srkati metin čaj in opazovati trg in ljudi na njem... Ne vidim nobenih težav, če greste z otrokom. Pač standardne zadeve - ješ in piješ preverjene variante. Tudi domačini so zelo prijazni do otrok. Je pa tako, mesto bi bolj "doživela", če bi bila sama, kajti na trgu je res gneča in bo treba na malčke zelo zelo paziti, poleg tega boste morali "program" malo prilagoditi tudi otrokom, ker jih pač ne zanimajo takšne stvari toliko ne zanimajo... No, kače in opico bodo gotovo zanimive. Kar se tiče prenočevanja pa poglej tale link: KLIK So luštne in poceni variante! Lepo se imejte in uživajte!