|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   merjenje NO v izdihanem zraku - izvid
27.7.2007 16:55:14   
aidas
Pozdrav!
Zanima me samo če katera ve kakšne so normalne vrednosti pri merjenju NO v izdihanem zraku(meri se pri otrocih z sumom na astmo)? mi smo dobili izvid kjer piše da so vrednosti MOČNO povišane (192)user posted image .
seveda sem preklicala vso ped. kliniko in nobenega odgovora.rekli so samo da počakamo in vidimo če bo še enkrat tako da bo potreboval kisik potem se bodo odločali naprej (da o prijaznosti ne govorim...)user posted image
bom še poklicala osebnega zdravnika ko prode z dopusta.
prav skrbi me kako bo sedaj ko bo spet začel hodit v vrtec!!user posted image

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 27.7.2007 21:54:24 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: merjenje NO v izdihanem zraku - izvid
28.7.2007 0:36:45   
lelaval
Kaj pa se s to oznako sploh meri? Moja starejša otroka sta oba astmatika in sem šla sedaj gledat ambulantne kartone, pa najdem vse druge oznake, le te ne. Hčera hodi vsake 3 mesece, sin pa na 6 mesecev na spiromerijo, pa še metaholinske teste opravijo. Mi pa zdravnik vedno takoj  na pregledu (po opravljenih testih) vse pove in obrazloži, kaj je v mejah normale, kaj ne in kako ta odstopanja vplivajo na otroka.
Če je pri tvojem otroku nekaj močno zvišano, bi moral takoj začet s kakšno terapijo, oziroma inhalatorji (oz. diskusi).
Držim pesti, da bo vse vedu. Glede vrtca pa ti svetujem - ne misli na najslabše, ker potem bo res do tega prišlo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu aidas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: merjenje NO v izdihanem zraku - izvid
28.7.2007 22:39:38   
aidas
to je merjenje dušikovega oksidula v izdihanem zraku.meri se v porodnišnici in je takoj povedala da je povišano ne pa koliko ker je moral računalnik še obdelat te podatke in po 2 tednih smo dobili izvid .
drugače je pa star 3 leta tako da spirometrija ali kaj takega ne pride v poštev ker je kao preamjhen in rezultat ne bi bil realen.ima pa postavljen sum na astmo (lani 3x v mesecu in pol hospitalizirani zaradi težkega dihanja in alergija na pršico (trije pluski)  zato sem ga že 2x izpisala iz vrtca sedaj grem pa po porodniški v službouser posted image in ni druge kot vrtec-drugače sem z vrtcem zadovoljnja samo kaj ko takoj ko kaj faše udari na dihala.
ti pa oba z astmo-ja bogi no!!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

sindarin

Se vam zdi, da igrača postaja neke vrste statusni simbol?

da (68%)

ne (32%)

Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!