Hanna M.
|
tudi moja je bila pri 2 letih in dveh mesecih, ko je prvič stopila v vrtec, najstarejša v skupini. Bila je že suha in zelo samostojna. Vrtca se je zelo veselila, sva se pa na vstop kar intenzivno pripravljali. Prvi teden pri uvajanju ni bilo nobenih problemov. Bila je edina, ki ni nič jokala in je zelo sodelovala. Po dobrem mesecu je še vedno zelo rada hodila v vrtec, ni pa več hotela govoriti. Celih 6 ur je bila tiho, če sta jo vzg. kaj vprašali, je samo pokimala ali odkimala. Kmalu smo ugotovili, da je tako opozarjala nase, saj si je želela več pozornosti. Ker je že sama jedla, šla sama na stranišče, pospravila igračke itd. je bila deležna manj pozornosti vzg., ki sta imeli dosti dela z otročki, ki so potrebovali njuno pomoč. Ko ni hotela več sama jesti, smo vedeli, da je to vzrok. Vzgojiteljici sta se ji začeli bolj posvečati in čudežno je spet spregovorila. Mene je dejstvo, da je najstarejša v skupini zelo motilo. Pri tej starosti, se zelo pozna vsak mesec. Moja je majska 04, par dni mlajši so še trije majčevski, pa je še te prehitevala, tiste še mlajše pa sploh. Sicer sem z vrtcem in vzgojitelj. zelo zadovoljna, mala se v njem dobro počuti, bi bila pa vesela, če nebi bila najstarejša v vskupini oz. če bi šla namesto v skupino od 2-3 leta, (kamor so padli 4 mlajši od 2 let), v skupino od 3-4 let,(kjer bi bila ona med 4 mlajšimi od treh let).