|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Največji v skupini - prvič v vrtec!
27.7.2007 14:22:13   
Blacky30
Spodaj sem zasledila ravno obratno temo, pa sem se odločila, da povprašam po izkušnjah še za naš primer.
Naš mali gre septembra prvič v vrtec, star je 2 leti in pol. Spadal bo v skupino 2005, 2006 letnikov, poleg bodo še 4 otroci letnika december 2004. Ker je on januar 2005, bo torej tudi med najstarejšimi.
Kako se je to obneslo pri vas? Je otrok nazadoval, ker je bil v skupini skupaj z majhnimi, ki še ne hodijo, ki imajo dude in pleničke?
Že približno 2 meseca smo brez pleničke, le za dnevno in nočno spanje jo še imamo. Hotela sem ga odvaditi tudi pri dnevnem spanju, da ne bi imele vzgojiteljice še s tem dela, pa se sedaj sprašujem, če naj vztrajam in ga silim, ker še ni najbolj pripravljen? Itak bodo v skupini sami pleničarji, torej jim verjetno ne bo težko dati ene pleničke na ritko več?

Saj vem, da se vsak otrok privadi takoj in smo starši tisti, ki kompliciramo, me pa vseeno zanima, kakšne spremembe so nastale pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Največji v skupini - prvič v vrtec!
27.7.2007 14:28:47   
piščanc
naša je bila najstarejša v skupini, skoz, ker je januarka. ampak ji je na njen miren karakter in prva v družini to čisto ustrezalo. prav tako, da je bila vedno prva, da je nihče ni prekosil, da je znala najbolje...

nekaterim glede na karakter ustreza, da jih nekdo skoz prekaša, nekateri pa raje paradirajo.

žiga pa nasprotno vedno išče nekoga, da ga lahko posnema (ker on skoz posnema svojo sestrico) in se lepše ujame v skupini s starejšimi

naj gre v vrtec, potem pa boste videli ali mu paše ali ne. še vedno lahko prosite za premestitev, če se ne bo počutil OK

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2007 16:24:35   
Hanna M.
tudi moja je bila pri 2 letih in dveh mesecih, ko je prvič stopila v vrtec, najstarejša v skupini. Bila je že suha in zelo samostojna. Vrtca se je zelo veselila, sva se pa na vstop kar intenzivno pripravljali.
Prvi teden pri uvajanju ni bilo nobenih problemov. Bila je edina, ki ni nič jokala in je zelo sodelovala.
Po dobrem mesecu je še vedno zelo rada hodila v vrtec, ni pa več hotela govoriti. Celih 6 ur je bila tiho, če sta jo vzg. kaj vprašali, je samo pokimala ali odkimala.
Kmalu smo ugotovili, da je tako opozarjala nase, saj si je želela več pozornosti. Ker je že sama jedla, šla sama na stranišče, pospravila igračke itd. je bila deležna manj pozornosti vzg., ki sta imeli dosti dela z otročki, ki so potrebovali njuno pomoč. Ko ni hotela več sama jesti, smo vedeli, da je to vzrok.
Vzgojiteljici sta se ji začeli bolj posvečati in čudežno je spet spregovorila.
Mene je dejstvo, da je najstarejša v skupini zelo motilo. Pri tej starosti, se zelo pozna vsak mesec.  
Moja je majska 04, par dni mlajši so še trije majčevski, pa je še te prehitevala, tiste še mlajše pa sploh.
Sicer sem z vrtcem in vzgojitelj. zelo zadovoljna, mala se v njem dobro počuti, bi bila pa vesela, če nebi bila najstarejša v vskupini oz. če bi šla namesto v skupino od 2-3 leta, (kamor so padli 4 mlajši od 2 let), v skupino od 3-4 let,(kjer bi bila ona med 4 mlajšimi od treh let).

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2007 20:44:21   
kada

IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Spodaj sem zasledila ravno obratno temo, pa sem se odločila, da povprašam po izkušnjah še za naš primer.
Naš mali gre septembra prvič v vrtec, star je 2 leti in pol. Spadal bo v skupino 2005, 2006 letnikov, poleg bodo še 4 otroci letnika december 2004. Ker je on januar 2005, bo torej tudi med najstarejšimi.
Kako se je to obneslo pri vas? Je otrok nazadoval, ker je bil v skupini skupaj z majhnimi, ki še ne hodijo, ki imajo dude in pleničke?
Že približno 2 meseca smo brez pleničke, le za dnevno in nočno spanje jo še imamo. Hotela sem ga odvaditi tudi pri dnevnem spanju, da ne bi imele vzgojiteljice še s tem dela, pa se sedaj sprašujem, če naj vztrajam in ga silim, ker še ni najbolj pripravljen? Itak bodo v skupini sami pleničarji, torej jim verjetno ne bo težko dati ene pleničke na ritko več?

Saj vem, da se vsak otrok privadi takoj in smo starši tisti, ki kompliciramo, me pa vseeno zanima, kakšne spremembe so nastale pri vas?

Nina - 18.9.2004,
Lara in Sara - 6.11.2005,
Žiga - 8.10.2007

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?