Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 27.7.2007 11:00:03
|
|
|
|
piščanc
|
pozitivne spremembe, bravo . še ceno vrtcev naj izenačijo (na minimum, seveda). gremo delat otroke
|
|
RE: brezplačen vrtec a s 1.9.2007 ali 1.9.200... 27.7.2007 12:05:24
|
|
|
|
puncica
|
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1713221&mpage=1&key= Čak mal tole mi pa ni jasno pri delu piše 1.9.2007, na 24 ur pa 1.9.2008. Kdo ima zdej prav. Sama pa sem že dobila odločbo za drugega otroka
|
|
RE: brezplačen vrtec a s 1.9.2007 ali 1.9.200... 27.7.2007 12:06:58
|
|
|
|
puncica
|
Ma tile na delu so pa res zbluzeni, v celem članku pišejo o 2007, na konc pa piše novost bodo uvedli s 1.9.2008
|
|
RE: brezplačen vrtec a s 1.9.2007 ali 1.9.200... 27.7.2007 13:36:37
|
|
|
|
Pikaču
|
Pravilen datum je 01.09.2008, vendar nimajo sploh še oblikovane proračunske postavke. Upam, da jim bo uspelo. Gremo v akcijo! LP Najina sreča je prišla na svet 19.08.2005.
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec a s 1.9.2007 ali 1.9.200... 27.7.2007 14:25:14
|
|
|
|
Blacky30
|
Mene pa zanima, ali bo cena vrtca za prvega otroka ostala enaka, ko bo šel v vrtec še drugi? Prej je bilo namreč tako, da si npr. za enega otroka plačeval 50.000 sit, ko je prišel drugi otrok v vrtec, si za oba skupaj plačeval 50.000 sit, torej za vsakega 25.000 sit. Kaj pa zdaj, ko bo drugi otrok imel zastonj, a bomo še vedno plačevali za prvega 50.000 sit ali bodo znižali ceno? Ker če bo cena ostala enaka, potem dejansko to ne velja, da bo za drugega otroka vrtec zastonj!?!? Upam, da me razumete, kaj sem hotela povedati.
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec a s 1.9.2007 ali 1.9.200... 27.7.2007 14:27:16
|
|
|
|
Antigona
|
Tale je pa mal bosa da pol za dva palčuješ 50 tisoč, če si prej za enega... Kolikor vem se dohodek razdeli na več družinskih članov in ravno tako padeš v nek razred, za drugega pa plačuješ en razred manj...
|
|
RE: brezplačen vrtec a s 1.9.2007 ali 1.9.200... 27.7.2007 14:29:05
|
|
|
|
Antigona
|
Drgač pa upam da jim rata za drugega otroka brezplačen vrtec... Če bo seveda potem splioh plac v vrtcu za ta drugega otroka. Ma ne vem, mal sem skeptična glede tega...
|
|
RE: brezplačen vrtec a s 1.9.2007 ali 1.9.200... 27.7.2007 14:32:49
|
|
|
|
piščanc
|
ja pri nas je bilo točno tako. za tjašo sva plačevala ravno toliko, kot sedaj za dva skupaj. zato, ker se je spremenilo št. članov (iz 3 na 4) in smo padli v nižji razred in ker je tjaša padla še v razred niže, ker sta vpisana dva otroka. najbrž bodo potem ukinili, da starejši otrok pade razred niže, samo različnemu dohodku na osebo se pa ne bodo mogli izogniti. saj je OK ta novica, ampak prišparali pa ne bomo ravno veliko na ta račun
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 27.7.2007 17:48:21
|
|
|
|
frutka_
|
To je vse res, ampak zamolčali so eno veliko dejstvo, da se bo najbrž zvišal normativ v rtcu. Za vse skupine na +5!!!! To pa veste kam vodi. V kvaliteto ne!
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 29.7.2007 18:08:11
|
|
|
|
zdenka17
|
že prav da je vrtec za drugega otroka zastonj, mi pač nimamo te sreče, ampak prav bi se mi zdelo, da bi za vse otroke iste starostne skupine plačevali vsi enako. Kdo si upa to predlagat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 30.7.2007 7:08:33
|
|
|
|
puncica
|
Pri nas bomo za oba otroka plačevali 1. 40% 2. 50% Tako da pri nas ne bo ista cena ampak skoraj enkrat dražje zato pozdravljam brezplačen vrtec za drugega , ker nas bo tole pobralo. Mah kako sem jezna na tiste privatnike ki vozijo otroke v bemflih v vrtec pa plačujejo najnižjo možno ceno, poznam kar dvoje mi smo pa preveč pošteni in evo kaj imamo nič od nič in vrtec takšno ceno da te na rit vrže. Sem že mojmu pravila da bi šli privat varstvo iskat a kaj ko pri nas daleč na okoli ni nobene kandidatke
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 30.7.2007 20:22:10
|
|
|
|
frutka_
|
Po mojem mnenju ne bodo kaj veliko naredili s tem, da bo za drugega otroka vrtec brezplačen. Najbolje bi bilo urediti plačilno lestvico, jo poenotiti, vrtce pa naprtiti ministrstvu in ne več občinam. Vrtci so izredno kvalitetni. Prav tako se mi zdi naravnost smešno, da imajo nekateri vrtce zastonj! Če imaš otroka v vrtcu, bi moral plačati NEKAJ! Magari 20eurov! Otroci niso občinski in tudi ne državni in v življenju ni nič zastonj, zato bi ena pavšalna cena morala veljati za VSE! Poleg tega bi se morala ustvariti neka mreža, recimo med občino/vrtcem in davčno, da se dejansko vidi koliko kdo ima. Da bi bil nadzor bolj oster, dorečen in predvsem preglednejši. Puncica, si upoštevala, da tamala gre v vrtec? Vrtec je cca.10% cenejši kot jaslice že v osnovni ceni. Jaslice in vrtecsta namreč dve različni progresivni lestvici. LP
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 31.7.2007 7:22:45
|
|
|
|
puncica
|
ja itak frutka, najbol me žalosti to, ker je kao premal plačil, no skratka starši premal plačujejo in potem cene kr nabijajo gor, mi ponižni pa potem plačujemo ne vem kolk zarad unih kretenskih privatnikov ki plačujejo najnižjo možno varianto. Ma mal premal je vse skup povezan davčna občina, vrtec, pa da nič ne morejo če starš priprelje otroka v ne vem kakšne visokocenovnem avtu plačuje pa nekaj evrov. Ma žalostno je to res. Ja valda tavečja je zdej v 5 razredu, s septembrom pa bo padla v 4. tamali pa je potem v 5. in me je res skor kap ko sem vidla kako drago bo vse skupaj. Pa tako vesela sem da gresta oba v vrtec ker se mi zdi da veliko dobita v vrtcu, ma ne vem če bi toliko v varstvu, v vrtcu le imajo nek program/delovni načrt pa to ampak res je tu mač. Se mi pa zdi da sta oba še vedo v 1. starostni skupini, ki je od 1-3 let. Uh sej se mi kr meša, pol pa naj šparamo da bomo končno na svojem, mah brez veze...
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 31.7.2007 8:29:49
|
|
|
|
jakaracman
|
Mi smo kretenski privatniki ( samo mož) in plačujemo najvišji razred 63.000 sit ja in mož se vsak dan pripelje z drugim avtomobilom v vrtec, seveda novim-To je del poklica.Ne nas vse v isti koš dajat!!!!!!
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 31.7.2007 13:05:39
|
|
|
|
puncica
|
"...kretenskih privatnikov ki plačujejo najnižjo možno varianto. A ti ne bereš kaj sem napisala , dej še enkrat preber pol pa komentiraj. Primer: Mož diler z avtomobili, firma je napisana na žensko ki dela z njim in je samska brez otrok in tako na mesec zasluži za moje tri plače pa je doma prijavljen kot gospodinja in ga kao žena oz. partnerka (ker nista poročena) živi. Dobiva socialno pomoč in pride na CSD oblečen v raztrgano trenirko brez ure, kot da je najbolj bogi na svetu. Doma imajo ne vem kakšno high opremo, stanovanje zrihtan v nulo, vozi pa se za avtomobili, ki jih pripeljejo za prodajo (sami merdžoti). Hja eni se pač znajdejo eni smo pa preveč ponižni.
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 31.7.2007 19:34:12
|
|
|
|
frutka_
|
Puncica tvoja Janja je ziher v 2.starostnem obdobju od sept. naprej. V 1.st.obd. namreč spadajo otroci od 1-3let. Tamali je najbrž 1.st.obd., tavelika pa 2.st.obd.. Preveri še enkrat.
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 1.8.2007 7:33:28
|
|
|
|
puncica
|
Ma ne če je v skupini kjer so 3 letniki in to spada še baje v 1. starostno obdobje no vsaj zdi se mi, itak pa bomo vidl ko bomo dobl položnico kako pa kaj, vem pa da ne bo malo.
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 1.8.2007 10:52:11
|
|
|
|
jakaracman
|
Pa a ne razumeš malo heca goljufi so in bodo.Men je to brez veze, jaz za zmanjšano plačilo ne oddajam, ker mi to ni potrebno.Mislim pa, da je življenje kolo in se vrti in nekaj pridobiš drugje zgubiš.Ne laufa celo življenje samo plus in plus, upam da veš kaj hočem povedati.Drugi otok brezplačno je metanja peska v oči in ne nek plus.
|
|
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 1.8.2007 11:45:15
|
|
|
|
puncica
|
Ma sej vem jakaracman da tole brezplačno vrtec nič ne reši oz. nekomu ne more rešit finančne situacije. Sicer pa mi je lepo videt da le niso vsi takšni in so tud pošteni tako kot pri vas, ko sploh ne daste za zmanjšano plačilo vrtca, občudujem to res. Mene boli najbol to, ker je tistih, ki plačujejo več kot 50% vrtca zeloooooo malo in še tisti ki bi morali glede na status in premoženje tega ne plačujejo (se pač znajdejo) in zarad tega ker gre v to malho premal denarja posledično vrednost vrtca povečujejo in skladno s tem vsi plačujemo več, no mi ki spadamo v višji razred še več a ne. Pa kaj tako pač je pri vsaki stvari.
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 1.8.2007 13:15:11
|
|
|
|
Antigona
|
Jakaracman a mi lahko poveš v katerem vrtcu ste? Jaz trenutno plačujem 50 %, pa je to cca 200 eur oz. 50 tisoč starih tolarjev...
|
|
RE: brezplačen vrtec za drugega otroka 1.8.2007 22:11:55
|
|
|
|
frutka_
|
Tamala je rojena nekje kot naš, s septembrom jo bodo ziher dali v skupino, ki je vrteška in ne več jaslična. takrat se ti spremeni tudi plačilo, saj je 2.st.obd. cca.10%cenejše. Če nisi ziher pa se pozanimaj v vrtcu pri tajnici, vzgojiteljici, računovodkinji,...ziher sem!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pomagajmo ustvariti čarobni december za vseDecember je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?