|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prve besede :-)
26.7.2007 7:25:41   
Gordana-3
naša zita je tako hecna user posted image , vsak dan pogrunta kaj novega. stara je 14 mesecev in skoz nekaj čeblja. starejša sestrica je začela "govorit" nekako pri 17 mesecih in nikoli ni uporabljala besed, kot so ama ama za jesti ipd. zita pa včasih še ponoči, ko dobi vodo v flaški mi začne: ama, ama, pa ful lepo reče mami, ati, sestrica laura je jaja, krava je mmmmm, kura in petelin sta khkhkh, muca je ccccc, kuža je vov vov, medvedek je meme, če kam gremo govori tata, plenička, ki jo ima za spat je aja aja, če je pokakana in jo vprašaš, kaj ima v plenički, reče kaka ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prve besede :-)
26.7.2007 8:25:01   
Nej
Pozdravljena!

Ti bom kopirala en odgovor logopedinje na drugem forumu:

'Na splošno obstajata dva stila učenja govora, med njima pa je veliko variant, kjer se lahko nahaja otrok. Prvi stil je tako imenovan referentni stil, kjer otrok daje prednost poimenovanju oseb, predmetov, določenim glasovom; njegov govor je manj žargonski (ne uporablja npr. besed hov hov, temveč kar kuža), rad odgovarja (ali kaže) na vprašanja npr. kje je avto. S pojavom stavkov je njegov govor zelo podoben govoru odraslega.
Na drugi strani pa se nahaja ekspresiven stil, kjer otrok v razvoju govora bolj riskira, manj uporablja samostalnike in bolj akcijske besede (glagole) ali pa besede npr. ne, še, pa-pa, se pogosto igra z besedami (npr. prižgaj luč namesto prižgi), ima lahko tudi kakšno skovanko, in uporablja več gest. Otrok s takšnim stilom se rad igra igreku- ku, biba leze itd.
Na začetku bo mogoče otrok z referentnim stilom imel malce večji besednjak, vendar pa se s starostjo razlike zmanjšujejo. Večina otrok pa se nahaja nekje vmes.'

Lp

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.7.2007 9:18:00   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

medvedek je meme,

pri nas je bil medvedek mene user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
26.7.2007 10:03:50   
poliloni
Pri nas je bila prva "prava beseda" - au-to -bu (avtobus) - 12m. Najbolj zanimivo pa je, da sedaj reče le še bus- 24m.

Mene je pa pred pol leta rekel, če je hotel, da ga dvigneš: " Mami mene!"

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2007 11:05:17   
Anonimen
Moja 16-mesečna ta mala je takooo prikupna, ko se skoraj vedno zahvali, če ji podaš igračo, hrano, stekleničko ..Zadnjič je varuška k mizi prinašala stole za vse otroke, Naja pa se je zahvalila za vsak stol posebej in prav uživala v tem. Seveda še ne zna prav izgovoriti besede hvala, vendar pravilno naglasi ..ala... Nikoli je nisem silila k temu, sem pa pozorna, da se vedno zahvalim, ko mi prinese kaj v naročje - in majhni možgančki so povezali velike stvari.
in nasploh je prava klepetulja. Včeraj se je na igrišču pogovarjala s 2,5 letno Saro in menda sta se vse zmenili.

Neposredna povezava do sporočila: 5
26.7.2007 11:11:28   
kofetek2010
prva beseda: ata

druga beseda: dudo

prvi stavek: Kaj te to je?user posted image

še pred 1. letom starosti - sedaj pri skoraj 20. mesecih pa jih ima že tolk, da jih ne bi znala več naštet - ampak povedi pa nobene, niti tiste, ki jo je že znala user posted image   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.7.2007 11:18:45   
Anonimen
Ena prvih besed je bila "mimi", kar pomeni "k meni". In ta še vedno ostaja.
Ostale pa so bile npr.: mucek=nani, traktor=kaki, ...
Saj so face ti tamali.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.7.2007 11:32:55   
ElaM
Stara je 13 m in huda čveka. Prva meseda je bila ama (jesti), potem mam (mami).
Zdaj pove že tudi ala (hvala), na na, če hoče kaj dati, duda, alo (halo), krava je še vedno buuuu, ostalo pa itak čeblja, da samo sama razume.user posted image

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Kopanje v bazenih med nosečnostjo?
Katka123 RR

se ali ste se med nosečnostjo kopale v stoječih vodah?

DA (11%)

NE (83%)

Ne vem (6%)

Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!