|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vnaprej napovedan rok
25.7.2007 11:08:54   
sanci
Pozdravljene, mene pa zanima, če je tomožno da ti G lahko več kot dva tedna vnaprej napove datum kdaj lahko rodiš, oz. si kar dva datuma zbereš. Kajti to se super sliši, me pa zanima, če je to realno?
Hvala vsem za odgovor, bo kar prav prišel.

Čao

Sanči

29.8. moj mož ne bo več edinček, juupiiii!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vnaprej napovedan rok
25.7.2007 11:21:31   
Klarita
user posted image
Po navadi je tako, da ti napove PDP na prvem pregledu, ki se lahko glede na UZ kasneje (rast otroka) spremeni in ti ga prestavi, da bi ti pa kar več datumov napovedala pa prvič slišim.

(odgovor članu sanci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2007 11:54:56   
sanci
Mogoče sem malce nerodno napisala, zanima če je možno, da ti G na začetku določi PDP, nato ti pa pove v začetku 9. meseca, da lahko rodiš že dva tedna pred predvidenim PDP, oz. ti da dva datuma, da si kar izbereš.
Upam, da sem sedaj bolj jasna.user posted image

Sanci

29.8. moj mož ne bo več edinček, juupii!

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2007 11:55:00   
Nika v službi
Napovedan je samo carski rez, sicer pa se PDP določi kot je povedala Klarita.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2007 11:57:10   
Nika v službi
Tole je malce čudnouser posted image  Saj ne moreš TI izbirati, kdaj boš rodila?!

PDP se lahko kasneje (pri NS ali morfologiji) korigira, če se z UZ pokaže, da je dete starejše/mlajše. Do 1 tedna odstopanja se ne korigirajo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2007 11:59:27   
Nika v službi
No, ja, še to: če se mogoče G odloči, da je zaradi določenih medicinskih oz. zdravstvenih indikacij potrebno porod sprožiti predčasno, potem je mogoče, da imaš izbiro datuma (to je npr. pri močno povišanem pritisku, ko je ogrožen plod, ipd.).

Če pa je vse normalno, ti PDP-jev ne da kar na izbiro....

Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2007 12:47:28   
Anonimen
A misliš tako kot imam jaz? user posted image

Ja je možno, samo ti ne more 2 tedna vnaprej povedati točnega datuma, pa poznati moraš G in imeti dober razlog zakaj hočeš roditi načrtovano oz. je najbolj primerno in varno, da rodiš načrtovano.

Hodiš pa cca. 2 tedna redno na preglede na par dni in ko je vse skupaj pripravljeno tam spodaj potem lahko G sproži porod. Prej pa ne.

To, da bi si pa kar izmislila, jaz hočem roditi na petek 13. pa ne gre najverjetneje. Bi te malo čudno pogledali.

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.7.2007 13:11:34   
SANAYA
Hvala vsem za odgovore, se mi je kar zdelo, da je malo verjetno!user posted image

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 25.7.2007 15:02:19 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.7.2007 14:03:58   
mala pikica
Jaz poznam žensko, ki se je z G dogovorila skoraj za uro ob kateri bo rodila. No, malo čudno se sliši, ampak za dan sta pa bila dogovorjena. V vodo bi edino vse skupaj padlo, če bi ona popadke dobila prej. Tako pa je potem šlo, saj pravim skoraj na uro. Zakaj? pojma nimam...

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.7.2007 14:11:27   
babylove
Saj ne moreš TI izbirati, kdaj boš rodila?!

Jaz sem tako rodila, sama sem izbrala datum poroda, razlogi pa so bili zasebni in ne medicinski. Datum sem seveda izbirala v časovnem okvirju, ki mi ga je določil moj ginekolog.

Po eni strani je to fino, saj imaš vse pod kontrolo in se komot vnaprej zorganiziraš glede vsega. Po drugi strani pa je čudno, saj greš v porodnišnico skoraj, kot da bi šel v trgovino.

Neposredna povezava do sporočila: 10
25.7.2007 14:15:26   
SANAYA
Tudi jaz to prvič slišim!
V kakšnem časovnem okvirju misliš, Babylove?Verjetno si potemtakem dobila umetne popadke?
Daj malce več napiši, kajti očitno nas je več takih, ki tega glih ne razumemo.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.7.2007 14:22:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: SANAYA

Tudi jaz to prvič slišim!
V kakšnem časovnem okvirju misliš, Babylove?Verjetno si potemtakem dobila umetne popadke?
Daj malce več napiši, kajti očitno nas je več takih, ki tega glih ne razumemo.

Ja, haloooooooooo, kako pa bi naj potem rodila? Ali z umetnimi ali s carskim rezom, a ne?

V katerem časovnem redu? Ena ti je že zgoraj napisala, da pač ko je otroček pripravljen, ko je vse zrelo, TAKRAT. Torej kakšen teden, dva okrog PDP-ja.

(odgovor članu SANAYA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
25.7.2007 14:28:07   
babylove
Seveda gre za sprožen porod.

Časovni okvir: ne morem točno razložit, ker se že tedni nosečnosti v Fr štejejo drugače, ginekologi slabo tolerirajo nošenje čez rok ipd. Takrat sem izbirala datum v okviru 2 tednov pred dnevom, ko bi naj sicer rodila.

Je pa to v Franciji dokaj ustaljena praksa. Treba je vedeti tudi, da je veliko zasebnih ginekologov hkrati porodničarjev, ki sodelujejo z zasebnimi klinikami in tako sami oskrbijo 'svoje' nosečnice od začetka nosečnosti do poroda.

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2007 14:33:06   
SANAYA
Čuj ti anonimen uporabnik, l
epo bi se bilo registrirati z imenom, če že daješ take neumesne pripombe.Sploh veš čemu služi ringa raja?Ker ti si očitno tako pametna, da bi lahko vse kar tebi postavljale vprašanja, dvomim pa da si res!!!
Pusti bodočim mamicam da vprašajo vse kar jih zanima, in ne dajaj neumnih pripomb!!!Haaaaaaaaaalooooo!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.7.2007 19:20:41   
lolita700
sanaya vidim,da je tudi tebe anonimana razjezla in nisi edina,ko ji je pognala kri po žilah.mislim nesramnost pa taka-vsaka ženska pač vsega ne more vedet..zato pa je forum,da si prijazno in z veseljem izmenjujemo mnenja in odgovore..anonimna drugič raje izmenjuj mnenja na kakšnem najstniškem forumu...

punce pridne bodite in uživajte v  sončnem vremenu!!!

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?