Hanna M.
|
jaz delam do 17, beri kakšno minuto več, potem šibam v 22 km oddaljen kraj po otroka, ki mi ga ob treh vzame iz vrtca mami, se zamudim še kakšno minuto pri njej, da imenjava nujne informacije pa je ura že 18:30. Če greva z malčico še v trgovino sva doma že krepko čez sedmo. Seveda se hoče tudi moj otrok igrati z mano ali pa prosi, da greva na kakšno igrišče, zato za kuhanje resnično zmankuje časa. Znajdem se nekako takole: veliko jemo zelenjavo, ki jo na hitro pripravim v voku, pa kakšno prilogo zraven skuham (riž, krompir, testenine), včasih skuham polento, gres, ajdovo kašo s sirom ali kaj podobnega, pa svežo zelenjavo zraven. Včasih si naročimo pizzo, ali kitajsko, včasih pa jemo samo sadje. Med tednom se znajdemo tako ali drugače, res pa je, da ima naša triletnica zajtrk, malico, kosilo in malico v vrtcu in pri babici, tako, da ji večerja večinoma ne paše več, sploh zdaj, ko je vroče.. Med vikendom običajno kuham/va , včasih gremo tudi ven jest. Moj dragi pa pride domov šele okoli 20 ure, torej nanj ne morem računati.