|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj uspete kuhati ?
19.7.2007 14:34:58   
Barby975
Mene pa resnično zanima, kdaj uspete kuhati kosila oz. večerje med tednom? Jaz sem namreč v službi do štirih, potem letim po našo pupiko, ki je v varstvu pri babici in dediju, tako da sva doma ob kakšne petih ali še kasneje. Ko prideva domov se hoče tamala seveda igrati s svojo mami, ki je ni videla cel dan in se tako ukvarjam z njo, dokler se moj dragi ne vrne iz službe ob kakšne šestih. Potem smo pa že vsi takoooo zeloooo lačni, da bi najrajši kr takoj jedli, tako da za kakšna enourna pacanja specialitet ni časa.
Ponavadi čez vikend skuham kakšen golaž, čufte ali pa filano papriko, skratka nekaj takega, kar lahko potem med tednom samo pogreješ in skuhaš zraven samo še kakšne špagetke al pa poletno itd. Včasih pa jemo tudi kuhane hrenovke, al pa kr pečena jajca, ker enostavno ne sfolgamo kaj drugega pripraviti.

Kako pa vam uspeva? Ima katera kakšen nasvet?

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 25.7.2007 23:01:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KDAJ USPETE KUHATI?
19.7.2007 14:38:17   
Anonimen
Jaz kuham sam čez vikend pa še to se dostkrat kam povabva. Sploh zdej poleti k je ful piknikov. Čez teden pa ne ker noben od naju ne pride pred šesto domov.

Kosilo oba jeva med službo.

(odgovor članu Barby975)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.7.2007 14:41:14   
Nika v službi
Žal, nasveta prav nobenega. Pri nas bi se brez babi in dedija, ki čuvata našo princesko, prehranjevali večinoma po restavracijah oz. delno verjetno uporabljali podobne kuharske izdelke kot ti.
Mikrovalovka, pa kaj na hitro pripravljenega, nekaj, kar lahko prej pripraviš in zamrzneš/odmrzneš, itd.
Tale ritem je res divji, nimam uporabnih idej, razen seveda, da obesiš službo na klin in si doma -gospodinja. To pa najbrž - vsaj pri večini od nas - ne pride v poštev iz več razlogov. Jaz najbrž niti ne bi hotela ostati doma, kaka služba za polovični delovni čas bi pa mogoče kar bila aktualna....

(odgovor članu Barby975)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.7.2007 14:46:05   
Anonimen
KO pridem domov. Do treh delam, grem po malega v vrtec, grem vmes v štacuno po "kosilo", domov pridevea nekje 20 do štirih in potem skuham kar pač skuham. Se da.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.7.2007 14:50:24   
Lunc_a
Sem kuhala ponoči.Si ne predstavljam da bi imeli doma hitro hrana in ne vem še kaj.tako da v bistvu ko sem prišla domov sem naredila samo prilogo še ( kakšen krompir,riž.. )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.7.2007 14:51:03   
poliloni
Smo kar na istem kot ti... Mož je v službi, jaz pa si vedno nekaj na hitro pripravim. Tisti dan, ko pa sva frej gremo pa ponavadi kam in še takrat jemo kaj na hitrouser posted image .
Ker pa je ta mali alergik zanj vedno kuhamo posebej oz. midva s tamalim kadar je oči popoldne in jaz slučajno frej jeva isto. Se mi pa pozna, da živim od take hrane, saj se kile kar kopičijo, pa še v službi ves čas za računalnikom sedim...
Bo treba diplomo napisat in se spokat kam drugam ter se resno vzet v roke!
Pa tako rada kuham....

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.7.2007 14:52:46   
tanikaa
Domov pridem ob pol štirih. Ob pol petih je večerja (najkasneje) gotova. Včasih pa tudi izpustim kuhanje, pa jemo sendviče ali pa si vsak sam naredi kak jajčka ali kaj podobnega. Jaz pa itak po peti uri več ne jem.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.7.2007 14:54:38   
Anonimen
Pri nas kosila ni, je samo večerja.
Jaz študentka sem itak jedla na bone ker smo imeli predavanja po cel dan, mož pa pride domov šele zvečer in tako je edini obrok skupen šele večerja.
Tudi sedaj ko sem doma cele dneve pojem kaj na hitro za kosilo, kak corn flakes ali sendvič, zvečer pa se le potrudim da kaj kosilu podobnega skuham

Se bo pa počasi treba navadit kuhat tudi kosila, ker bo drugače user posted image  živel od sendvičev in corn flakesauser posted image .

Sovražim kuhanje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.7.2007 14:55:40   
Anonimen
Jaz pa itak po peti uri več ne jem.

Samo še pir.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.7.2007 15:00:23   
Anonimen
pri naju je isto. Jaz v službi pojem kakšen sendvič, moj user posted image , ki je doma, ampak se mu ne ljubi kuhat, gre pa vedno v gostilno jest. Tako, da med tednam res redko kaj skuham.. V soboto greva ven jest, v nedeljo se pa povabiva k mojim ali njegovim..

Si pa želim enkrat službo, k bom ob 3 doma in bom lahko še kaj skuhala.. ker mam počas dost teh sendvičev, me tud že želodec matra..user posted image

(odgovor članu poliloni)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.7.2007 15:35:02   
fragola
Jaz tudi kuham bolj med vikendo in takrat zmeraj napravim kaj več, da dam pole v zmrzovalnik za čez teden. Kajti delam do 4:00, domov pridem 4:40, ker mam kar daleč službo tko, da med tednom jeva bolj tako kaj na hitro al pa tisto, kar je v zmrzovalniku! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.7.2007 15:37:12   
Anonimen
Jaz samo pozimi....user posted image user posted image user posted image , saj se hecam, sem doma, zato imamo kosilo-pripravljeno na hitro okrog 13, potem pa večerjo okrog 19, ker dam potem otročke spati, tebi pa če ne znese imate pač večerjo in obenem kosilo, pa saj ni važno kaj je, samo da vsem paše, ne sekiraj se-pa nekaj na izi.....cao in lepe dneve vsem v kuhinji

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.7.2007 16:52:57   
Hanna M.
jaz delam do 17, beri kakšno minuto več, potem šibam v 22 km oddaljen kraj po otroka, ki mi ga ob treh vzame iz vrtca mami, se zamudim še kakšno minuto pri njej, da imenjava nujne informacije pa je ura že 18:30. Če greva z malčico še v trgovino sva doma že krepko čez sedmo. Seveda se hoče tudi moj otrok igrati z mano ali pa prosi, da greva na kakšno igrišče, zato za kuhanje resnično zmankuje časa. Znajdem se nekako takole:
veliko jemo zelenjavo, user posted image ki jo na hitro pripravim v voku, pa kakšno prilogo zraven skuham (riž, krompir, testenine), včasih skuham polento, gres, ajdovo kašo s sirom ali kaj podobnega, pa svežo zelenjavo zraven. Včasih si naročimo pizzo, ali kitajsko, včasih pa jemo samo sadje.
Med tednom se znajdemo tako ali drugače, res pa je, da ima naša triletnica zajtrk, malico, kosilo in malico v vrtcu in pri babici, tako, da ji večerja večinoma ne paše več, sploh zdaj, ko je vroče..
Med vikendom običajno kuham/va , včasih gremo tudi ven jest.
Moj dragi pa pride domov šele okoli 20 ure, torej nanj ne morem računati.user posted image

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.7.2007 18:09:39   
cmokec
Čez teden pač kuham stvari, ki rabijo manj časa. Vse je nekako prej kot v uri, včasih v pol ure. Testenine in rižote na več načinov, pa meso v omaki in mlad krompir, pa zelenjavne juhe, palačinke, skutne palačinke, sedaj mešane solate in kaj z žara. Če kuham golaž, filane paprike, segedin in kaj podobnega, skuham vedno še za v hladilnik. In ni lažjega, ko prevreti golaž in skuhati svaljke ali polento. Svaljke, cmoke, skutne štruklje kupim in je tudi hitro. Včasih pa ročimo pico, le redko gremo pa med tedno nekaj ven jest. To pa skoraj nikoli.

Glede otroka. Ne vem, sta navajeni, da se tud malo igrata in če je očka doma, je pač takrat on pobudnik igre ali valanja po posteljah, igre v bazenčku sedaj, ... Če sem s tamalo sama, jo posedem na pult, dam kako kuhlo in lonček, pa tudi ona kuha. Ravno včeraj sem ji dala za mešat jajček in zdrob, ko sva delali knedlčke za v govejo juho.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.7.2007 20:51:49   
eya
Jaz tudi skuham kaj za v skrinjo in to vzamem ven, ali pa skuham prejšnji večer, pa naslednji dan samo prilogo skuham zraven.

Pridem domov mal pred četrto, pa ponavadi ob pol 5ih-5ih jemo.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.7.2007 7:09:52   
tina104
Trenutno sem brezposelna, tako da imam res čas za kuhanje. Ko pa sem delala, sem bila velikokrat doma ob enih in sem potem na hitro skuhala. Če sem bila kateri dan večji del dneva v šoli, sem kosilo prinesla s sabo (kupila v šoli ali pa celo v kaki Tuš restavraciji) (delala sem v šoli). Ko sem imela poleg službe še učenje, se je to velikokrat dogajalo. Če mož dela popoldne, sva s tamalim sama, tako da je bilo težko kaj skuhat. Ponavadi sva kaj hitro pripravljenega jedla.
Kaj skuham tako na hitro? Testenine z zelenjavno ali tunino omako, polenta in kislo mleko ali jogurtom, razne zelenjavne juhe, palačinke, zelenjavne rižote. Bolj malo kuham mesa, ko ni časa, ker se mi zdi, da za to porabim največ časa. Včasih kuham tudi pire iz vrečke, zamrznjene njoke, štruklje, lazanjo. Zadnje čase se zelo izogibam testeninam in juham iz vrečk.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.7.2007 7:21:21   
Anonimen
Pri nas je odvisno od letnega časa, pozimi navadno skuham vsaj za dva dni (golaž, makaronovo meso, ričet, pasulj, zelje...) poleti pa smo bolj na raznovrstnih solatkah in zelenjavi. V službi sem do štirih in vedno pojem nekaj malega tudi vmes. Navadno vsak dan vsaka kaj prinese (testenine...) kar se lahko pogreje v mirkovalovki in potem jemo kar v službi... Ven ne hodimo, včasih na kakšen sendviček, ker so naokoli same študentske restavracije in je hrana v njih katastrofa....

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.7.2007 8:23:28   
honey
Jaz tudi delam do 15.00, pa predno pridem po malega k babi, je ura 16.00 ali raje 16.30 med letom, ko je gužva na cesti, pa se zamudim še tam kakšne 10, 15 min in je ura 17.00, ko prideva domov. Glede na to, da pa pride mož domov šele po 19.00 uri, imam potem čas, da skuham, čeprav se mi, priznam, ne ljubi vedno. Takrat naredim kakšen sendvič ali narezek, spečem kakšna jajca, skuham hrenovke, gremo po pizzo ali kaj podobnega. Drugače pa kuham take stvari, ki so gotove v 30 min oz. max v 45 min. Se da, samo brzinski moraš biti in se znati okrog obrnit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.7.2007 12:03:28   
srki
Kuham samo za vikende, med tednom mami ali stara mama, ker živimo skupaj oz. v isti hiši.

Če bi bila pa taka situacija, da bi morala sama, pa ne vem, če bi vsak dan, ker ne bi zneslo. Jaz bi hodila na toplo malico, on jo ima itak, otrok pa tudi v vrtcu poje vse in še več, kar mu dajo.

En topel obrok na dan pa je dovolj, za moje  pojme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.7.2007 12:18:34   
KBM
Trenutno sem brezposelna, tako, da kuham ,popoldan, ko pride dragi iz službe, da ima že kosilo na mizi!user posted image

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

starost
jana k

Koliko si bila stara, ko si prvič zanosila?

do 20 (13%)

20- 25 (35%)

25-30 (36%)

30- 35 (11%)

35- 40 (2%)

več kot 40 (2%)

Število vseh glasov: 2720

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!