Anonimen
|
Pred slabim mesecem sem spraševala, kako z dojenčkom oz. z vozičkom na bus itd. In mi še vedno ni jasno, kako je glede plačevanja vožnje. Praviloma so za invalide in otroške vozičke srednja vrata - se pravi, da vstopiš tam. Kako potem plačaš? Je zastonj? Vozička sredi avtobusa nikakor ne moreš puščat. Skratka, v teh 14 dneh, ko sem čuvala enega pridnega 10-mesečnika, sva šla parkrat tudi na bus, seveda samo na ta nizke. In sem vedno šla gor pri sprednjih vratih in pokazala mesecno, enkrat samkrat mi je sofer rekel, da mi je odprl ta srednja vrata, da bi lahko sla tam gor in enkrat sem sla gor pri srednjih vratih, ker je bila taka gneca. Da ne omenjam, da ko je pripeljal bus, sem se postavila tako, da bi bila cim blizje vratom in se je ena stara mama dobesedno hitro vrinila/stopila pred mene, da bo ja prej na busu in wild guess - kam se je postavila?! Ja na prostor za vozicke, kam pa! In tako sem morala z vozickom stat pri vratih (se ne pritozujem, samo malo bi pa tudi lahko razmisljali), ker sta na prostoru za vozicke in invalide lezerno stali dve starejsi gospe. Pomoc (ki je nisem potrebovala) pa sta mi ponudila ena starjesa gospa in en mlad postaven fant Kar mi je bilo pri vsemu skupaj najbolj zabavno (tisti, ki ste me ze videli, itak veste, kako zgledam) - glede na to, koliko sem suha in mejhna, so najbrz vsi pricakovali, da bom imela tezave pri izstopu iz busa, pa sem samo preprosto dvignila voz in ga postavila iz busa na tla (to so pa misice, ce imas 15 kg psa, ki vlece v vse smeri ). Kaksne so pa vase izkusnje z busi? Aja, se to - a je v taveliki lekarni na Presercu previjalnica? LP, Ribica
|