|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rada bi še enega dojenčka?
13.7.2007 14:06:25   
mama76
Ja srčno si želim še enega otroka,imava 6 let starega sina in dve leti staro hčerko,ko pa vidim družino s tremi otroki me kar zbode pri srcu,ko sem nekajkrat omenila možu je rekel,da ima on tega dovolj in,da nimava financ da bi trem otrokom lahko nudila vse kar jim pripada,pa saj ni vse v denarjuuser posted image ,starejši sin si tudi zelo želi dojenčka,pred kratkim je rodila sorodnica in najin sin se sploh ne gane od vozička kadar gremo na obisk, mislite,da se moške ,da s čim prepričat v to user posted image
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rada bi še enega dojenčka?
13.7.2007 14:10:48   
Mešamdrek
Prepriča se jih edino z ljubeznijo in medsebojnim spoštovanjem.Saj za to gre navsezadnje tudi pri tako kočljivem vprašanju.

(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.7.2007 14:12:09   
kaja26
Res da ni vse v financah, je pa veliko. Ko so otročki majhni imajo pač potrebe. Ko pa zrastejo so potrebe dosti večje. Pomisli če boste sposobni 3 otroke izšolati da jim bo šlo le najbolje v življenju. Ni dovolj da imaš otroka rad. Šolanja pa so zelo draga. Takšno je moje mišljenje... Pa brez zamere, nisem mislila kaj slabega ...
Lep pozdrav

< Sporočilo je popravil kaja26 -- 13.7.2007 14:13:54 >

(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.7.2007 14:20:48   
baguSka
imava 6 let starega sina in dve leti staro hčerko

ravno taka razlika je bila pri nas v letih... ko sva z mojim starejsim bratom dobila se enega bratca... in smo bli trije... in roko na srce, ni nam bilo nikoli dolgcas... bolj smo si bli skoz v laseh kot ne... smo bli pa zarad tega tud kar v velikem pomanjkanju, kar se je (vsaj meni), kar precej poznalo... vsi okoli mene so lahko imeli marsikaj, medtem ko jaz nikoli nisem nic dobila... kaj sele tisto, kar sem si zelela... se sanjati si nisem upala, drugace sem bla samo se bolj zalostna... in zelo velikokrat sem si zelela, da bi imeli vec denarja, da bi lahko kdaj nekaj dobila... tako pa sem vedno manj veljala v soli... ker nisem imela novih barvic, novih in lepih cunj, novih cevljev, nove torbe...
kasneje je imel tamlajsi bratec nesreco... in danes sva ostala s starejsim bratom sama... in ko danes pomislim, sem vesela, da sta nas imela tri... ker sva se dva ostala ziva...

upam da ves kaj sem sploh hotla napisat, ker je blo na hitro zmedeno tole... user posted image

(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.7.2007 15:18:41   
Anonimen
Pri nas je pa ravno kontra:
Kako ženo prepičat, da bi imela še enega? user posted image

Mislim, pa da tretji otrok ni finančni šok. Če zmorete dva, boste tudi tri. Sigurno user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.7.2007 15:27:25   
Anonimen
Pri nas nas je 5 otrok, pa smo še vedno vsi živi in zdravi. Samo je pa cela kolobocija okoli tega, ker nimamo vsi istih staršev. Jaz imam brata, ki ga je mama imela z prvim možem. Kasneje se je znova poročila in imam polsestro, očim pa je v zakon pripeljal še dva, ki sicer živita pri svoji mami, sta pa počitnice večinoma cele preživljala pri nas.
Manjkalo nam ni nikoli nič, lahko pa bi imeli veliko več, če nas nebi bilo toliko. Meni je celo bilo večkrat kar nerodno ko smo kam šli vsi skupaj, ker smo zgledali kot cirkuška atrakcija, pa še tako smo po letih razdeljeni, da bi dejansko lahko bili vsi od istih staršev.
Ampak imata starša oba lepi plači in je vedno nekako šlo. Ampak vidim, da sedaj ko sem že jaz zdavnaj od doma šla in sem poročena, so še vedno ostali 4 šoloobvezni in je to kar lepo breme za starše.

Sploh ne vem kaj sem točno hotela povedat, razen tega, da morata biti za tri otroke res oba in ne eden drugega prepričevati. Še sploh če eden malo bolj trezno vidi da bo s financami zelo težko že z dvema, ti pa vidiš samo kako je luštkano videt 5 člansko družinico. Vse lepo in prav, ampak dandanes otroci vedno več stanejo in vedno več čim so starejši in žal ne z leti vedno manj.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.7.2007 22:12:23   
cmrucek
Prepričana sem, da če lahko preživiš 2, lahko tudi 3. Finance nimajo prav veliko s tem, več je v glavi.
Pri nas smo trije, s tem, da sem bila sama 10 let edinka, potem pa dobila 2 brata, ki sta med seboj 2 leti narazen. V času mojega otroštva je bilo staršem finančno najbolje, vendar sem imela veliko manj uresničenih materialnih želja kot brata. Ko sta bila pa onadva majhna, pa je bila huda finančna kriza, pa vendar, da ne bi slučajno dobila kakšnih kompleksov, pa ja morata dobiti vsaj toliko, kot imajo "vsi" drugi... Da ne opisujem, da je , verjetno zaradi tega, še danes očitna razlika med nami v odnosu do materialnih stvari in denarja. In ko gledam nazaj, mislim, da je bilo zame pozitivno to, da sem morala najti druge poti za samouveljavitev med vrstniki kot materialne stvari... In trudila se bom (kako bo to uspevalo, to je drugo vprašanje user posted image ), da tudi mojim otrokom vedno ostane kakšna neizpolnjena želja, ki motivira in žene naprej...
Da ne bo kdo narobe razumel, zelo sem se razveselila svojih bratov in še danes mi zelo veliko pomenita, hočem le reči, da so te stvari predvsem psihološki konstrukt in v veliki meri odvisne od tega, kako doživljamo življenje sami in gledamo na stvari...
Če sama čutiš željo po še enem otroku, potem je prav, da se trudiš pridobiti na svojo stran tudi moža... vendar moraš upoštevati tudi njegove občutke... Želim vama, da bi se vajine želje glede tega poenotile...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.7.2007 23:06:41   
Anonimen
Moj je bil feeeejst proti, pa sem ga vsak dan malo po malo prepričevala pa je bil še prooti pa sem ga spet prepričevala, da kako so trije fajn in tako naprej, no neko noč sva se pa malo igrala, zdaj pa imava plusek in bo marca prišel k nama tretji user posted image

(odgovor članu cmrucek)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.7.2007 23:21:16   
Taya85
veselo na delouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.7.2007 7:11:22   
A.J.
Jaz bi tut še enega, finančno smo super, moj mož,pa ni čist prepričan... En dan še že zmenva, da OK, me razume, se strinja, naslednji dan pa že spet ni šans, jaz imam dva dovolj... Jaz si pa že od nekdaj želim vsaj tri... Velikooo družino... Ah, bomo vidl...
A.J.

(odgovor članu Taya85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.7.2007 8:38:31   
caillou
Kaj pa vem ? Mene je tudi nekaj časa držalo, pa me je pogovor z znanko dokončno prepričal, da še kar nekaj časa ne bo tretjega otroka, če sploh bo kdaj. In kaj je bilo v pogovoru ? Nič, samo to, da imam ogromno časa, ki ga lahko posvetim dvema otrokoma, ki pri svojih petih in štirih letih kolesarita brez pomožnih koleščk, rolata, plavata,....Starejšo sestrico lahko brez težav vozim na treninge, mlajšega bratca bomo začeli voziti letos. Enostavno nimam organizacijskih problemov, ker se samo oblečemo, nabašem in odpeljemo.  Kolegica ima tri otroke (5, 3 in nekaj mesecev), tako kot jaz je cele dneve sama in enostavno nima energije, volje in časa, da bi mali učila voziti s kolesom, rolanja,....

Sicer je že res, da se bosta še vse naučili in da bosta ravno tako obvladali, pa vseeno glede na poglede, bi tudi oni2 to radi znali sedaj.

No je pa res, da mi poleg vsega veliko pomeni tudi to, da sta naša otroka precej aktivna in da jima lahko to dnevno nudim. Če bi imela še malo štručko v naročju, bi vse to odpadlo. No, ne vse, ogromno pa.  No ja, pa tudi si zelo zelo želita sestrico ali pa bratca, tako kot si teden dni želita hrčka, pa kužka, pa nove igrače,...Vse je dobro le za dan ali dva, potem tone v pozabo. Dojenček je pa nekaj drugega in je definitivno moja in moževa odločitev. Mogoče, ko bom dobila občutek, da lahko finančno, čustveno in fizično vsi prenesemo in nihče od nas ne bo prikrajšan za nič, popolnoma nič. Nama je to zelo pomembno obema.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu A.J.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.7.2007 9:27:36   
Anonimen
js bi mel tut takoj še enga, sam morm najprej za tedve k ju mam poskrbet.

caillou, če tvoja že tolk obvladata vse, ju pa verjetn loh za neki minut pustiš da se sama igrata pa ju ti sam spremljaš čez okn alpa kej tko, a se ti ne zdiuser posted image

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.7.2007 9:38:45   
caillou
caillou, če tvoja že tolk obvladata vse, ju pa verjetn loh za neki minut pustiš da se sama igrata pa ju ti sam spremljaš čez okn alpa kej tko, a se ti ne zdi

Ne, ker vse skupaj tudi sama rada počnem in tudi ne zato, ker imamo precej nevaren cestni odsek pred blokomuser posted image .

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.7.2007 9:51:42   
Anonimen
no vidš, pol se ne za vse na otroka zgovarjat.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.7.2007 10:07:12   
caillou
Duc, otroke imaš, za vse si sam, mož je več ali manj službeno odsoten, oba otroka sta doma 24 h/dan, ne obiskujeta vrtca, sta pa okupirana s športom, ker uživata v tem. Varstva nimaš nobenega, ker je tašča faraway from home, moja mati pa je že toliko stara, da bo kmalu sama potrebovala popolno nego in kaj zdaj ? Se zgovarjam na otroka ali imam pravico opisat tudi sliko nekoga, ki si tretjega otroka sicer želi, ima solidne finančne možnosti, vendar bi na ta račun nastradala otrok 1 in otrok 2 ? 

Če bi v spodnjem nadstropju živela moja vitalna mama in bi ji otroka lahko porinila v roke, kadar bi se spomnila, bi imela n-otrok, tako pa je razum prevladal srce.

Koliko imaš otrok duc ? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.7.2007 10:16:11   
Anonimen
mam 2 majhni punčki.

prov je da poveš kar si misliš sam ko sem bral tvoje sem dobil občutek da maš dva otroka in da je to tolk dela da ne morš več nč. veš js tut nimam nobenga v spodnjem nadstropjuuser posted image  mislim pa da ne bi nastradala prva dva otroka ampak ti. mislim pa tut da če si neki želiš zmoreš vse, sam želja more bit dost močna.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
15.7.2007 10:24:15   
caillou
Očitno je, da me nisi razumel. Nikjer nisem napisala da imam preveč dela z otrokoma, napisala sem samo, da enostavno vso energijo usmerjam v ta dva odraščajoča otroka in da jima enostavno nisem pripravljena odreči stvari, v katerih uživata. Mislim, da to ni tako težko razumeti ali pač ?

In želja ? Uf, pol leta nazaj je bila tako močna, da sem si že vozke ogledovalauser posted image . Vse ob svojem času, verjetno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.7.2007 10:26:18   
Anonimen
če bi mela še enga jima ne bi blo treba tolk stvari odreč da bi se jima kej poznal.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
15.7.2007 20:54:46   
lenika
Malo izven konteksta, a vseeno me zanima, kako je možno Duc20, da imaš dve punčki, ki sta med seboj 6 mesecev razlike?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.7.2007 21:51:51   
Anonimen
lenika če te zanima piš na ZS, tle ne bom pisal o tem.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
16.7.2007 11:14:32   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

vsi okoli mene so lahko imeli marsikaj, medtem ko jaz nikoli nisem nic dobila... kaj sele tisto, kar sem si zelela... se sanjati si nisem upala, drugace sem bla samo se bolj zalostna... in zelo velikokrat sem si zelela, da bi imeli vec denarja, da bi lahko kdaj nekaj dobila... tako pa sem vedno manj veljala v soli... ker nisem imela novih barvic, novih in lepih cunj, novih cevljev, nove torbe...

Hm, tudi jaz nisem imela novih barvic, cunj, čevljev, torbe... Ampak nisem zato nič manj veljala... Mela sem pamet in humor in mislim, da je zadoščalo za tiste prijatelje, do karerih mi je kaj bilo, za avše mi je pa itak dol viselo, to sta me moja dva krasno naučila - da se za tiste, ki jim take stvari pomenijo preveč, ni dobro preveč sekirat in na tak način vsaj vidiš, kakšen je kdo in ti ni treba potem bit žalosten, ko sprevidiš, kak je kdo v resnici, ker se butli itak ne bojo družili s tabo, če nisi fensi. Danes ko srečam kake od teh sošolk, mi povejo, da so mi vedno zavidale...user posted image Zanimivo, ne?user posted image Čeprav nisem imela ničesar takega, čeprav sem za valeto imela krilo, ki ga je mami tisto popoldne skrajšala iz svojega starega iz 70ih... Pa vseeno nisem mela problemov s tem, da me noben ne bi povohal, hihi.user posted image Ni vse v cotahuser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.7.2007 12:17:36   
baguSka
Ni vse v cotah

ja dane to vem... zal pa takrat nisem vedla tega... oz sem vedla, pa mi vseen ni blo cist vseen, da sem bla vedno sama... danes mi je zal, da se takrat nisem pocutla drugace... recimo tko kot ti... ampak takrat sem bla pac taka in sem se pocutla zapostavljeno, kot grdi racek in kot zadnje gnilo jajce... nikoli me noben ni povabu na noben RD, nikoli se nisem z nobenim druzla iz razreda oz noben z mano... kar v tistih casih pac ni glih najbl prijetno... mogoce sem pac mela smolo in sem padla v tak razred, da so bli vsi drugacni od mene... ne vem.. tebi pa svaka cast, da si to ze takrat sprejemala tako.. moji vse do danes sploh niso vedli, da sem se tako pocutla kot otrok.. ker sem bla vedno tiho in jim nikol nisem nic povedala.. ker jim pac nisem hotla, ker sem mela vedno obcutek, da bi jim nardila krivico, ce jim bi to povedala kar cutim, glede na to, da sta delala po svojih moceh..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.7.2007 13:01:14   
srki
Ne vem, nekoga v nekaj prepričevat, za kar je prepričan, da noče, je mogoče izguba energije, lahko pa poskusiš. Mogoče pa si bo premislil, premlel svoje misli in te presenetil. Ne obupaj.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.7.2007 13:18:47   
silvya
Tudi midva sva najprej razmišljala tako, da bova imela samo dva otroka. Sta razlike samo dve leti in verjemi, da ni bilo malo dela z njima. Ko je imel mlajši 4 leta in sta postala bolj samostojna pa sem si tudi jaz začela želeti še enega. Najprej možu ni bila všeč ta ideja. Pa nisem več načenjala te teme. Potem me je pa enkrat kar presenetil, in mi povedal, da vse od takrat, ko sem jaz izrazila to željo tudi sam razmišlja o tem in da je spoznal, da si tudi sam želi enako. Tako sva začela delati na tem, a žal dolgo ni uspelo (3 leta). Ostalo zgodbo pa lahko prebereš na forumu Ko starši žalujejo.
Hočem reči samo, da je za vse potreben čas.  Počakaj, da želja dozori pri obeh. Le tako bo otrok zaželjen in ne bo trpel nobenega pomanjkanja. Tudi midva nisva ravno bogata in najina otroka nimata oblačil same znamke, manjka jima pa tudi ničesar. V življenju največ pomeni ljubezen in razumevanje.

Vse lepo ti želim.

Silvya

(odgovor članu mama76)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.7.2007 14:13:03   
silvya
Ups, sem narobe napisala ime foruma. Mislim, V objemu žalosti.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?