Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kdaj v ciklusu zanositev? 11.7.2007 13:41:51
|
|
|
|
TONČI.
|
Dobrodošla med nami. Najboljši čas za zanoitev je v času O. Ta pa je na sredini ciklusa. Tam nekje 14 dan po prvem dnevu menstruacije. Če jo imaš na 28 dni. Če jo pa imaš na 34 dni je pa najboljše za zanositev tam okoli 17 dne po prvem dnevu M.
|
|
|
|
RE: kdaj v ciklusu zanositev? 11.7.2007 14:14:07
|
|
|
|
Naty*
|
Res so bukve in internet polne podatkov o plodnih dnevih. Idealno je seveda tam na polovici, ker pa, kot je ena enkrat pametno napisala, nismo delane po kalupu v tovarni, to ni vedno čist tko. Js recimo, sem zanosila kak teden po "praviloma določeni ovulaciji". Kljub temu, da se ni srečno končalo, je zanositev bila. Tudi sedaj opažam znake ovulacije, ne nujno v tistih dneh, ko bi naj bila O po mnenju ginekologov. Slišala sem tudi za primere, ko naj bi zanosile tik pred pričakovano M. Nasvet: če ne delate otročka, pazite cel čas, ne samo v plodnih dneh, če ga pa delate, ga delajte skoz in ne samo v plodnih dneh!!!!
|
|
RE: kdaj v ciklusu zanositev? 11.7.2007 16:46:37
|
|
|
|
nf
|
Zivjo in dobrodosla! Meni je mova bivsa ginekologinja takole razlozila kontracepcijo. Na zacetku ciklusa do ovulacije, imas povpracno bazalno temperaturo nizjo. BT je tista, ki si jo meris vsak dan ob isti uri in takoj ko se zbudis, najbolje vaginalno in z navadnim termometrom. O tem je bilo ze ful napisanega, samo malo pobrskaj. Ko imas najnizjo temperaturo (1 dan), si najbolj ploden in 2 dni prej in potem. Potem se temperatura v parih dneh poveca (za primer, meni se iz 36,6 na 37,1) in ko doseze neko stalno raven, nisi vec plodna. Ginekologinja je celo rekla, da lahko takrat mirno brez zascite. Hehe, itak da nisem, ampak takrat naj bi bili kao varni dnevi. BT je ful boljsa orientacija kot pa dnevi ciklusa, razen ce imas redne menstruacije. Se enkrat ko postekas, kaksno temperaturo imas, ko si v prvem delu ciklusa in kaksno v drugem delu ciklusa, lahko samo obcasno pocekiras, kolk si topla.
|
|
|
|
RE: kdaj v ciklusu zanositev? 11.7.2007 23:43:40
|
|
|
|
hmm
|
Dobrodošla MARUŠKA28! Zanosiš lahko ko imaš pač ovulacijo, ta pa ni nujno, da pride točno takrat kot naj bi teoretično prišla. Mene je ta mesec na primer zelo presenetilo, ko sem jo (ob merjenju BT in opazovanju sluzi) zasledila šele 18. dan ciklusa, ki je praviloma dolg 30 dni. Enkrat pa sem jo imela 8. dan ciklusa, kar seveda niti v sanjah nisem pričakovala, tako da, možno je vse. Če si ne boš merila BT in se kako drugače opazovala, je torej najboljše, da celi mesec pridno , pa bo že ratalo .
|
|
|
|
RE: kdaj v ciklusu zanositev? 12.7.2007 9:13:08
|
|
|
|
girly
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty* Nasvet: če ne delate otročka, pazite cel čas, ne samo v plodnih dneh, če ga pa delate, ga delajte skoz in ne samo v plodnih dneh!!!! Kako lepo povedano! Se popolnoma strinjam. Sicer pa dobrodošla Maruška!
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?