|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cuzanje prsta - kako odvaditi?
9.7.2007 20:16:44   
zoom zoom
Naša skoraj 3 mesečnica je nekaj časa nazaj odkrila roke, kmalu zatem tudi palec, ki ga od takrat naprej vneto cuza oz. zelo močno vleče (včasih že kar težko potegnem ven). Nad dudo nikoli ni bila navdušena, do prejšnjega tedna sem jo še nekako uspela zamotiti z njo, sedaj pa so zakon palci. Ker mi to ni všeč in se mi to zdi grda razvada, ki je je težko odvaditi (tudi kasneje), pa še grdo se mi zdi (kljub temu, da je to moj otrok), da recimo zaspi s palcom v ustih, me zanima kako naj jo prepričam naj palec pust pri miru in naj ima raje dudo ali pa sploh nič v ustih.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
9.7.2007 22:37:18   
2.2.
jaz sem imela isti problem- no še vedno ga imam. pri treh mesecih je začela palček sesat do takrat pa je bila duda zakon. skoz sem ji ga dajala ven ampak je bil jok...je pa res da si je palčka zaželela samo takrat ko je šla spat. do danes se še vedno trudimo da ne bi imrela palčka v ustih ampak je tak jok da je joj. poskusili smo razne finte ampak je prebrisana da ji je uspelo priti do pal.. upam da boš imela ti kaj več sreče

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
10.7.2007 9:45:14   
ircica
Ne vem, sicer se dajo dobit take majhne rokavičke. Našemu smo palec sicer pač skoz potegnili ven iz ust. Ni pa imel dude. Vendar zdaj (8m) ne sesa palca. Sesanje prsov in vtikanje prstov v usta je pa  normalno - dete mora raziskati in ustno votlino in rokice.
Pa še vedno mislim, da bo njegova 1. beseda: Dajprstvenizust!

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
10.7.2007 10:36:24   
Naja30
Nekje pri 3m je tudi naša začela sesati palec, ampak glede na to, da ga zdaj ne več mislim, da je to bila pač posledica raziskovanja ustne votline in spoznavanja prstkov. Ji pa nisem preprečevala tega, ker itak ni nič pomagalo in baje tudi če user posted image  hoče sesat palec, ga bo. Neglede na to, da mu ga jemljemo ven iz ust.

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
10.7.2007 10:43:53   
madela
Ker je ta tema že bila,ti bom kar prilimala link,pa si malo preberi.

http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1427195

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
10.7.2007 11:45:25   
Maggie
Naš je tudi pri 3,5 meseca ugotovil, da ima palec, če mu duda pade iz ust. Zdaj pri 5 mesecih ga pa le zelo redko da v usta... Pa mu ga nisem nič pretirano vlekla iz ust. Imamo pa vseskozi dudo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
10.7.2007 12:27:02   
mojcapr
Jaz imam 3 otroke 6 let, 3 leta in 3 mesece in vsi so prstaši. Ko so bili majhni so imeli dudo, tamalemu jo še dajem, ampak prstek je boljši. Da so mi jo zagrabili sem si pomagala s kuminovim sirupom, ki je sladek in so potem dudo vlekli, da je kar cmokalo. Ampak prst je prevladal. Poleg prsta imata tavečja še mucko - en gazico, drug vato, kaj bo imel tatretji pa še ne vem, amprak prst vleče na polno, preden zaspi in ponoči.
Na triletni sistematiki, mi je zobozdravnica rekla, da jo moram kar naprej opozarjati, psihologinja pa, da je ne smem opozarjat, zdaj pa vedi. Prst povlečejo preden zaspijo, potem pa jim tako pade ven. Na zobih se pa ne pozna. Jaz ne delam prevelike panike okrog tega, saj vem da je moja tašča mojemu svaku mazala prste z vsemi žavbami in ni nič pomagalo, pa ga sedaj ne vleče več in tudi zobe ima ful lepe.

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
11.7.2007 7:24:31   
puncica
Tudi moj brat je vlekel prst do 1 razreda šole, pa še potem pozneje kdaj pa kdaj, pa ima čudovite zobe, naš tamali vleče prstek ampak nisem delala ne vem kakšne panike iz tega ker smo imel s prvo take nespalne težave, da sem bila vesela da se tamali tako zamoti sam s prstom, da mi ga ni bilo treba vse noči prenosit in nonstop dudo popravljat, tako kot pri tavečji, ko bo pa potrebno odvajanje se bomo pa takrat sekiral, zdej se mi še ne zdi problem. Se mi pa zdi da prstek ne more ne vem kake škode naredit glede na to da ga ima samo za zaspat, tamala pa je na koncu dudo hotela nonstop dan in noč, kar se mi zdi bol škodljivo.

Če se je tamal odločil da bo imel prestek je po moje zelo težko kaj ukrepat, vlekla pa mu jaz ne bi ven, no mogoče če bi dudo sprejel pol ja drugače pa ne.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Cuzanje prsta - kako odvaditi?
12.7.2007 16:32:28   
Žabika
Tudi naša Hana ne mara dude in jo zato ne uporabljamo, je pa tudi že našla palček. Ko se je to začelo sem ji ponoči dala gor rokavičke (ali nogavičke) in ko jo dam zvečer v posteljico, jo slišim kako malo posesa rokavičko in potem zaspi. Se mi zdi, da je zdaj kar malo pozabila na palček. Čez dan se uspava tako, da malo posesa pleničko, ali kakšen plišek.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?