Nika v službi
|
Tole prebiram in tudi mene čedalje bolj "stiska" pri srcu. Najbrž je veliko mamic, ki podobno občutimo, ko naše zakladke prvič pošiljamo v vrtec. Naša bo šla septembra z nepolnimi 2 leti prvič v vrtec (rojena je sredi septembra), sedaj se čuva doma pri moji mami in očetu, je zelo podobna situacijo kot pri sunqueen - hiša, vrt, igrišče pred hišo, babica in dedek, ki ju obožuje, družba otrok z ulice.... Nobene potrebe pravzaprav ne bi bilo, da jo dam že sedaj v vrtec, čeprav je za razliko od sunqueen naš vrtec velik, prostoren, sončen, z velikim vrtom.... Glede vzgojiteljice še ne vem, jo bom spoznala konec avgusta, ampak me vseeno stiska okoli srca, kako bo naša princeska sprejela vrtec. Najbrž je to povsem normalno občutje, sploh ker imam drugo alternativo. Če bi bil vrtec pač edina opcija, bi bilo lažje, tako pa.... Vsekakor bomo poskusili, tudi sama se bom potrudila in naravnala kompas v pozitivno smer, da naša punčica ne bi občutila, da je že mamica nesigurna, potem bomo pa videli. Če bo kolikor toliko o.k., bomo vztrajali, če ne, se bomo izpisali in poskusili prihodnje leto. Sama nisem nikoli hodila v vrtec in sem zrasla v normalno, samostojno, odločno osebo, zato je moje osebno mnenje, da tukaj ne gre toliko za vpliv vrtca, ampak predvsem za karakter otroka in vzgojo - doma ali pa kjer koli drugje.
|