|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vrtec - z 2 ali s 3 leti?
8.7.2007 22:33:54   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Rok_LM

Čeprav se socializiramo vse življenje je po moje primarna socializacija, ki poteka v okviru družine najpomembnejša.

Glej, ne želim nič pametovat, ker nisem sociolog. Imam pa še zdaj zvezek iz srednje šole, kjer je napisana definicija, ki preprosto pravi, da je socializacija "proces vključevanja posameznika v ŠIRŠE družbeno okolje". To res pomeni, da praktično poteka bolj ali manj vse življenje, vsekakor pa je v krogu družine tista res primarna. Za vse ostale pa je potrebno malce širše družbeno okolje, v tem primeru vrstnikov iz vrtcev. Zdaj, katera je pomembnejša in katera ne, je najbrž lahko tudi stvar debate, a dejstvo je, da okolje vrstnikov drastično spremeni marsikaj v okolju otroka. Naenkrat se mora podrejati potrebam drugih, sprejemati drugačna pravila, spoznavati, da njegova volja ni nujno tudi volja ostalih ..... vse to in še morje drugih stvari otroku samo koristi, ravno zato, ker človek pač ni bitje, ki živi na "samotnem otoku", temveč se prej ali slej MORA vključevati v širšo družbo.

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.7.2007 8:21:58   
srki
Jaz bi ga dala z naseldnjim letom, se pravi ko bo 3. Otroci gredo tudi pri 4 letih v vrtec, kakšne velike razlike pa po mojem tudi ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
9.7.2007 8:25:32   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Sicer pa....jaz sploh nisem hodila v vtrec, pa je z mano vse ok user posted image  recimo user posted image
user posted image

No, jaz tudiuser posted image user posted image , smo se marsičesa sami naučili, rajši ne pomislim, kako smo bili pametni, sploh z eno sosedouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.7.2007 13:12:57   
Nika v službi
Tole prebiram in tudi mene čedalje bolj "stiska" pri srcu. Najbrž je veliko mamic, ki podobno občutimo, ko naše zakladke prvič pošiljamo v vrtec.
Naša bo šla septembra z nepolnimi 2 leti prvič v vrtec (rojena je sredi septembra), sedaj se čuva doma pri moji mami in očetu, je zelo podobna situacijo kot pri sunqueen - hiša, vrt, igrišče pred hišo, babica in dedek, ki ju obožuje, družba otrok z ulice.... Nobene potrebe pravzaprav ne bi bilo, da jo dam že sedaj v vrtec, čeprav je za razliko od sunqueen naš vrtec velik, prostoren, sončen, z velikim vrtom.... Glede vzgojiteljice še ne vem, jo bom spoznala konec avgusta, ampak me vseeno stiska okoli srca, kako bo naša princeska sprejela vrtec. Najbrž je to povsem normalno občutje, sploh ker imam drugo alternativo. Če bi bil vrtec pač edina opcija, bi bilo lažje, tako pa....

Vsekakor bomo poskusili, tudi sama se bom potrudila in naravnala kompas v pozitivno smer, da naša punčica ne bi občutila, da je že mamica nesigurna, potem bomo pa videli. Če bo kolikor toliko o.k., bomo vztrajali, če ne, se bomo izpisali in poskusili prihodnje leto.

Sama nisem nikoli hodila v vrtec in sem zrasla v normalno, samostojno, odločno osebo, zato je moje osebno mnenje, da tukaj ne gre toliko za vpliv vrtca, ampak predvsem za karakter otroka in vzgojo - doma ali pa kjer koli drugje.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.7.2007 15:08:22   
pinki3
Nam je pediatrinja svetovala, naj otrok ne hodi v vrtec pred tretjim letom. Sele takrat namrec potrebuje druzbo zaradi socializacije. Mlajsi otrok potrebuje predvsem odraslo osebo, ki se mu posveca. Pljuca se razvijejo sele do tretjega leta, kar pomeni, da otrok veliko lazje prenasa bolezni in prehlade, manj je hospitalizacij. Sicer pa - triletni otrok ti lazje pove, da mu je tezko iti v vrtec, mu pa tudi ti lazje razlozis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.7.2007 16:11:06   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: pinki3

Nam je pediatrinja svetovala, naj otrok ne hodi v vrtec pred tretjim letom.

Čudna pediatrinja, če mene vprašaš. Vsekakor čuden nasvet.

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.7.2007 21:00:42   
eya
Mi ga bomo dali v vrtec, ko bo star 2,5 leti. Do takrat pa se pazi privat, ima pa družbo še enega fantka.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?