|
preživnina, skrbništvo - pomoč prosim 5.7.2007 9:57:42
|
|
|
|
Maksa007
|
Pozdravljeni vsi, ki obiskujete ta forum. Imam vprašanje, vendar ne vem točno ali je za na ta forum, pa vseeno. Z bivšim fantom imava 1 leto starega otroka. Očetovstvo je sicer urejeno, kaj več pa kot ime očeta napisano v rojstnem listu, oče otroka ni. Ves čas za otroka skrbim jaz (finančno, socialno,...), kar pa ne predstavlja problema. Problem je v tem, ko sem rabila njegove podatke o plači in potrdilo iz službe za otroški dodatek in pri vlogi za znižano plačilo vrtca, sem morala okoli skakat in iskat podatke. Ko sem to končno spravila skupaj sem ga poklicala in rekla, da urediva preživnino, zaradi tega, da mi ne bo treba celo življenje skakat okol in iskat njegovih papirjev in še pri otr. dodatku se pozna in pri vrtcu prav tako, ker vzamejo v obračun obe plači; mi je rekel, da ni problema, da lahko urediva na sodišču vendar on ne bo nič plačeval, ker, da naj kar mam sama otroka. Da ga ne bo obiskoval in ne bo uveljavljal nobenih pravic in tudi dolžnostio ne. Saj problem ni v tem, da rabim oziroma moj otrok rabi preživnino, ker sem jaz finančno in nasploh drugače bolj sposobna skrbeti za otroka. On ima minimalno plačo, pa še to pusti v gostilni. Zanima me sledeče: Če on ne misli plačevati preživnine, ne obiskovati in imeti stikov z otrokom, zakaj bi bil potem vpisan v rojstnem listu, ker potem imam napisano, da imam urejeno preživnino, čeprav je ne prejemam in imam spet težave. Bolje bi bilo, če sploh ne bi bil vpisan v rojstnem listu, a zdaj kar je je. Ali se da kako narediti, da jaz "posvojim" otroka in da sem samo jaz napisana na rojstnem listu ali nekaj takega? Upam, da me razumete kaj hočem vprašati? LP
|
|
|