|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina, skrbništvo - pomoč prosim
5.7.2007 9:57:42   
Maksa007
Pozdravljeni vsi, ki obiskujete ta forum. Imam vprašanje, vendar ne vem točno ali je za na ta forum, pa vseeno.
Z bivšim fantom imava 1 leto starega otroka. Očetovstvo je sicer urejeno, kaj več pa kot ime očeta napisano v rojstnem listu, oče otroka ni. Ves čas za otroka skrbim jaz (finančno, socialno,...), kar pa ne predstavlja problema. Problem je v tem, ko sem rabila njegove podatke o plači in potrdilo iz službe za otroški dodatek in  pri vlogi za znižano plačilo vrtca, sem morala okoli skakat in iskat podatke. Ko sem to končno spravila skupaj sem ga poklicala in rekla, da urediva preživnino, zaradi tega, da mi ne bo treba celo življenje skakat okol in iskat njegovih papirjev in še pri otr. dodatku se pozna in pri vrtcu prav tako, ker vzamejo v obračun obe plači;  mi je rekel, da ni problema, da lahko urediva na sodišču vendar on ne bo nič plačeval, ker, da naj kar mam sama otroka. Da ga ne bo obiskoval in ne bo uveljavljal nobenih pravic in tudi dolžnostio ne.
Saj problem ni v tem, da rabim oziroma moj otrok rabi preživnino, ker sem jaz finančno in nasploh drugače  bolj sposobna skrbeti za otroka. On ima minimalno plačo, pa še to pusti v gostilni.
Zanima me sledeče:
Če on ne misli plačevati preživnine, ne obiskovati in imeti stikov z otrokom, zakaj bi bil potem vpisan v rojstnem listu, ker potem imam napisano, da imam urejeno preživnino, čeprav je ne prejemam in imam spet težave.
Bolje bi bilo, če sploh ne bi bil vpisan v rojstnem listu, a zdaj kar je je.
Ali se da kako narediti, da jaz "posvojim" otroka in da sem samo jaz napisana na rojstnem listu ali nekaj takega? Upam, da me razumete kaj hočem vprašati?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preživnina, skrbništvo - pomoč prosim
5.7.2007 10:41:28   
beba76
On naj se otroku odpove in nima več nobenih pravic in obveznosti do otroka. Mislim, da ne bo  imel nič kaj proti, saj sam pravi, da ti kar sama imej otrokauser posted image user posted image Drugače mu pa povej, da ga boš dala na sodišče in bo moral plačevati preživnino, ga ne bo noben nič vprašal, kar potegnili mu bodo od OD.
Je pa čuden ta tvoj bivši, ja.user posted image Pa saj nista poročen, ali? Ker potem moraš dat pa vlogo za ločitev.

(odgovor članu Maksa007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2007 11:16:29   
Maksa007
A mogoče veš, kako izgleda to, da se oče otroku odpove. Ali pa če kdo drug ve? Res bi rada zdej to rešila, ker se že predolgo vleče.

Da pa malo razjasnim situacijo. Nisva poročena. Po 7 letih sva se razšla zaradi alkohola, nakar čez 2 meseca izvem, da sem noseča. On noče otroka, jaz sem ga komaj čakala. Zmenila sva se, da podpiše očetovstvo, da bo otrok imel očeta vsaj na papirju oziroma, da se ve kdo je oče. Takrat nisem pomislila na posledice, ki jih pusti podpis očetovstva. Da moraš imeti urejeno preživnino. 
LP

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2007 0:32:44   
Anonimen
Glede na vse našteto je najbolje, da se z otrokovim biološkim očetom dogovorita, da se otroku odpove. Edini problem zanj pa je to, da ker je očetovstvo že urejeno, bo sicer izgubil vse pravice do otroka, ne bo pa izgubil dolžnosti do njega. Kar torej pomeni, da bo preživnino moral plačevati, pa če mu je prav ali ne. Tudi ti se tej otrokovi pravici ne smeš odpovedati, ker bi to pomenilo, da delaš otroku v škodo, kar pa je kaznivo. Edina varianta zanj, da ne plačuje preživnine, je ta, da dokaže, da otrok ni njegov, kar pa ne bo mogel, ker očitno je biološki oče. Ampak zaradi birokracije - naj na sodišču podpiše, da se otroku odpoveduje. Bolje za otroka, zate in zanj. Na rojstnem listu bo ostal, vendar ga bo odločba sodišča na nek način izpodbijala.

(odgovor članu Maksa007)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2007 9:24:30   
Maksa007
Karensa, kako pa izgleda to, da na sodišču podpiše da se odpoveduje otroku? A obstaja kakšen obrazec, a ga tam vprašajo, ali kako?
Res se opravičujem za taka vprašanja, ampak sem čisto laik v teh zadevah!
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2007 12:25:42   
beba76
Najbolje, da pokličeš na sodišče in vprašaš, ali pa pokliči kakega odvetnika, ki ti bo po telefonu povedal - seveda brezplačno.

Glede preživnine pa nisem lih prepričana, če jo mora pol še vedno plačevati, ker ko sem bila v tej situaciji in se je moj bivši izmikal preživnini, mu je moj odvetnik rekel, da naj se pa pol odpove otrokoma. Ne vem nouser posted image Tudi to vprašaj odvetnika, pa bo vse najbolj ziher. Srečno!user posted image

(odgovor članu Maksa007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?