karmy
|
Ne, moj mož nima ljubice. To vem, ker vsak dan večerja fižolovo solato z obilico česna. (Mirna) Praviš, draga, da je danes obletnica najine poroke? Hočeš reči, da se spodobi minuta molka? ( Tugomir) Dragi, inštalater je telefoniral, da je pripravljen priti, a le pod pogojem, da ne boš stal poleg in ga učil, kako naj dela. (Berta) Denar zares ni vse, je pa eden od razlogov, da otroci ostanejo v stiku z nami...(Jogi) Odločila sem se za lifting. Dovolj sem namreč že stara, da lahko začnem izgledati mlajša! (Tereza) Dragi, zdaj, ko si v penziji, bi si lahko omislil kakšen hobi – ne vem...na primer likanje...(Lizika) Dragi, si zarenčal, ker te je spet začelo trgati po nogah ali pa si mi morda hotel kaj reči? (Uršula) Dragi, dobra novica! Zdravniki pravijo, da boš najkasneje v enem tednu zapustil bolnišnico – tako ali drugače... (Veselka) Bili so časi, ko sem skušala deliti z možem njegove konjičke. Pa kaj, ko mi je bilo že po tretjem pivu slabo...(Milka) Odkrila sem, kako ohraniti zakon: menjati moža vsaki dve leti! (Katra) Vem, Korlek, da govorim že štiri ure nepretrgoma, a to še ni zadosten razlog, da me prekinjaš! (Klotilda) Horoskop mi napoveduje začetek srečnega obdobja...Hm...Hej, Brunhilda, imaš morda v načrtu, da za dlje časa odpotuješ k svoji materi? (Srečko) Srečna sem, da moj mož ni popoln, saj tako rada nergam! (Micika) Ne le vino, tudi pivo z leti prodobiva na kakovosti: bolj ko se staram, bolj mi ugaja. (Murči) Stric Pepi je bil črna ovca naše rodbine, vse dokler se nisem poročila z Gusteljnom. (Kunigunda) Tako groznih počitnic pa še ne! Ves čas je deževalo, hotel je bil umazan, hrana pa taka kot doma! (Smolko) Nisem zadovoljen z novimi očali. Zdaj vidim ženo popolnoma jasno. (Videk) Če ne bi bilo tistega bedastega zakonskega svetovalca, bi bil zdajle srečno ločen...(Trpimir) Sposojena šala ( oz. črn humor): Moja žena je umrla potem ko je pomotoma pogoltnila tri škatle odvajalnih tablet. Njene zadnje besede so bile “Zasedeno!”...(Slobodan) ------------------------------------------------------ NEKAJ NOVIH NAČINOV IZRAŽANJA GLEDE ŽENSK: O Ženski se ne reče več, da je "dobra mrha " ampak, da je le "estetsko harmonizirana " O Ne reče se, da je ženska "joškasta ali prsata " ampak, da je "širokogrudna" O Ne reče se, da ženska "hitro rada da", ampak, da je " horizontalno laže dostopna " O In taki, ki rada da se ne reče "da jeradojka ", ampak, "da je spolno osredotočena" ali "seksualno ekstrovertirana" O Ne reče se, da ima ženska " preveč vsajenega silikona ", ampak, da je " medicinsko obogatena" O In ne reče se, da ženska "nima čudovite ritke " , ampam k, da je "sedalno superiorna" O In ne reče se, da je "preveč namazana ", ampak, da je "kozmetično prenasičena". IN GLEDE MOŠKIH: Moški niso "pijani", ampak so "kemijsko intoksicirani ". In če butasto gledajo v kuhinji, niso " neumni",ampak so "v drobnem razkoraku s pametjo ". In če "ne znajo kuhati", pomeni to samo, da so "mikrovalovno usmerjeni". Pa še nekaj: Tudi v Komunalni dejavnosti in pri obrtnikih so spremembe. Pogrebništvu se ne reče več " pogrebništvo" , ampak "zaključna dela v zdravstvu". ... in Dom za upokojence -Predjamski grad. ...