|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 12:31:05   
iza
Povejte mi kaj jeste če dojite. si same kuhate in koliko obrokov na dan imate.
A so kakšne stvari obvezne da jih ješ, da se ti boljše dela mleko? Npr. meso, goveja juha...
Kaj pa čokolino? to je moja večerja včasih.
Včasih malo pozabim piti, ne pride glih tri litre na dan ampak mogoče en liter.
A res vse to vpliva na tvorbo mleka?

Prosim za nekaj nasvetov in lp:kuza::kuza::kuza::kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:10:22   
BARBARA R.
Voda je pomembna,ker se (iz nje) dela mleko.Tako,da je res treba čimveč piti.En liter je že samo zate premalo.
Sicer jem večali manj vse.Izogibam se svinjini in konzerviranim živilom.Nekatere mamice jejo vse.Morda bi ti svetovala še da se izogibaš stvari,ki napenjajo,...ja,še pomaranče in limone črtaj iz jedilnika.
Priporočam pa ti pitje čaja za dojenje,ki se ga dobi v lekarni.

USPEŠNO!

:muca:

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:13:30   
kimi
če smo že pri tem kaj črtaj..čokolada, med in suhe stročnice...sadje pa v normalnih količinah jaz sem se tega kar držala pa mali ni imela kaj pretirano krčev

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:17:11   
Annny
A po čokoladi, ki jo pojedo mamice, imajo dojenčki krče? Jaz jo občasno malo pojem, ampak kakih krčev do zdaj nisem opazila, hm:zmeden2:

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:28:29   
dory
Jest sem jedla dva meseca samo krompir,pa korenje pa kruh, neki casa cokolesnik,pa sem se to opustila...res enolicen jedilnik, ampak se poskusla vse, pa je mel tamal take kolike...tko da pr nas dieta ni pomagala..

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:29:02   
dory
Annny,ce si ze jedla cokolado al pa karkoli druzga in ce Naja ni reagirala pol si lahko brez skrbi :)

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:31:53   
Jančika_
Razen stročnic, ki sem jih začela jesti zdaj, jem od prvega dneva vse - pomaranče, čokolado, itd. Mali je imel krče izključno po AD3 kapljicah, ki smo jih zamenjali z Oleovitom in je OK.

Nekatere mamice ne jejo skoraj ničesar razen polente, pa imajo otročki vseeno krče. Po moje je najbolje jesti pestro hrano, dovolj piti in vsaj prve mesece veliko počivati.

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:32:53   
Jančika_
Aha, me je teja. malenkost prehitela s tole dieto, ki ni delovala:).

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:34:53   
dory
Hehe...se pa strinjam s tabo Jancika..ce bi se enkrat zavrtela cas nazaj bi jedla raznoliko hrano....ker veliko tako ali tako nisem mogla vplivat na krce :)

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:41:20   
Annny
Ja, tudi jaz jem VSE (razem pomaranč, mandarin- to mi je rekla patronažna..da dojenčki velikokrat od tega dobijo pikice:zmeden:..), pa je bilo z Najo do zdaj vse OK..Občasno jo malce napenja, ampak očitno je to ne moti preveč- ne joka..
Tako da..če ne bo potrebe, se jaz kake puste diete ne bom šla...Tudi mamice se moramo po porodu opomoči, sploh tiste, ki smo imele ob odpustu iz porodnišnice slabo kri..no, res pa je, da ne na račun slabega počutja naših malih zakladkov, a ne:)

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:45:06   
kimi
no jaz sem se le 1 mesec pazila potem sem pa vse jedla...mi e takrat mleka zmanjkal:)-

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 13:47:30   
Anonimen
Jaz sem pri prehrani zlo pazila prve tri mesece. Nisem jedla stročnic, svinjine, paradižnika, jagod, vse kar zapira-praktično nisem jedla sadja, edino banane čez čas.... Saj ni bilo težko zdržat,se je fajn potrudit za naše male pikice.

Čokolino sem jedla zlo pogosto, pa koruzne kosmiče z mlekom, polento, gres, mlečen riž, navadne jogurte...in veliko veliko pila. Zjutraj sem si kar skuhala 2 litra bebe čaja in to pila čez dan.

Mi je pa prvih 14 dni po porodu kuhala mami :ups: in je neskončno pasalo :)

(odgovor članu iza)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 16:45:06   
Bela
Meni je kar v kri pršlo to odpovedovanje, tako da še zdaj me je strah da ga ne bi krčki dajali.
Tu pa tam si drznem pojest malo jabolke, radiča...
Rajši počakam ko mu bom začela dajati hrano.

Moja prijateljica pa že od vsega začetka je vse in nikoli ni imela problemov z otročičkom glede krčenja.

Zanima pa me koliko časa rabi hrana, da pride v mleko, če katera ve naj prosim pove?????

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 17:19:48   
tina.nika
Jst sem od vsega začetka jedla vse in to mislim vse! Tri ure po porodu, ko sem prišla v sobo me je čakala večerja: špageti bolonese in zelena solata s česnom. :bravo::bravo:Sem mislala, da bom skupi padla od veselja - sem se zadnji mesec nosečnosti s težkim srcem pripravljala na "hudo dieto " po porodu, saj sem bila odločena da bom dojila. Vsak dan smo v porodnišnici dobile sveže sadje, med drugim tudi pomaranče in jabolka. Edino kar sem opazila za čas dojenja - osem mesecev - je da ji niso pasala so bila sveža jabolka, še isti dan ko sem jo pojedla je dobila bolj tekoče blato.
Sem pa dobila odgovor zdravnika na moje vprašanje ali lahko jem vso to hrano in mi je rekel da naj poskusim že od začetka vse jest, če bi se pokazalo, da jo po čem zvija pa naj to neham jest.
Verjamem, pa da nekateri otročki res trpijo za krčki, tako da morajo tiste mamice res pazit na prehrano.
Jaz k sreči takšnih izkušenj nisem imela.
lp, Tina:sloncek:

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   prehrana ob dojenju
4.11.2004 17:21:23   
tina.nika
Aja, pa vode sem res veliko spila ( cca. 4l ). Vsepovsod po stanovanju sem imela nastavljene steklenice z vodo.
lp, Tina:sloncek:

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   prehrana ob dojenju
5.11.2004 10:41:20   
kofetek2010
jaz sem pa vse skozi vse jedla (tudi med nosečnostjo, zato pa sem se zredila za 20kg), nisva imela nobenih problemov, spila sem veliko tekočine (dnevno: vsaj 1,5 litra mleka, 1 liter čokoladnega mleka in vsaj 1,5 l vode), dojila pa sem 16 mesecev in 10 dni.

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   prehrana ob dojenju
5.11.2004 11:58:25   
Anja167
Madoniš, vse veliko pijete! Jaz pa sploh ne morem toliko. Ne vem, koliko spijem čez dan, ampak vode ziher ne več kot liter. Pijem takrat, ko sem žejna. Sicer pa vkomponiram vase še malo mleka zjutraj v čokolinu pa zvečer v gresu, pa juho za kosilo (jaz imam pa tako srečo, da mi še vedno kuha tašča, res je zlata :angel: ). Zaenkrat je z mlekcom v redu, nastaja glede na povpraševanje. Glede hrane pa: jem čisto vse, vendar zadnje čase ugotavljam, da je za jutranje krče kritična bodisi čokolada bodisi kisla solata (mmm, kis, mljam, mljam :kava:.

(odgovor članu iza)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?