|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cigaret v zadnjem mesecu nosečnosti
1.7.2007 19:25:34   
Anonimen
Drugače ne kadim oz. sem bolj družabni kadilec in prižgem kvečjemu izjemoma v kaki družbi, zdaj v nosečnosti pa seveda nisem kadila. Sem pa zadnji teden čisto na koncu z živci, malo se mi svet sesuva in se mi kar blede po cigareti, da bi se vsaj malo pomirila. Sem v zadnjem mesecu in me zanima, koliko škode lahko s tem naredim otroku, glede na to, da je v bistvu že vse razvito. Pa prosim brez moraliziranja, tega trenutno ne rabim, rada bi samo neke realne odgovore, realna mnenja. Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cigaret v zadnjem mesecu nosečnosti
1.7.2007 19:29:29   
Anonimen
Toliko verjetno kot v vseh ostalih mesecih. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.7.2007 19:32:33   
digi
Ej opusti misel in se raje napokaj s sladoledom al pa kaj podobnega, da se ti sprosti nekaj hormona srečeuser posted image ... pa bo svet lepši in otrok bo kmalu tukaj....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.7.2007 19:34:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Toliko verjetno kot v vseh ostalih mesecih. user posted image

Po moje tudi. Ne vem no, nisem medicinka. Sicer pa.. Koliko sem jih jaz "pokadila" od začetka do zdaj kot pasivna kadilka?! Tudi kar nekaj.. Če grem npr. kam na kavo, skoraj vedno kadi kdo zdraven, pa čeprav za sosednjo mizo. Poznam pa punco, ki je kadila celo nosečnost, redno, malo je zmanjšala, ampak vseeno je kadila + delala v lokalu. Tako da, ko ni aktivno kadila, je pasivno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.7.2007 20:43:16   
tecka_nosecka
So ženske, ki nikoli niso kadile, pa je bilo z otrokom marsikaj narobe, in so ženske, ki so kadile kot Turki celo nocečnost, pa je bila bebica ok.
Po moje je vse odvisno od posameznika. Kaj pa vem. Ti pa lepo naredi po svoje. (Ampak verjetno z enim najlažjim čikom ne moreš ne vem kako škodovati).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2007 21:33:45   
madela
Cigaret najbolj vpliva na rast otroka.Ponavadi bi naj imele kadilke lažje in manjše otroke. To seveda ko nosečnica kadi skozi celo nosečnost. Pozna pa se tudi na posteljici,ki poskuša čimveč teh strupov odstranit. Jaz sama sem kadila vse tri nosečnosti,pa so bili otroci vsi nekako v povpreju bolj lažjjih.
Ne vem,po moje bolj škodi hud stres,kot pa da si prižgeš kako cigareto. Glede na to,da si v zadnjem mesecu pa cigaret več ne bo imel bistvenega vpliva,ker je otrok že dovolj razvit in zadnji mesec bolj malo pridobiva na teži.
Odločitev pa je seveda samo tvoja!

(odgovor članu tecka_nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.7.2007 21:52:57   
Marogica
Anonimna, prižgi si enega, kar če si živčna in se sekiraš, tudi ravno ni najbolje za otroka. VEš, pa, da ni zdravo, zato o te m sploh ne bom....

Saj kakšne izpušne pline si tudi že danes vdihovala, ali ne?

P.s. Moj ta večji je bil veliki 49, imel 3420, in sem (zmanjšano)kadila celo nosečnost...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.7.2007 22:03:48   
hrabra miška
men je moj ginekolog rekel,ko sem bila user posted image - če kadim in sedaj neham pa sem živčna zaradi čika,da bojo otroku živci bolj škodli kot pa cigaret. Tako da ne se sekirat,če ti paše ti kar, saj veš kako pravijo,da naj bi nosečnica dobila vse kar si zaželi( v mejah normale), drugače bo imel otrok znamenje v tej obliki česar ni dobila. Po moje da si pa najmanj želiš da ti ima user posted image  kje na čelu znamenje-cigaret. Eh to so stareuser posted image čarovnice pravle. Sedaj v to ne verjamem, ko sem pa bila noseča pa sem verjela sam tolko da sem še mojga prepričala,da so mi v vsem ugodil. Mal sem žleht.user posted image

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.7.2007 22:05:28   
hrabra miška
aha pa še to. Jaz sem pri prvem skoz kadila pa je imel 4kg,pri drugem sem pa nehala pa je imel 3300. Tako da tukaj ni pravil. Ni najboljše za otroka,to sigurno da ne,sam če ti pa paše pa pržgi.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.7.2007 0:23:21   
Ajvy
Raje enega prižgi in se nehaj sekirati...živci bolj škodujejo otročku, kot tale mini cigaret... sicer pa, a mimo cest tudi nisi hodila...
Privošči si brez slabe vesti in se pomiri... bo blagodejno vplivalo na te

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.7.2007 8:34:32   
srki
Poznam punco, ki je kadila pri vseh štirih nosečnostih-celo nosečnost, od začetka do konca, prvo, kar si je po porodu zaželela, je bil cigaret. Otroci vsi zdravi.

Vsak po svoje.

In po mojem ti en cigaret res nima kaj škodit.

(odgovor članu tecka_nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.7.2007 8:38:38   
mika
zadnji mesec bolj malo pridobiva na teži.

koliko vem, teža najbolj naršča v zadnjem mesecu. drugače se pa tud jaz strinjam, da teh par cigaret ti zadnji mesec  ne bo škodilo.

pomiri se, da ne boš imela nervoznega otroka, ker boš takrat šele živčna.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.7.2007 21:36:56   
Anonimen
Zdaj si verjetno že naredila kot si mislila. Upam, da nisi kadila. Sicer en cigaret verjetno otroku ne bi škodil tako zelo, je pa mala verjetnost, da bi ostalo samo pri enem. To pa bi potem zares otroku škodilo! user posted image da si prenehala med nosečnostjo. Potrpi še malo oz. cigaret nadomesti s čim drugim, kot je ena pred mano predlagala, s  sladoledom... Se mi pa zdi škoda, če si vzdržala 8 oz. 8 in pol mesecev, da bi sedaj spet začela. Verjami, otrok bo srečnejši, če ne bo v bližini mamice zmeraj v zadimljenem.
Pa ne moraliziram, to vse že sigurno veš. Rada bi te le spomnila na to opcijo, da ko enkrat spet začneš, težko nehaš.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.7.2007 23:49:49   
Anonimen
Hvala punce za odgovore. Zaenkrat sem uspela zdržat brez, čeprav so me danes popoldne spet zvili živci in bi si najraje prižgala enega, samo tokrat niti ni bilo možnosti, zdaj pa spet ne čutim tiste razžirajoče potrebe.
V bistvu s tem vprašanjem iščem samo neko pomiritev zase, da me ne bo potem razžirala pa slaba vest kot me zdaj živci. Rabila sem slišat še od koga, da zaradi morebitnega cigareta ali dveh ne bom ne vem kaj hudega storila otročku, sploh ker je že vse razvito, teže mu pa tudi ne primanjkuje. Ni se pa za bat, da bom "propušila" po domače povedano in s tem nadaljevano škodila user posted image . Zdaj se edino res sprašujem, kaj je manjše zlo - to, da me razžirajo živci ali cigaret.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?