|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok pritisk
30.6.2007 17:08:51   
Anonimen
Živjo punce. Sem v 36 tednu in danes sem namerila katastrofalen pritisk: 153/90. Menda je pritisk 140/90 že visok. Ko sem bila par dni nazaj pri G je bil pritisk 130/80.
Skratka, zdaj ne vem kaj naj. Naj pokličem G in povem kak pritisk imam, ali naj lepo počakam še 10 dni na pregled? Kaj bi vi na mojem mestu naredile?
Aja, visok pritisk imam šele kakšne tri tedne, pred tem je bil normalen, 70/110.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: visok pritisk
30.6.2007 18:23:30   
lukec
Pomiri se. Pritisk, ki si ga namerila je sicer res povišan, ni pa katastrofalen. Jaz bi ga še danes in jutri kontrolirala, v ponedeljek pa pokliči G in mu vse razloži, če seveda ne bo še rastel. Verjetno te bo dal na pregled urina zaradi beljakovin (albumin). Jaz sem ga imela skoraj celo nosečnost 130,140/90, ko je šel na 150/100 sem šla na opazovanje v bolnico, ker sem v urinu imela sled baljakovin.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2007 22:36:02   
Anonimen
Hvala za odgovor. Ful me je strah, da ne bo kaj z user posted image  narobe. Pa mogoče katera ve, kaj še viša pritisk oziroma bolje kaj ga "niža"?

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2007 23:13:02   
lukec
Kaj ga niža bi ti težko rekla. Na splošno (ne samo v nosečnosti) pa ga lahko zvišajo različne zadeve: cigareti, kava, preveč kilogramov, premalo gibanja, alkohol, nezdrava preslana prehrana, lahko pa je tudi dedno. Preden ga poskušaš zniževati s kakšnimi čaji ali kaj podobnega se raje posvetuj z zdravnikom.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2007 23:59:41   
Anonimen
Važno je, da spodnji, diastolični ne gre preko 100. Jaz sem imela tudi v user posted image  velikokrat 140/90, ko sem bila sprejeta v bolnico v 17. tednu zaradi krvavitve, sem imela celo 180/80, samo od straha.

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2007 9:56:07   
madela
V nosečnosti ginekologi preverjajo pritisk,urin in prekomerno otekanje!
Kakšne si imela do sedaj urinske izvide,so ti kdaj zasledili beljakovine v urinu? Če pa še zraven tega močno otekaš v noge,je najbolje da obiščeš ginekologa,ker v primeru prisotnosti vseh treh dejavnikov,lahko škoduje tebi in otroku!
Sam visok pritisk pa si poskušaj znižat z sprehodom po katerem vsaj pol ure počivaj in bi moral past!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.7.2007 10:04:43   
Tanayya29
Pritisk je res pomemeben!
upoštevaj, kar so napisale predhodnjice!**

lp.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2007 16:51:32   
Tanayya29
meni, ko merijo pritisk  na pregledu,se mi vedno full zvisa,mislim da je to sindrom belih haljuser posted image ..doma mam vedno 120 70...pa sm nesla zadnjic s sabo svoj merilec in mi je glih tko pokazal 150 90,doma pa pol zopet normaln pritisk..
tako,da men pri zdravniku vedno pokaze prevec...user posted image

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2007 22:27:31   
jagoga
Meni se je  v zadnjih dveh tednih nosečnosti pritisk povečal do 150/90 in mi je ginekologinja začela vsakodnevno nadzorovati stanje pritiska. Kar je bilo najbolj zanimivo pa je to, da sem imela različni pritisk med levo in desno roko(odstopanje tudi za 20). Ker drugih problemov nisem imela smo čakali spontani porod kljub 7 dnem čez rok.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2007 10:08:11   
biba78
Predvsem še ni razloga za paniko!
Nekatere imamo celo nosečnost povišan pritisk. Meni so postavili mejo tam 145/95. Ko je enkrat to preseglo in je bil še urin pozitiven, sem šla za 3 dni v bolnico. Pa ni bilo kaj hudega.
Nevarno je, če ti pritisk dalj časa ne pade. Če zraven še fino zatečeš, je to lahko znak preeklampsije in to so hudi zapleti. Pa če bi bil res dolgo zelo visok pritisk, bi user posted image  dobival premalo hranil in ne bi dosti napredoval (zastoj rasti). Ampak ne zgodi se kar tako čez noč, verjemi. Zdravniki definitivno pravočasno opazijo in ukrepajo. Jaz sem si uspešno nižala pritisk s tem, da sem POČIVALA (VSAJ 2 URI NA DAN LEŽATI NA BOKU, SO REKLI), JEDLA MANJ SLANO HRANO (FUL POMAGA) IN BRZDALA SKRBI. Nekaj časa so mi dajali tudi otroške aspirinčke, da se ne bi z mano kaj hujšega zgodilo (odpoved ledvic, tromboza). Ampak ta kritična stanja se RES ne pojavijo tako hitro. Zdaj sem tik pred PDP, pritisk je normalen, user posted image  je dobro in nič ne kaže, da bi si kaj hitro želel ven.
Bodi pa zelo pozorna in gotovo bo temu dovolj pozornosti posvečal tudi tvoj G.
Upam, da ti nisem natrosila preveč informacij naenkrat in vso srečo!

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2007 10:53:49   
poka1
Meni so samo enkrat izmerili visok pritis 160/100 . Zdej pa ko si ga doma merim pa je vedno okoli 120/80. Me je pa gin dal na bolnisko, ker poleg visokega pritiska imam tudi noge zatecene in kako(dosti) kilo prevecuser posted image .
Reku mi je da visok pritsk v nosečnosti je zelo nevaren in zato se mu morem it pokazat enkrat na teden.

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu biba78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?