Pia73
|
Pozdravlena! Pred časom sem sama odprla enako temo in sicer 2x. Sama sicer ne nosim leč a se mi je začelo enako kot tebi, najprej boleče oči, nato neznosen glavobol. Prvi pregled pri okulistu ni pokazal nič posebnega. Pregledal mi je vidno polje, očesno ozadje, zmeril očesni pritisk, pregledal dioptrijo,... ugotovil je le, da morda dobivam dioptrijo na blizu, sicer ne vidim na daleč. Odločil se je, da mi ob ponavljanju težav zmanjša dioptrijo na daleč in s tem ppomaga očem na blizu. Tako nekako, ker sem premlada za očala na blizu. Ker sem po tem sklepala, da me oči bolijo zaradi očal sem jih veliko manj nosila in to jaz, ki sem sicer dala dol očala samo za spanje. Dioptrijo imam -1 in nekaj cilindra. No in stanje se je izboljšalo. Pri ponovnem pregledu čez cca 2-3 tedne sem rekla,da se mi je stanje izboljšalo in je rekel, da potem zaenkrat ne bi menjala dioptrije. Ko sem mu povedala, da očal ne nosim več veliko, je rekel, da bi bilo dobro, ko bi jih, ker imam tudi cilinder in to pomeni, da napenjam oči tudi na blizu,.... Ko sem upoštevala njegov nasvet so se spet začele težave,... Ponovno sem šla h okulistu. Naletela sem na drugega okulista, ker je bil moj na seminarju. Čeprav mojemu okulistu zaupam, sem vzela kot dobrodošlo, da bom dobila drugo mnenje. In res ta drugi okulist mi je ugotovil, da imam alergijo na očesni sluznici. Predpisal mi je trojne kapljice. Dvojne na recept proti alergiji in umetne solze. Stanje se je precej izboljšalo a očal ne nosim več, le včasih v avtu in tu pa tam sončna očala v katerih imam tudi dioptrijo. Se trudim, da oči ne napenjam, kadar ne vidim in stanje, ki je bilo prej nevzdržno se je precej izboljšalo. Oči pa so seveda utrujene, samo mi delo za računalnikom, klima, umetna svetloba ipd., čemur sem neprestano izpostavljena niso v prid,.... Ker pa so se težave pojavile nenadno in silovito in ker imam še neke vzporedne probleme me je dala zdravnica tudi k nevrologu, saj je lahko vzrok bolečih oči tudi drugje. V upanju na najbolješ zate in zame prejmi lep pozdrav in upam, da so pri tebi težave le trenutne.
|