|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obrat bebike
29.6.2007 14:29:13   
Anonimen
zanima me kako izgleda, če ti v bolnici ročno obrnejo user posted image .
ali ostaneš v bolnišnici, ali je boleče....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obrat bebike
29.6.2007 14:46:03   
ostrouskaduska
Zunanji obrat delajo šele v 37 ali 38 tednu, ker lahko z obratom sprožijo porod. Najprej te pregledajo, dajo na ctg, da preverijo morebitne popadke in srčni utrip otroka, naredijo UZ, da vidijo pravi položaj otroka. Potem ti dajo injekcijo za sprostitev mišic maternice, primejo otroka za rit in glavo in ga poskusijo pripravit do 'prevala'.user posted image
Meni so ga delali v porodni sobi, pripravljeni, da mi predrejo mehur in kar rodim, če bo obrat uspel. Pa žal ni uspel. Ker je bila maternica po poskusu obrata preveč aktivna, sem ostala še čez noč na opazovanju in so mi redno delali ctg. Poskus obrata je bil malo boleč, še bolj zoprn, pa malo me je bilo strah, ker kar grobo pritiskajo. V bistvu pa nič hudega, vsaj spomnim se ne. Upam, da ti je kaj v pomoč.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2007 15:01:40   
oka
Odvisno za katero bolnišnico se odločiš. V Ljubljani si v enem dnevu fertik. V Kranju pa moraš ostati not vsaj 5 dni. Za Ljubljano ne vem kako izlgeda, v Kranju pa je tako, da ti dajo ene tri vrste zdravil, ki jih potem ješ tri dni, strogo moraš ležati, četrti dan imaš obrat in če je peti dan vse o.k. greš domov. Sam obrat mene ni čisto nič bolel, le malce mi je bilo neprijetno, ko sta zdravnika pritiskala s prsti po trebuhu. Če si čisto sproščen, potem gre vse lažje. Priznati pa moram, da so tista zdravila, ki sem jih jemala imela zoprne stranske učinke (tresavico) in da me je bilo vseskozi strah kak učinek imajo na otroka. Čeprav so mi zagotavljali, da nobenega, me je skrbelo, sploh zato, ker v času, ko sem jemala tablete niso naredili niti enega CTG-ja ali ultrazvoka, da bi se prepričali kako se godi otroku. Imela sem le CTG in UZ ob sprejemu, in potem še CTG po obratu in na dan odpusta. Če bi se še enkrat morala odločiti, bi šla raje v Ljubljano.

(odgovor članu ostrouskaduska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2007 17:13:50   
karin412
Jaz sem se tudi pozanimala, kako je v KR, pa ne dajejo več tistih tablet, ki jih je omenila zgoraj. To mi je povedala G. Obrat je zato malo manj uspešen, v približno 75%.

Jaz tudi čakam, da se obrne, ali morda se je že. Sicer bom prej probala s homeopatijo, mogoče tudi akupunkturo. Telovadit - posebne vaje pa začnem po UZ čez en teden, če se še ne bo mali obrnil. Baje pomaga tudi meditacija.

Ko se pa otrok obrne, pa sem brala, da pomaga čim več čepenja, da se ugrezne v medenico, pa da mu pred glavico predvajaš glasbo. Za probat je.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2007 17:40:21   
*tajda*
No jst sem šele v 28 tednu,ampak sem imela zadnjič uz in mi je ginekologinja rekla da je mali že obrnjen z glavico navzdol,pa me zanima če je možno da se še do poroda premisli in obrne drugam.
Me je kar mal groza da bi morala na zunanji preobrat,ker se že tko bojim če se preveč v trebuh pritisnem,čeprav vem da je otroček ful zaščiten.user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2007 18:04:00   
tonja
tajda - moj je bil obrnjen na glavo tudi že od 28. tedna, sedaj sem v 36.pa je še vednouser posted image . Čeprav pravijo, da se lahko obrne mislim, da do 34 ali do 36. Mi je pa sestrična pravila, da se je en tamal v sosednji porodni al med porodom al tik pred porodom obrnil. Nič fajn.
Držva pestke, da bosta najina sončka tako ostala tudi še med porodom obrnjena.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2007 18:28:53   
Freycha
Moja je bila cel čas na riti, potem se je za kratek čas obrnila, a se je nekje po 30. tednu spet obrnila na ritko. Sedaj je še vedno na ritki in ker ni nič kazalo, da se bo obrnila, grem v nedeljo v porodnišnico, v ponedeljek pa mi naredijo carski rez.

Če ti bo obrat pomagal super, ampak jaz osebno sem proti, da nekaj prisiljujejo otroka in ga na silo obračajo, potem se pa pogostokrat spet nazaj obrnejo. Menim, da otročki že vejo, zakaj so postavljeni tako, kot so. Pa tudi CR-ji danes niso več to, kar so bili včasih, zato sem se brez problema odločila za CR.

Pa to je samo moje osebno mnenje, nikogar ne silim v moje razmišljanje.....user posted image

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2007 20:55:35   
Bonnie_RR
Js sem bila v LJ na ZO (pri dr. Pušenjaku). Zjutraj sem prišla tešča, naredili so mi ctg. ZO pa je zgledal tako, da nama je Pušenjak najprej vse razložil, naredil UZ in potem zagrabil trebuh na 2 mestih (zgoraj in spodaj) in ga (otroka) poskušal počasi obrnit. Vmes pa je skoz gledal na UZ, kaj se dogaja.
Čist neboleče ni, je bilo pa precej neprijetno. Probal je 4x, žal neuspešno.
Za sprostitev mišic nisem nič dobila. Po ZO, me je pregledal še spodaj, če sem že kaj odprta. Glede na zaprtost in lego otroka je zaključil, da nikakor ne bom mogla naravno rodit in da bo potreben CR.
Po  tem sem šla dol, da so mi ponovili ctg - bilo je vse OK in sem šla domov.
Rodila sem s CR.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.6.2007 21:12:25   
MarijaPo
Jaz sem sla v Postojno delat zunanji obrat. In so me sprejeli na oddelek, potem pa me dali v porodno sobo (priti sem morala tesca in vsa ta procedura je ful trajal), potem pa CTG in ob dveh je sele prisel zdravnik delat obrat. Torej, ker sem nazadnje jedla prejsnji dan zvecer, sem bila ze blazno lacna (in tudi moja Eva v trebuhu, ki je kar norela od jeze, ker je bila tok lacna). No, Evi je ta manjsi post dobro del, ker se je med norenjem po trebuhu sama obrnila. Zdravniki kar niso mogli verjet. (bila sem v 37. tednu)
Vse je za kaj dobro. :)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2007 11:55:20   
Anonimen
a ko ti delajo obrat potem kr rodiš???
kaj pa če se ne?kdaj izvedejo carski rez...počakajo na 40.teden ali takoj opravijo...

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2007 12:15:28   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

a ko ti delajo obrat potem kr rodiš???
kaj pa če se ne?kdaj izvedejo carski rez...počakajo na 40.teden ali takoj opravijo...

Ne. Obstaja pa neka možnost, da ti z obračanjem otroka sprožijo porod.
Js sem imela ZO pri dopolnjenem 38. tednu, datum za CR sem dobila pri svoji G in sicer 2 dni pred PDP-jem. No, na ta dan sem potem tudi res rodila. user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?