|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pik čebele - reakcija po 2 dneh
29.6.2007 13:44:33   
Olivija
Vse skupaj mi je malo sumljivo. Julijo je v torek pičila čebela, ko jo je pohodila. Noga oz. podplat ji je pa šele včeraj zatekla (četrtek). Je imela prav trdo oteklino in še ful jamrala je, tudi ponoči. Namazala sva ji s Fenistil gelom, ker sva sumila, da jo verjetno srbi in je celo pomagalo.

Zdaj pa nevem, ker sem brala na internetu, da je možno tudi kakšno vnetje (vnešene bakterije s pikom) in bi mogoče celo rabila antibiotike.

Ima mogoče kdo podobno izkušnjo ali pa nasvet?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pik čebele - reakcija po 2 dneh
29.6.2007 13:56:44   
CAPA
Ne vem če bom kaj pomagala, pa vseeno:
user posted image

Tudi sama sem opazla, da ko me nekaj piči imam malo oteklo, čez čas pa se stanje normalizira in na mestu, kjer je bil pik nastane hrastice - pikica.
Če (tudi čez par dni) to "pikico"hrastico odstranim, mi zopet oteče...user posted image user posted image

lpuser posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2007 13:59:15   
brina_3
Prijateljico je pičil navaden komar,oteklina se ji je pa pojavila ravno tako šele po dveh dneh.Pristala pa je na antibiotikah in to amoksiklavu(1000mg)user posted image
Mogoče bi bilo vendarle bolje,da obiščeta zdravnika

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2007 14:37:20   
renan
nedavno je mene picila cebela na podplatu. oteklina se ni pojavila takoj, temvec naslednje jutro. trajala je kar tri dni in okrog pika je bilo vse trdo. srbelo je kot user posted image . pomagale so mi edino hladne obloge na podplat. pozdravilo se je vse skupaj samo od sebe.

upam,  da sem juliji kaj pomagala, ampak vseeno je bolje, da se pokazeta se dr...

lp, renan

< Sporočilo je popravil renan -- 29.6.2007 14:38:31 >

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2007 14:39:33   
Olivija
Thx vsem -  jo bova danes peljala k pediatru, ker me je strah kakšne infekcije.

Če pa mene komar piči, imam pa tudi hudo oteklino in po možnosti še brazgotina ostane. Zdaj se pa ne spomnim zakaj imamo od lani Fenistil kapljice doma - nekje v spominu imam Julijo in pike komarjev, tako da se mi zdi mogoče, da ona na splošno zelo reagira na razne žuželke.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 29.6.2007 14:40:29 >

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2007 15:49:14   
N _ B
Mene je pred leti pičla ena žužka in to skozi nogavico. Problem je bil v tem, da nismo vedeli katera žužka je bila.  Nogo sem imela takšno kot sicer obe skupaj. Bolečina se mi je širila iz stopala, med prsti in gor po nartu. Tudi jaz sem pristala na amoksiklavu in ledenih obkladkih.

Nasvet: infekcija se lahko prepreči, da po piku na mesto vboda daste hladne obkladke. S tem s skrčijo žile, infekcija lokalizira in se na nek način prepreči, da se strup razširi.

Pojdita se pokazat pediatru. Tudi, če ni nič, boš ti pomirjena.

< Sporočilo je popravil N & B -- 29.6.2007 15:50:12 >

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2007 23:57:29   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

Mene je pred leti pičla ena žužka in to skozi nogavico. Problem je bil v tem, da nismo vedeli katera žužka je bila.  Nogo sem imela takšno kot sicer obe skupaj. Bolečina se mi je širila iz stopala, med prsti in gor po nartu. Tudi jaz sem pristala na amoksiklavu in ledenih obkladkih.

Nasvet: infekcija se lahko prepreči, da po piku na mesto vboda daste hladne obkladke. S tem s skrčijo žile, infekcija lokalizira in se na nek način prepreči, da se strup razširi.

Pojdita se pokazat pediatru. Tudi, če ni nič, boš ti pomirjena.

hvala za nasvet! Sva jo peljala k pediatru in je dobila Claritin, je bil pa mnenja, da gre za zapoznelo reakcijo, v petek jo morava pa še enkrat pokazat peljat - sva pa res bila pomirjena.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?