|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nacionalizem
27.6.2007 16:11:28   
Anonimen
Določevati dobroto ljudi po njihovi nacionalnosti? Nekoga sovražiti samo zato, ker ni iste narodnosti kakor ti? Pljuvati čez določen narod v celoti zato, ker imajo pač nekaj posameznikov, ki so naredili sranje?

"Lep" primer za to so "moja" Plitvička jezera. Nisem prehodila veliko sveta, res je, ampak nikjer drugje pa še nisem zasledila toliko nacionalizma kakor tam. Vem, da so spomini na Balkansko vojno tam še takorekoč sveži. Vsaka druga hiša, ko potuješ od Karlovca proti BiH meji, je napol porušena ali zapuščena. Ko sem to prvič videla, sem vprašala, ali Hrvati ne potrebujejo nepremičnin, da jih takole puščajo propadati. Pa so mi povedali, da so to nepremičnine v srbski lasti. In da si od Balkanske vojne dalje Srbi ne upajo vrniti na svoje parcele, ker bi jih sosedje likvidirali. Če že ne fizično, pa zagotovo psihično. Prodati ne morejo, ker ni Hrvata, ki bi dal denar Srbu. Desetletja, pravzaprav stoletja so živeli skupaj in si pomagali, potem pa zaradi peščice politikov naredijo takšnole sranje. Sebi, predhodnikom, naslednikom. Tudi v družini imamo take primere. Kamikazinega strica je obglavil sosed - Srb. Razlog? Kamikazin stric je bil Hrvat. Prej sta pa 30 let okopavala isto njivo. In sodišč med vojno ni bilo. Srb je ušel, še preden so ga ostali vaščani (Hrvati) našli. Sledila bi mu enaka usoda, če bi ga izsledili. Še danes. Ženo je pustil v vasi (ona še danes ne ve, kam ji je izginil mož), sosedje pa so jo izolirali od ostalih. Pa je Hrvatica, ampak se je "izneverila" svojemu narodu, ker je poročila srbskega morilca. Zakaj pa tega niso rekli 20 let prej, ko je bil mir? In jaz, ki sem rekla, da se bom poročila samo, če mi bo na poroki igral Thompson (všeč mi je kot pevec, nacionalnost me ne zanima, je pa na Hrvaškem obravnavan kakor "ustaša") - nimam šans, da imam potem poroko kje zunaj. Pa naj bo to na Plitvicah (ki so krasen kraj za poroko, by the way) ali pa pri nas. Hrvati in Slovenci bi žurali do amena, če bi pa mimo prišel Srb, bi mi pa bombo vrgel v poročno torto. Resno. Jaz si doma ne upam na ves glas naviti kakšnega njegovega komada, ker ne vem, kakšne narodnosti so sosedje. Nočem sranja. Pa sami veste, da nisem reva, ampak vseeno - nacionalni spori so eni hujših. Kako, hudiča, ljudem izbiti to mišljenje iz glave? Predvsem mojemu tastu, ki je isti. Srbska vojska mu je podrla hišo in ubila nekaj sorodnikov. Seveda "pozabi" omeniti, da je tudi "njegova", hrvaška vojska, nekomu vzela očeta, brata, dom. In očitno imam srečo (ali pa jo ima Kamikaza), da sem slovensko-hrvaškega rodu. Če bi bila Srbkinja, bi Kamikazo razdedinil. Je jasno povedal.

Pa kako je lahko kdo tako zabit, no?!

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 27.6.2007 16:12:08 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nacionalizem
27.6.2007 16:22:09   
ZARA
Meni se zdi, da to sovraštvo z leti samo še raste. Nacionalizem je tipičen za ljudi, ki egoistično pumpajo lastno identiteto in zaničujejo druge. Seže pa povsod, od politike do posameznika, najlažje je pa pumpat otroke...in tako gre to naprej iz roda v rod...napredka pa nobenega, na boljše, seveda...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2007 16:23:53   
Anonimen
Imam srečo, ker Kamikaza ni tak. Rekel je, da mu je čisto vseeno, ali sem Darja Iz ljubljane ali pa Slađana iz Beograda. Samo s to razliko, da Darjo iz Ljubljane lahko pripelje domov, zaradi Slađane iz Beograda bi moral pa pozabiti, da ima starše. user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2007 16:54:35   
Taula
Žalostno je to da se preteka kri zaradi take zadeve. Konec koncev smo vsi ljudje, nihče ni nič več vreden.user posted image  Izbirati pa ,tudi ne moreš kje se boš rodil.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2007 17:49:39   
Anonimen
Moja mama nekoč ni 10 let dobila redne službe kot predmetna učiteljica (slovenščina), ker ji je v rojstnem listu oz. življenjepisu pisalo, da je rojena v Bosni. In to čista slovenka, dedek in babica sta pa takrat resda živela nekaj let v Novem Sadu ko se je rodila, ker je takrat dedek takoj po študiju dobil tam zagotovljeno službo in stanovanje. Moja mami se je tam samo rodila in živela prvi dve leti, potem pa so prišli vsi nazaj v slo.
Pa ni pomembno, že takrat, ko smo živeli v isti državi je imela težave zgolj zato, ker je na prvi pogled v življenjepisu "bosanka" ki bi rada s Sloveniji učila slovenski jezikuser posted image . Butasto od butastega. Po vojni je bilo še težje, pa je hvala bogu le dobila za nedoločen čas, ker smo se preselili v majhen kraj in je bilo vsakomur jasno, da je slovenka. Že če jo pogledaš je blond in plavooka.
Ti predsodki so čisto mimo.....
Ampak če je tako hudo, zakaj pa pol vsi znorijo od navdušenja ko pride Ceca v slouser posted image .

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2007 18:15:00   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Moja mama nekoč ni 10 let dobila redne službe kot predmetna učiteljica (slovenščina), ker ji je v rojstnem listu oz. življenjepisu pisalo, da je rojena v Bosni. In to čista slovenka, dedek in babica sta pa takrat resda živela nekaj let v Novem Sadu ko se je rodila, ker je takrat dedek takoj po študiju dobil tam zagotovljeno službo in stanovanje. Moja mami se je tam samo rodila in živela prvi dve leti, potem pa so prišli vsi nazaj v slo.
Pa ni pomembno, že takrat, ko smo živeli v isti državi je imela težave zgolj zato, ker je na prvi pogled v življenjepisu "bosanka" ki bi rada s Sloveniji učila slovenski jezikuser posted image . Butasto od butastega. Po vojni je bilo še težje, pa je hvala bogu le dobila za nedoločen čas, ker smo se preselili v majhen kraj in je bilo vsakomur jasno, da je slovenka. Že če jo pogledaš je blond in plavooka.
Ti predsodki so čisto mimo.....
Ampak če je tako hudo, zakaj pa pol vsi znorijo od navdušenja ko pride Ceca v slouser posted image .

Novi Sad je v Srbiji user posted image

mene so vedno imeli za čefurko (imam pač temne lase, pa nič kaj posebej čefurske user posted image ), aja pa podobna sem mami, ki je slovenka. sestrica je pa bjonda z modrimi očki (podobna fotru, ki je Srb) in ona nikoli ni imela problemov z "označevanjem".user posted image

običajno imajo s tem probleme ljudje, ki niso samozavestni in v resnici sploh niso pravi patrioti. na balkanu pa bo po tej zadnji vojni resnično težko pozabiti in iti dalje. ljudje morajo najprej sebi v oči pogledat in si priznati nekatera zoprna dejstva, da bi lahko odpustili sosedu.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2007 19:41:15   
najina pikica*
moj dec no ja moj mož je srb,skupaj sva že 9 let in gre nama fantastično....lagala bi če bi rekla da nimava tistih nesoglasij in konfliktov....itak da jih imava,kot vsi pari mešani in nemešani!!!
npr.v kateri cerkvi se bova poročila,kje krstiti otroke,...in podobno
vendar vse to se da rešit sproti z končkom potrpežljivosti,medsebojnega spoštovanja in kompromisom....
drgač pa ja od stršev,starih staršev,folka...pa se čuti tisti konček majhnega nacionizma,pa čeprav vsi ponavljajo in ponavljamo kako smo vsi ljudje enaki in enakopravni!!!!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2007 20:34:45   
daddy
   Res idiotsko, se strinjam. Podatek, kake narodnosti je nekdo, o samem človeku ne pove popolnoma nič. Imam v spominu izrek iz enega intervjuja s Svetlano Makarovič, ki je rekla takole:" Biti Slovenec ( ali Hrvat, Srb, Bosanec, Makedonec, Nemec, Anglež .......marsovec ), to ni nekaj, na kar bi moral biti posebej ponosen ali se tega sramovati. To preprosto si" ( konec citata ). Čeravno se s tem ne strinjam čisto popolnoma, pa je dala v razmislek dober point.
   In če si prikličemo v spomin gonjo okrog Strojanovih, je iluzorno reči, da smo pa v Sloveniji zgled strpnosti do drugačnih. Trenutno žal ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2007 20:55:56   
Anonimen
Kako, hudiča, ljudem izbiti to mišljenje iz glave?

Težko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2007 21:49:15   
Anonimen
ja mene to preziranje različnih ver, kultur tudi razkuri!!

Mene nasploh moti to preziranje Romov, je res da jih je veliko slabih, ampak pravtako je tudi veliko slabih Slovencev, pa zaradi tega ne sovražim vse okoli sebe.
Jaz ocenjujem vsakega posameznika, pa mi je vseeno če je Slovenec, Rom, Hrvat in ne vem kdo še...

Na žalost je fantova družina grozno proti Romom, samo opravljajo vse ljudi okrog sebe, pod svojim pragom pa ne znajo pomest!! Zato se jim grozno izogibam, najhuje je ko ima kdo od njih kakšni rojstni dan in smo skupaj na kosilu, pop***** lahko!!! In pravtako tudi moj fant, se hvala bogu strinja z menoj!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2007 22:41:09   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Res idiotsko, se strinjam. Podatek, kake narodnosti je nekdo, o samem človeku ne pove popolnoma nič. Imam v spominu izrek iz enega intervjuja s Svetlano Makarovič, ki je rekla takole:" Biti Slovenec ( ali Hrvat, Srb, Bosanec, Makedonec, Nemec, Anglež .......marsovec ), to ni nekaj, na kar bi moral biti posebej ponosen ali se tega sramovati. To preprosto si" ( konec citata ). Čeravno se s tem ne strinjam čisto popolnoma, pa je dala v razmislek dober point.
  In če si prikličemo v spomin gonjo okrog Strojanovih, je iluzorno reči, da smo pa v Sloveniji zgled strpnosti do drugačnih. Trenutno žal ne.

še dodam: si natančno to, kar si, kar delaš, kakor se obnašaš. nič več in nič manj.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2007 23:12:14   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

...."Biti Slovenec ( ali Hrvat, Srb, Bosanec, Makedonec, Nemec, Anglež .......marsovec ), to ni nekaj, na kar bi moral biti posebej ponosen ali se tega sramovati. To preprosto si" ....

Se kar strinjam z navedenim. Zalostno pa je, da nacionalno pripadnost kot nekaksno osebno kvaliteto potencirajo ljudje, za veliko vecino katerih je znacilno, da nimajo posebnih  osebnih dosezkov in se cenijo in ocenjujejo skozi znacilnost za katero:
- ne rabijo biti inteligentni,
- ne rabijo biti solani,
- ne rabijo vloziti nobenega truda,
- ne rabijo vloziti nobenega denarja ali premozenja,
- ne rabijo razmisljati.....
Skratka ne rabijo nic. Samo se zacnejo tolci v prsa in oznanjati svetu zakaj so oni boljsi od drugih. Osebnostne komplekse manjvrednosti kompenzirajo z nacionalno vecvrednostjo. Prevec potencirana nacionalna zavest je pa tudi izjemno dober materijal za manipulacijo, posebej ko distinkcija ni samo nacionalna, temvec tudi verska.
Ko pa osebi brez posebnih dosezkov, ki sebe vidi in ceni skozi nacionalnost ( moja nacionalnost - vsi dobri; druga nacionalnost- vsi slabi) in pripadnost, das v roke moc, da odloca o zivljenju in smrti ljudi, ki niso njegove nacionalnosti, dobis monstrume, kar se je jasno pokazalo v zadnjih vojnah na Balkanu, posebej ker so to bile vojne brez idealov.
A propo navedenega: vem kaj so za slovenstvo naredili npr. Zupancic, Askerc, Kopitar..... , ne vem pa kaj so za slovenstvo ( ali karkoli drugega) naredili tisti, ki se tako rado kitijo z necim, ki jim je dano z rojstvom in za kar niso sami niti malo zasluzni.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?