|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne verjame mi
27.6.2007 15:38:23   
Anonimen
Sploh ne vem, kako naj začnem.Pred leti sem imela probleme z odvisnostjo od alkohola, zaradi katere sem se zdravila in od takrat nisem poskusila niti kaplje alkohola.Teče že četrto leto.V alkoholu sem iskala tolažbo, zaradi težkih razmer vse od otroštva naprej.Spoznala sem, da tako ne bo šlo več naprej, zato sem poiskala strokovno pomoč.Najprej me je bilo sram, potem sem pa na svojo odločitev postala ponosna, saj vem, da sem naredila velik korak.Nisem pila vsak dan, včasih enkrat mesečno, včasih vsake tri mesece, vendar sem takrat šla do konca, vse dokler me ni nehalo v duši boleti.
Problem je zdaj v tem, da sem pred meseci dobila službo v podjetju kjer se ukvarjajo s turizmom in tam se seveda tudi pije.Kjer jaz delam ne, ampak zelo blizu.Delam tudi po cele dneve in pridem domov zelo utrujena.
No, moj problem je ta, da me je moj mož začel zasliševati glede pijače, čeprav ve, da nisem v teh letih imela nobene krize in sem alkohol mirno ignorirala.Maloprej sva se pošteno skregala, ker mi je dal do znanja, da mi ne verjame, da mi v službi ne ponujajo pijače, in da ne verjame, da me pijača ne premami.Prisegla sem mu, da mi res ni več do alkohola, ker mi je naredil preveč gorja.Nikoli ni vame dvomil(saj rekel ni)vse dokler se nisem zaposlila.Boli me, da vam ne morem povedati kako, saj ne morem živeti z nekom, ki me zaslišuje in, ki mi ne verjame.Sploh ne vem, kako mu naj dokažem, da sem iskrena, saj če bi karkoli spila  bi videl in zavohal.Resno se sprašujem, če bom v takem odnosu sploh zdržala.
Ali imate kakšen nasvet? Lepa hvala, ker ste me brali in vsak odgovor je dobrodošel.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne verjame mi
27.6.2007 15:47:47   
Anonimen
Najprej čestitke, ker abstiniraš!!! user posted image user posted image user posted image

Drugače pa dedcu kar povej, da ti alkohol sicer ponujajo in da te na trenutke tudi zamika, ampak da se držiš svoje odločitve in ponujenega ne sprejmeš. In daj mu jasno na znanje, da ti je sicer všeč, da ga skrbi zate, ampak da ti pa ni niti najmanj všeč, da ti ne zaupa.

Potem se bo pa že sam zjasnil. Važno, da ti veš, kaj je res.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2007 15:53:22   
Serendipity
Dvom bo bival v njem še nekaj časa. Ti si rabila svoj čas in on ga rabi. Ne postavljam se na njegovo stran ali kaj podobnega. Pravzaprav se ne postavljam na nobeno stran.
Strah je tisti, ki ga pač občasno premami in mu vzbudi dvome. Strah ga je, da te stres zamamil na stara pota. Nova služba, novi ljudje, nove obveznosti, dokazovanje med ljudmi, boji se da bi te pač zmamilo nazaj tja.
Bodi odločna in pogumna, objemi ga, poglej v oči in mu zagotovi da to ni to. Naj te podpira v tem in ti verjame da si močna. Vztrajaj, vendar se ne ponižuj...

Čestitam ti za uspešno zdravljenje in upam, da se vse zrihta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2007 15:54:45   
daddy
  Žal je ponavadi tako, da bolj ko človeka prepričuješ v nekaj, slabše je. Bolj te lovi na brezvezne izmišljene fore, ko odgovarjaš, pa se samo sučeta v krogu brez izhoda.
   Ja, mirno mu povej ( po možnosti samo enkrat ), da ti alkohol sicer ponujajo, pa da te na momente tudi zamika. Vendar da si dovolj močan karakter, da vztrajaš na svoj poti. Če ne bo verjel ...... hja, njegov problem.

In tudi od mene iskrene čestitke za abstinenco.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2007 16:13:58   
Anonimen
Ja, to je res težko verjeti, da ne piješ, da te ne mika.. Vendar mu kar povej, da brez zaupanja ni nič, in da če bi res kaj spila, bi te takoj zvohal.. Pogumna si, res user posted image  

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2007 17:03:51   
Anonimen
Jaz bom pa tako napisala. Alkohol povzroči veliko gorja-preveč. Pa nisi samo ti trpela,ker si postala ujetnica alkohola in se nisi znala rešiti iz njegovih krempljev. Trpeli so tudi vsi okrog tebe,morda še bolj,ker so celotno zadevo spremljali pri polni zavesti.
Do sedaj si bila doma,brez zaposlitve in ni bilo toliko straha,da se celotna zgodba ponovi. Zdaj,ko si dobila zaposlitev se je ponovno pojavil strah in podobe iz preteklosti. Ne pričakuj,da ga ne bo strah,da te ne bo vprašal in da ti bo takoj vse verjel-to je pač velik strah,ki izvira iz preteklosti,saj se gre tudi za njegovo življenje.
Tega ne pišem na pamet,sem sama živela v družini,kjer je bila prisotna velika odvisnost od alkohola.
Z mirnim pogovorom in ne preveč burnih reakcij,bosta prebrodila tudi to obdobje. Saj ne bo večno.
Sicer pa iskrene čestitke za abstninenco,dolga in mučna pot je za tabo in vem,da si dovolj močna,da sprejmeš v začetku to nekaj malega nezaupanja. Zaupanje si je treba prislužit in sam bo videl,da govoriš resnico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2007 20:20:05   
Anonimen
Zaupanje si je treba prislužit

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2007 20:35:25   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Najprej čestitke, ker abstiniraš!!! user posted image user posted image user posted image

Drugače pa dedcu kar povej, da ti alkohol sicer ponujajo in da te na trenutke tudi zamika, ampak da se držiš svoje odločitve in ponujenega ne sprejmeš. In daj mu jasno na znanje, da ti je sicer všeč, da ga skrbi zate, ampak da ti pa ni niti najmanj všeč, da ti ne zaupa.

Sama bi enako naredila, kot je kerensa napisala. Najbrž mož rabi čas, da se bo pomiril s situacijo. Po moje rabi dosti potrditev, da bo lahko čisto zihr vate. Mislim, da mu to ni za zamerit, če ga skrbi. Poglej, če tebe res ne briga več alko, potem ti itak mora biti vseeno, kaj pravi, ker si v duši mirna. Lahko ga pomiriš, kot bi pomirila svojega otroka, ki se boji pajkov. Če pa jemlješ vse kot napad, ne kot njegovo zmedenost in strah, potem se pa posledično skregaš. Ampak skregaš se zaradi lastnega občutka ogroženosti - ki pa je v tebi lahko zgolj zato, ker sama nisi zihr vase. Poglej, moj je totalno obseden od skrbi, da bi kdo od njegovih bil alkoholik (imel je fotra alkoholika in mu je pustilo posledice). Je bil včasih sposoben tudi v hladilniku kontrolirat, koliko jegra je zmanjkalo ali kakšne podobne bedarije počet. Ampak jaz tega nisem vzela kot napad, ker se nikoli nisem počutila ogroženo zaradi njegovega strahu. To je njegov problem in če jaz vem, da je v njem zelo hud strah, mi ga ni problem pomiriti. Zdaj je že nekaj časa pomirjen s tem, če pa bi se jaz počutila ogroženo od njega, pa bi še dalje zganjal obsedene bedarije, sem zihr. Aja, moraš pa vedeti, da jaz alkohola skoraj ne povoham, mi je nesmiseln.

Hotela sem ti reči, da je rešitev v tebi. Ne glej na to, da ga skrbi, kot na nekaj slabega. Ti ga lahko pomiriš, če le ne vzameš tega za napad, ampak za strah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2007 21:04:17   
Anonimen
Sploh ne vem, kako mu naj dokažem, da sem iskrena, saj če bi karkoli spila  bi videl in zavohal.Resno se sprašujem, če bom v takem odnosu sploh zdržala.

Če imaš mirno vest, mu ne rabiš ničesar dokazovati. Čas je na tvoji strani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2007 21:09:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ne morem živeti z nekom, ki me zaslišuje in, ki mi ne verjame.

Pomisli tudi na to v kakem odnosu je pa on živel,ko si ti še pila user posted image   Ne obsojaj ga tako hitro,saj niso pomembna samo tvoja čustva!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2007 21:39:47   
Anonimen
...saj če bi karkoli spila  bi videl in zavohal..., kako si pa zdravljen alkoholik lahko to privošči, da še kdaj sploh poizkusi alkohol? To je namreč prepovedano, zato, ker alkoholik je vedno alkoholik.

Tudi jaz ne govorim na pamet. Moj stric je abstiniral 2 leti, pa je prišla kriza v življenju, popustil, se še bolj zapil in zaradi ciroze kmalu umrl. Moja mati je abstinirala toliko časa, dokler je bila brez denarja.

Vem, da tisti, ki pije, zanalašč ali ne povzroči toliko bolečine, vsakodnevnega strahu, travm, da se ne da opisat. Zdravljen alkoholik je po moje dolžan celo življenje dokazovat, da je ozdravljen, to nikoli ne mine. Vsak odvisnik je vse življenje pred skušnjavo, da ne zaide na stara pota, vsak dan posebej mora zmagat.

Partnerjev strah je upravičeno prisoten in verjetno bo dokler bo s tabo. Bodi vesela, da je šel s tabo skozi vse težave in da je še s tabo. Ženske jamrajo zarad možev alkoholikov in jih zato zapuščajo. Tvoj tebe ni! Za moje pojme te tvoj dragi ljubi brezpogojno, ti pa bi ga pustila, ker ga zaskrbi zate??? Ker ve, da si izpostavljena skušnjavam. Nič mi ni jasno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2007 21:59:10   
Anonimen
Sem prva anonimna.Nekaj naj bo jasno, moj mož ni šel z mano skozi zdravljenje in nikoli me ni videl opito.To se je dogajalo predno sem njega spoznala, tako, da sem v tem bila sama, brez pomoči bližnjih.In res imam čisto vest, ker vem, da toliko let nisem pila, in vem, kaj bi mi ponovno pitje prineslo.
Vsem hvala za odgovore.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.6.2007 6:53:53   
daddy
   Potem pa sploh - nič pretirano prepričevat. Tudi, če ga je strah, kot omenjajo predhodnice, to ne more biti opravičilo za njegovo nezaupanje. Mislim, wtf, le kako podporo ti pa daje s tem ?????
  Nič..... ali te naj povsem in popolnoma podpre, ali pa naj da mir s to temo. Če je pravi partner, bi ti moral pošteno stati ob strani celo v primeru, da ti še kdaj spodrsne. Ne pa da zganja paranojo tam, kjer je ni.
Jaz ti pa samo še enkrat iskreno čestitam za doslej prehojeno pot. Ogromno res močne volje si rabila za to in res ni vrag, da ti ne bi dokončno uspelo. Le drži se user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2007 8:25:41   
madela
Alkohol je precej huda zadeva,ko se te loti in zato ti čestitam,da si se pozdravila. Glede na to,da si pila v času,ko še nista bila skupaj je malo čudno,to njegovo obnašanje. Kaj pa njegova preteklost,a je kdo od njegovih bljižnjih pretirano pil user posted image  Morda pa od tam izvira njegov strah.
Kot so ti že napisale ne poskusi vseh njegovih vprašanj vzet,kot napad nate,ampak kot skrb. Z mirnim pogovorom bosta vse rešila.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.6.2007 2:14:04   
baguSka
Kaj pa njegova preteklost,a je kdo od njegovih bljižnjih pretirano pil Morda pa od tam izvira njegov strah.

Jaz sem tud mnenja, da je kej tacga...

Sicer pa, ce ti bo tezil in se hotel kregat s tabo in ti ne bo verjel, bo povzrocil le to, da bos ti spet posegla po pijaci... user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2007 11:01:47   
srki
Tudi od mene čestitke za pogum!

Verjetno je moža preveč strah, da bi se glede na delovno okolje lahko ponovno vdala alkoholu in te zato preveč sprašuje in posledično ne verjame. Mogoče globoko v sebi ve, da si pogumna in da si karakter, vendar še vedno nek strah.

Kot so že ostale punce napisale, povej mu, da imaš šanso, pa ne samo v službi, alkohol lahko piješ tudi doma, če hočeš.

Sicer pa, če bi ponovno pila, bi se to sigurno poznalo in po mojem je v njem naseljen samo strah....

Vse dobro vama želim, predvsem, da si pridobiš zaupanje moža.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?