|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj lahko delamo na novem otročku po preneha...
27.6.2007 9:37:52   
Anonimen
Punce, midva se odločava za še enega družinskega člana. Sedaj pa me zanima, ali lahko takoj po prenejanju KT začneva "delat" otročka, ali je pametno malo počakati zaradi vse te kemije, ki se je nabrala v treh letih. Namreč, KT sem jemala tri leta, sedaj sem prenehala z jemanjem.

V navodilih sem prebrala, da je treba do naslednje prave menstruacije uporabljati drugo zaščito. Ali to pomeni, da v tem času ni dobro, da pride do oploditve, ali spoloh med tem časom, dokler ne dobiš tiste prave menstruacije, ne more priti do zanositve.

Najlepša hvala za odgovore. 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre...
27.6.2007 10:00:56   
Maleal
Priporočljivo je počakat pol leta.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2007 10:06:00   
nInAzWeRiNa
odvisno kere si uporabljala tiste z več hormona ali tiste z manj,jaz sem tiste z manj(cilest)pa so mi vsi rekli da ni posebne panike tudi če že prvi mesec po prenehanju jemanja zanosim tko da mi ne pazimo čeprav je prvi mesec,poznam pa tudi eno ki je zanosila med jemanjem teh tablet in ima sedaj zdravo punčko staro 4 letauser posted image
srečno lpuser posted image

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2007 10:21:14   
AKP
Jaz sem zanosila takoj prvi mesec po jemanju Stedirila D in ni bilo nič narobe.

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2007 10:49:08   
Anonimen
Ja, jemala sem Cilest. Ampak bolje malo počakati, vsaj ene par mesecev.

(odgovor članu AKP)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2007 11:53:19   
majci198
ne vem od kje vam informacije, da je treba čakat cele mesece. moja ginekologinja mi je razložila, da so sodobne KT čisto drugačne od tistih, ki so jih jemale še naše mame in ker nimajo tako velike vsebnosti hormonov se telo nima od česa sčistit. meni je rekla, da naj, če hočem počakam en mesec, da pa ni čisto nič narobe, če v tem mesecu zanosim. jemala sem pa cilest, potem pa yarina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2007 12:08:34   
Naty*
majci198 kako kej v logatcu napreduje delanje user posted image ??  Baje je blo v zadnjih 2 mesecih 50 rojstev, kar pomeni, da se kr prijema ane? user posted image Midva bova šele avgusta začela, zdej se že veselim prihodnjih dveh user posted image , kar naj pridejo čimprej user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu majci198)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2007 13:03:03   
majci198
hej Naty* user posted image  pridno delamo na user posted image , v logatcu so pa tako ali tako same nosečke in majhni otroci. držim pesti, da ti bo hitro uspelo!!! se bova lahko potem z vozički srečevali user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2007 13:23:05   
Naty*
Ja majci198 res je en baby boom tam v logatcu user posted image , pa sej je to prav luštkano... Mogoče bomo pa navsezadnje drugo leto še v bolnici skupaj, ko bomo pričakale najine štručke.

Ti pa seveda privoščim, da bi blo prej, glede na to da že delata na tem user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu majci198)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2007 14:11:10   
Muca83
Jaz sem KT jemala 6 let. Od tega zadnje 2 leti Yarino. Ko sem se odločila delat otroka, sem prebrala samo navodila od tabletk in je pisalo, da je treba počakat prvo pravo menstruacijo. To sem naredila in zanosila takoj po prvi naravni menstruaciji. Ampak moja nosečnost ni bila OK, je bila mola hidatidoza. user posted image
In mi je bilo žal, da nisem počakala dalj in mi je še danes, čeprav mi je ginekologinja rekla, da naj bi to ne bilo zaradi tabletk, jih jaz še kar sumim.
Samo načeloma naj to ne bi bil problem, poznam enega, ki ima dve hčerkici, ki sta bili obe narejeni MED jemanjem tabletk (pa nista dvojčici) in je z obema vse OK.

Želim ti veliko veselja in užitkov pri user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2007 14:34:36   
K_a_t_j_a
Jaz sem ta mesec prenehala z jemanjem KT, zdaj sem si pa kupila centra med mami, na user posted image  pa začnemo oktobra. Jemala sem jih pa 5 let in pol, najprej Diane 35, potem sem jih pa zamenjala s Femoden.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2007 18:18:48   
mukla
Jaz sem imela tablete Logest. Počakala sem tri mesece in tudi moja nosečnost se je končala kot tvoja Muca 83 - Mola Hydatidosa. Mislim, da za to niso krive tablete, pač pa mati narava. Moja sodelovka je tudi imela enak konec nosečnosti, pa nikoli ni uporabljala kontracepcijsk tablet. Tko se pač zgodi.

Jaz bi počaka 3 mesece, če je pa prej, pa nič hudega. Moja sestrična je zanosila med jemanjem tablet (en dan je pozabila vzeti), pa ima danes 1 leto staro punčko.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2007 18:36:30   
Felicity
dr. Pušenjak pravi takole:

kopirano iz strani:
http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/faq/kontracepcija.htm

Kdaj je potrebno prenehati z jemanjem KT,če hočem zanositi?

g.Pušenjak,
KT jemljem dva ciklusa. Od prijateljice sem izvedela, da je pred zanositvijo potrebno sestmesecno "ciscenje"....da torej moram vsaj sest mesecev, preden bi hotela zanostiti, prenehati z jemanjem KT. Ali je to res? Ali je ta sestmesecna pavza namenjena temu, da sploh lahko zanosim ali pa gre za ciscenje ucinkovin, ki naj bi skodile plodu? Kaj pa, ce zanosim preden se sestmesecni rok iztece? Ali bi v tem primeru prislo do skodljivih vplivov na plod?

Priporoča se 3 mesece in ne 6. Razlog pa ni morebitno "zastrupljanje ploda s hormoni" ali kakšna podobna "neumnost", saj hormonov že po 3 - 4 dneh ne moremo več dokazati v telesu temveč gre za učinke KT na sluznico maternice, ki se ob jemanju tako stanjša, da vsaj 2 ciklusa ni najbolj primerna za vgnezdenje zarodka. Za vsak slučaj smo "dodali" še en ciklus zraven. V praksi pa je tako, da morebitna zanositev prej ne pomeni ogroženosti ploda, lahko pa pride nekoliko v večjem % do splava (iz omenjenega razloga - motenega vgnezdenja).
mag. Stanko Pušenjak, dr.med.

(odgovor članu mukla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.6.2007 18:40:47   
Anonimen
Tale razlaga od Pušenjaka se mi zdi kar logična.

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.6.2007 20:46:56   
matejka ..
jst sm KT jemala dve leti pa sem po prenehanju naslednji mesec zanosila.otrok je star dve leti in ni nič narobe z njim.mogoče sem imela le srečo.je pa najbolje počakati toliko časa kot ti priporoča osebni zdravnik oz. ginekolog

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

uspavanje otroka
Lelly28 RR

Na kakšen način uspavate otroka?

z dotikom (božanje, držanje za roko,...) (8%)

s petjem/poslušanjem pesmic (12%)

z branjem/poslušanjem pravljic (16%)

zdojenjem (24%)

z dudo (16%)

pustim, da se sam uspava (24%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!