![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kdaj lahko delamo na novem otročku po preneha... 27.6.2007 9:37:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, midva se odločava za še enega družinskega člana. Sedaj pa me zanima, ali lahko takoj po prenejanju KT začneva "delat" otročka, ali je pametno malo počakati zaradi vse te kemije, ki se je nabrala v treh letih. Namreč, KT sem jemala tri leta, sedaj sem prenehala z jemanjem. V navodilih sem prebrala, da je treba do naslednje prave menstruacije uporabljati drugo zaščito. Ali to pomeni, da v tem času ni dobro, da pride do oploditve, ali spoloh med tem časom, dokler ne dobiš tiste prave menstruacije, ne more priti do zanositve. Najlepša hvala za odgovore.
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 10:00:56
|
|
|
|
Maleal
|
Priporočljivo je počakat pol leta.
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 10:06:00
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
odvisno kere si uporabljala tiste z več hormona ali tiste z manj,jaz sem tiste z manj(cilest)pa so mi vsi rekli da ni posebne panike tudi če že prvi mesec po prenehanju jemanja zanosim tko da mi ne pazimo čeprav je prvi mesec,poznam pa tudi eno ki je zanosila med jemanjem teh tablet in ima sedaj zdravo punčko staro 4 leta srečno lp
*najin sonček Teja* 24.5.2008/9:10
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 10:21:14
|
|
|
|
AKP
|
Jaz sem zanosila takoj prvi mesec po jemanju Stedirila D in ni bilo nič narobe.
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 10:49:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, jemala sem Cilest. Ampak bolje malo počakati, vsaj ene par mesecev.
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 11:53:19
|
|
|
|
majci198
|
ne vem od kje vam informacije, da je treba čakat cele mesece. moja ginekologinja mi je razložila, da so sodobne KT čisto drugačne od tistih, ki so jih jemale še naše mame in ker nimajo tako velike vsebnosti hormonov se telo nima od česa sčistit. meni je rekla, da naj, če hočem počakam en mesec, da pa ni čisto nič narobe, če v tem mesecu zanosim. jemala sem pa cilest, potem pa yarina.
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 12:08:34
|
|
|
|
Naty*
|
majci198 kako kej v logatcu napreduje delanje ?? Baje je blo v zadnjih 2 mesecih 50 rojstev, kar pomeni, da se kr prijema ane? Midva bova šele avgusta začela, zdej se že veselim prihodnjih dveh , kar naj pridejo čimprej .
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 13:03:03
|
|
|
|
majci198
|
hej Naty* pridno delamo na , v logatcu so pa tako ali tako same nosečke in majhni otroci. držim pesti, da ti bo hitro uspelo!!! se bova lahko potem z vozički srečevali
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 13:23:05
|
|
|
|
Naty*
|
Ja majci198 res je en baby boom tam v logatcu , pa sej je to prav luštkano... Mogoče bomo pa navsezadnje drugo leto še v bolnici skupaj, ko bomo pričakale najine štručke. Ti pa seveda privoščim, da bi blo prej, glede na to da že delata na tem .
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 27.6.2007 14:11:10
|
|
|
|
Muca83
|
Jaz sem KT jemala 6 let. Od tega zadnje 2 leti Yarino. Ko sem se odločila delat otroka, sem prebrala samo navodila od tabletk in je pisalo, da je treba počakat prvo pravo menstruacijo. To sem naredila in zanosila takoj po prvi naravni menstruaciji. Ampak moja nosečnost ni bila OK, je bila mola hidatidoza. In mi je bilo žal, da nisem počakala dalj in mi je še danes, čeprav mi je ginekologinja rekla, da naj bi to ne bilo zaradi tabletk, jih jaz še kar sumim. Samo načeloma naj to ne bi bil problem, poznam enega, ki ima dve hčerkici, ki sta bili obe narejeni MED jemanjem tabletk (pa nista dvojčici) in je z obema vse OK. Želim ti veliko veselja in užitkov pri .
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 30.6.2007 14:34:36
|
|
|
|
K_a_t_j_a
|
Jaz sem ta mesec prenehala z jemanjem KT, zdaj sem si pa kupila centra med mami, na pa začnemo oktobra. Jemala sem jih pa 5 let in pol, najprej Diane 35, potem sem jih pa zamenjala s Femoden.
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 30.6.2007 18:18:48
|
|
|
|
mukla
|
Jaz sem imela tablete Logest. Počakala sem tri mesece in tudi moja nosečnost se je končala kot tvoja Muca 83 - Mola Hydatidosa. Mislim, da za to niso krive tablete, pač pa mati narava. Moja sodelovka je tudi imela enak konec nosečnosti, pa nikoli ni uporabljala kontracepcijsk tablet. Tko se pač zgodi. Jaz bi počaka 3 mesece, če je pa prej, pa nič hudega. Moja sestrična je zanosila med jemanjem tablet (en dan je pozabila vzeti), pa ima danes 1 leto staro punčko.
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 30.6.2007 18:36:30
|
|
|
|
Felicity
|
dr. Pušenjak pravi takole: kopirano iz strani: http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/faq/kontracepcija.htm Kdaj je potrebno prenehati z jemanjem KT,če hočem zanositi? g.Pušenjak, KT jemljem dva ciklusa. Od prijateljice sem izvedela, da je pred zanositvijo potrebno sestmesecno "ciscenje"....da torej moram vsaj sest mesecev, preden bi hotela zanostiti, prenehati z jemanjem KT. Ali je to res? Ali je ta sestmesecna pavza namenjena temu, da sploh lahko zanosim ali pa gre za ciscenje ucinkovin, ki naj bi skodile plodu? Kaj pa, ce zanosim preden se sestmesecni rok iztece? Ali bi v tem primeru prislo do skodljivih vplivov na plod? Priporoča se 3 mesece in ne 6. Razlog pa ni morebitno "zastrupljanje ploda s hormoni" ali kakšna podobna "neumnost", saj hormonov že po 3 - 4 dneh ne moremo več dokazati v telesu temveč gre za učinke KT na sluznico maternice, ki se ob jemanju tako stanjša, da vsaj 2 ciklusa ni najbolj primerna za vgnezdenje zarodka. Za vsak slučaj smo "dodali" še en ciklus zraven. V praksi pa je tako, da morebitna zanositev prej ne pomeni ogroženosti ploda, lahko pa pride nekoliko v večjem % do splava (iz omenjenega razloga - motenega vgnezdenja). mag. Stanko Pušenjak, dr.med.
|
|
|
|
RE: Kdaj lahko delamo na novem otročku po pre... 30.6.2007 18:40:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Tale razlaga od Pušenjaka se mi zdi kar logična.
|
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiKako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
uspavanje otrokaLelly28 RRNa kakšen način uspavate otroka?z dotikom (božanje, držanje za roko,...) (
8%)
![](https://www.ringaraja.net/slike/poll/poll.gif)
s petjem/poslušanjem pesmic (
12%)
![](/slike/poll/poll.gif)
z branjem/poslušanjem pravljic (
16%)
zdojenjem (
24%)
z dudo (
16%)
pustim, da se sam uspava (
24%)
Število vseh glasov: 25Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!