atteya
|
Ja, tudi jaz bi najraje videla, da bi lahko šla na svoje, četudi v malo hišico, s samo nekaj sobami, a kaj takega žal pri dveh brezposelnih (no, mož je za 1 leto zaposlen, jaz pa vem, da nekje bom dobila službo, pa če se svet takoj podre!) in otroku ni mogoče. Vidim, da sem dobila že celo ponudbo. Napišem več na PS. Seveda je o stvareh potreben temeljit razmislek, pogovor, spoznavanje in potem je treba odnose negovat in če se slučajno nameni ena družina izseliti, potem je pravično, da kak mesec, oziroma dva do tri pred tem drugi pove o svojih namenih. Ja, težko je, če je ena družinica z otrokom, druga pa je samo ena oseba ali par brez otrok. Takrat verjamem, da hitro poči. Jaz pa sem o takem najemu razmišljala ravno zato, da bi imela stanovanje s še eno družinico, da bi imela blizu nekoga, da mi ne bi bilo tako težko, dolgčas, in bi me ta nekdo razumel, ker tudi ima otročka. Tu, kjer smo, vse dni v delavnici 3 metre stran stari ata razbija, fleksa, švasa, ves dan se vozijo k njemu avtomobili, obiski, pa potem zaradi tega še pes laja, pa novo hišo delajo zraven in je kup delavcev, kombiji in tu, kjer smo, se ljudje ne znajo lepo pogovarjat kot ljudje, oziroma sem prihajajo na obiske samo taki, ki so krepko naglušni in jih skozi dvoja ali troja vrata lahko v hišo slišim kaj se zunaj pogovarjajo. Groza!!!! Poleg tega na sprehod z malim ne morem nikakor drugače kot direkt na glavno cesto Vrhnika-Logatec, tisti, ki poznate te konce, veste, da je tam hudič. Mi smo pa ravno tam, kjer je najdaljša ravnina in motoristi tam ne pičijo nikoli manj kot 120-150km/h, avtomobili pa tudi vsaj stotko. Pločnika ni in tam naj potem hodim z vozičkom in z malčkom???!!! A-a!!! Zaradi vsega tega mislim, da me z novo neznano družinico kaj hujšega kot je tole in pa ti najini zoprni lastniki, ne more doletet. Sem pa živela tudi pri ljudeh, ki so nama na koncu ukradli 100€ in grozili možu po telefonu, pa tudi v takem, da je po stenah od vlage teklo in so za omarami bile dobesedno luže. Torej, ali je lahko tak najem sploh hujši od že preživetega?
|