|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšen tip starša ste?
26.6.2007 12:43:47   
bini
Ja, tole me zanima iz profesionalnega in osebnega vidika user posted image

situacija sledeča: vaš otrok nesrečno pade, se poškoduje (recimo da gre za težjo poškodbo, ki zahteva oskrbo v bolnišnici) v varstvu pri babici / v šoli,vrtcu / v vašem varstvu / pri nekom tretjem ki mu sicer zaupate.. kakšna je vaša reakcija???
predpostavka je, da je bil tisti, ki ga je pazil pozoren, dal vse od sebe kar se od njega pričakuje, ni bil odsoten ali nepozoren, ampak se je pač vseeno zgodilo...

ali ste mnenja, da se to lahko naredi kadarkoli, komurkoli in bi pač stvar požrli.. ali bi npr. šolo oz. vrtec tožili in zahtevali svojo pravico (nimam pojma kakšna ta je), bi obtoževali dokler ne bi dosegli svojega (tudi denarne tožbe npr.)???? ali bi babici ali varuški to do smrti zamerili in prekinili normalne stike?? ali bi moža gledali grdo in mu očitali zadevo še doooolgo časa in mu manj zaupali v prihodnje??
vem da je lažje govorit tistim, ki ste že bili v taki situaciji (upam da vas ni veliko), ampak vseeno poskusite razmislit...

zanima me koliko je tukaj staršev, ki v primeru, da gre za njihovega otroka, stvari peljejo tako daleč, da dosežejo 'svojo pravico', pa čeprav se npr. nesreča izteče srečno..

no, da vidmo user posted image

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšen tip starša ste?
26.6.2007 12:49:59   
tažana
moje mnenje (v taki situaciji še nisem bila) je tako. vsakemu se lahko zgodi, srčno upam, da je to v šolo tudi "varuški" in da naslednjič v podobni situaciji otroku prepreči nesrečo!
tudi naši mali user posted image  puščam male nesreče, da se ji zgodijo kajti iz tega se uči, da se tudi njej lahko kaj zgodi. in naj vam povem da uspeva- ZAENKRAT!!!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2007 12:53:36   
nuala
Če bi bila oseba / ustanova plačana za varovanje otroka, bi vsemu skupaj šla do konca in se prepričala, da ni šlo za malomarnost.

Če bi ga čuvali člani družine / prijatelji ali kaj takega, bi se z osebo pogovorila in se potem odločila, če je vredna zaupanja ( to pomeni, če še kdaj dam tja v varstvo otroka ).

Zadevo bi torej razčistila, na nikogar nebi metala slabe luči, če nebi bila prepričana in na nikogar se nebi držala do konca življenja. Take stvari se zgodijo zelo hitro in vsakemu.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.6.2007 12:54:28   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: bini

situacija sledeča: vaš otrok nesrečno pade, se poškoduje (recimo da gre za težjo poškodbo, ki zahteva oskrbo v bolnišnici) v varstvu pri babici / v šoli,vrtcu / v vašem varstvu / pri nekom tretjem ki mu sicer zaupate.. kakšna je vaša reakcija???
predpostavka je, da je bil tisti, ki ga je pazil pozoren, dal vse od sebe kar se od njega pričakuje, ni bil odsoten ali nepozoren, ampak se je pač vseeno zgodilo...
NAJPREJ JE TREBA OSKRBETI OTROKA. ČE NJEMU NI NIČ, SE STVAR POZABI
ali ste mnenja, da se to lahko naredi kadarkoli, komurkoli in bi pač stvar požrli.. ali bi npr. šolo oz. vrtec tožili in zahtevali svojo pravico (nimam pojma kakšna ta je), bi obtoževali dokler ne bi dosegli svojega (tudi denarne tožbe npr.)????  NE
 ali bi babici ali varuški to do smrti zamerili in prekinili normalne stike??
NE
ali bi moža gledali grdo in mu očitali zadevo še doooolgo časa in mu manj zaupali v prihodnje??
NE
vem da je lažje govorit tistim, ki ste že bili v taki situaciji (upam da vas ni veliko), ampak vseeno poskusite razmislit...

zanima me koliko je tukaj staršev, ki v primeru, da gre za njihovega otroka, stvari peljejo tako daleč, da dosežejo 'svojo pravico', pa čeprav se npr. nesreča izteče srečno..

TUDI MENI SE ZGODI NESREČA, KAJ NAJ PA POTEM? SEBE TOŽIM
res pa je, da to velja, za prigode, ki se iztečejo srečno. kaj bi bilo v primeru težje nesreče, pa ne vem. niti si nočem predstavljati. tožila sicer nebi, ampak v srcu to ostane. in vedno je razlog za nesrečo, tudi pri meni.

lp, nina

iz malega zraste veliko

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.6.2007 13:02:12   
total
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Če bi bila oseba / ustanova plačana za varovanje otroka, bi vsemu skupaj šla do konca in se prepričala, da ni šlo za malomarnost.

Če bi ga čuvali člani družine / prijatelji ali kaj takega, bi se z osebo pogovorila in se potem odločila, če je vredna zaupanja ( to pomeni, če še kdaj dam tja v varstvo otroka ).

Zadevo bi torej razčistila, na nikogar nebi metala slabe luči, če nebi bila prepričana in na nikogar se nebi držala do konca življenja. Take stvari se zgodijo zelo hitro in vsakemu.

Se strinjam stem.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.6.2007 13:03:27   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

IZVIRNO SPOROČILO: bini

NAJPREJ JE TREBA OSKRBETI OTROKA. ČE NJEMU NI NIČ, SE STVAR POZABI
ali ste mnenja, da se to lahko naredi kadarkoli, komurkoli in bi pač stvar požrli.. ali bi npr. šolo oz. vrtec tožili in zahtevali svojo pravico (nimam pojma kakšna ta je), bi obtoževali dokler ne bi dosegli svojega (tudi denarne tožbe npr.)????  NE
 ali bi babici ali varuški to do smrti zamerili in prekinili normalne stike??
NE
ali bi moža gledali grdo in mu očitali zadevo še doooolgo časa in mu manj zaupali v prihodnje??
NE

TUDI MENI SE ZGODI NESREČA, KAJ NAJ PA POTEM? SEBE TOŽIM
res pa je, da to velja, za prigode, ki se iztečejo srečno. kaj bi bilo v primeru težje nesreče, pa ne vem. niti si nočem predstavljati. tožila sicer nebi, ampak v srcu to ostane. in vedno je razlog za nesrečo, tudi pri meni.

lp, nina

Se podpišem pod ta rdeče odgovore.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.6.2007 13:07:02   
AKP
Kot mamica dveh velikih otrok vam lahko povem, da smo dali marsikaj skozi. Do poškodb je prišlo in doma in v varstvu. Otroka lahko ne vem kako čuvaš pa se ti bo poškodoval. Hčera je padla pred mano in si tako poškodovala roko, da je bila potrebna operacija. Pa tega nisem mogla preprečiti. Sin si je zlomil roko v šoli. Povedali so mi kako je do tega prišlo in je bila zadeva rešena. Ukrepala bi edino res v kakšnem hudem primeru zanemarjanja. Jaz sem pač mnenja, da se to lahko zgodi in pri marsikomu se tudi bo in da bi zaradi tega grenila komu življenje npr. kakšni babici bi se mi res zdelo brezveze. Srečna sem bila, da so jiz sploh pazli.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2007 13:07:56   
rainbow
se strinjam z vsem s piščancem.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.6.2007 13:23:01   
Mikica
Tudi jaz se podpišem pod piščanc.

Lansko leto je naš mulček meni pred očmi in na dosegu roke padel s stola in imel pretres možganov, sledilo je 3 dni opazovanja v bolnišnici.
Zato vem, da si lahko še tako pozoren, pa se bo lahko zgodila nesreča.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.6.2007 13:30:26   
honey
Mislim, da se lahko to zgodi vsakomur, razen če ima otroka doma v vitrini. Zato bi sigurno najprej razčistila, tako kot je pisala ena moja predhonica, če slučajno ni nastala poškodba iz malomarnosti, drugače bi vse skupaj pozabila in bi bilo. Ker nikoli se ne ve, lahko se to zgodi meni. Npr. smo bili na otroškem igrišču, oba z možem sva stala zraven, pa se je mali zvrnil z vrha visokega tobogana direkt na glavo. Na srečo je po tleh neka mehkejša guma, da ni bilo nobenih posledic, ampak nikoli se ne ve.

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2007 0:07:40   
Zvezdica
Se podpišem pod post od "piščanca"
Moj primer je bil tak, mali bil 14 dni doma zaradi noric. Končno gre ven (revežek mali), se zabavamo, igramo, zganjamo norčije...mali teče k meni in nerodno stopi - rezultat zvita desna nogica. Dva dni kasneje, ko revežek končno normalno stopi na nogico (včeraj zvečer) mu spodnese nogico in spet šibaj na urgenco. Nogica ni bila nič bolj poškodovana ampak ... Bila sem zraven, pravzaprav oba (pa btw sem skrbna mama) in se je zgodila nesreča.
Če bi čutila, da je kdo malomaren mu pa ne bi dala miru. Ampak še preden otroka kje pustiš imaš občutek, je tako?
Sama sem mami ravno tako pred nosom padla, si zlomil SVOJ nos, čeljust, rebra in roko, pa je bil padec s kolesa....sicer je mamo skoraj kap ampak ....

Tako je to pri nas.

LP

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 27.6.2007 0:08:21 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2007 0:17:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

V citiranem se strinjam s šefico Nualo. Je pa popolnoma možno, da bi za vedno prekinila vse stike z osebo/ustanovo, pri/v kateri bi se to zgodilo. Tudi možno je, da bi tožila. Vendar je slednje dvoje odvisno predvsem od reakcije osebe/ustanove po dogodku.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.6.2007 8:58:56   
purple
Nažalost se nesreče dogajajo. Moj sin se je zraven mene in mojega moža tako opekel, da ima še danes (šest let po poškodbi) posledice. Očitala sem si zelo dolgo, danes pa vem, da se nesreči ne moreš izogniti, pa če se še tako trudiš.

< Sporočilo je popravil purple -- 27.6.2007 8:59:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
27.6.2007 9:47:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.6.2007 10:03:23   
Lenny
Stvar je v tem, da tudi najbolj skrbni starši ne moremo 100% obvarovati otroka pred poškodbo. Lahko se meter stran od mene spotakne in pade.
Ko si je v vrtcu prebil ustnico, so naju takoj poklicali. Glede na to, da vzgojiteljicam zaupava in veva, da se z našimi mulčki maksimalno ukvarjata, nisva zganjala nobene panike. Do takrat, ko sva prišla po njega, je bilo že vse O.K. Ni šlo za kaj hudega, pa vseeno bi se našel kak starš, ki bi iz tega naredil celega user posted image
Tudi pri babici je padel in pustil kožo iz nosa na asfaltu. Uboga babica je jokala po telefonu, tako se ji je smilil. Kaj naj potem? Tulim in norim? Otroci se pač kdaj potolčejo. Ne moremo jih zaviti v vato in spraviti v "cuker dozo".
Da končam - dokler vem, da se je na najine mulčke dobro pazilo, ne bom zganjala nobene panike in komu zamerila, ga tožila, zahtevala odškodnine. Kaj pa, če se mu kaj zgodi v najini prisotnosti?

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.6.2007 13:39:01   
dory
se zgodi...tako kot se lahko meni se lahko komurkoli...vazna je hitra reakcija in otroka takoj peljat k dohtarju,ce je kej...polimizirat o tem zakaj,kdo in kuhat zamero mi je pa tolk otrocje....

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.6.2007 23:15:09   
eya
Ja, se zgodijo nesreče, na žalost. Ne bi kompilcirala, če bi vedela, da tega niso mogli preprečit.

Če pa bi se to zgodilo zaradi malomarnosti tistega, ki bi moral na otroka pazit, potem bi pa malo bolj ostro nastopila.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.6.2007 8:57:25   
bini
ja, tud meni se je mali opekel s kavo v mojem naročju - sem bila nepozorna in je skodelico potegnil nase... končali na urgenci, ampak na srečo ni bilo hudega...
tudi jaz sem podobnega mnenja kot piščanc, sicer pa ponavadi starši itak poskrbimo, da damo otroka v varstvo nekomu, kateremu zaupamo in vemo da je skrben in pozoren... torej, če nekomu ne zaupaš, potem ponavadi poskrbiš, da se otrok pazi drugje... jaz npr. določenim ljudem otroka več kot za kratek čas enostavno ne morem zaupati in si pač poiščem varuško kateri lahko zaupam. Zdaj če se pa pri tej varuški pač naredi nesreča, pa vem da bo poskrbela, da bo mali dobil hitro oskrbo in da bom takoj obveščena...

ja, in tudi sanja se vam ne, koliko staršev zganja user posted image  že za male stvari... žalostno, ker se ne zavedajo, da se nesreče pač dogajajo.. .saj menda ne bodo rekli, da je bil tisti varuh tisti trenutek nalašč malomaren???!!!

Svet je lep!!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?