piščanc
|
IZVIRNO SPOROČILO: bini Ja, tole me zanima iz profesionalnega in osebnega vidika situacija sledeča: vaš otrok nesrečno pade, se poškoduje (recimo da gre za težjo poškodbo, ki zahteva oskrbo v bolnišnici) v varstvu pri babici / v šoli,vrtcu / v vašem varstvu / pri nekom tretjem ki mu sicer zaupate.. kakšna je vaša reakcija??? predpostavka je, da je bil tisti, ki ga je pazil pozoren, dal vse od sebe kar se od njega pričakuje, ni bil odsoten ali nepozoren, ampak se je pač vseeno zgodilo... NAJPREJ JE TREBA OSKRBETI OTROKA. ČE NJEMU NI NIČ, SE STVAR POZABI ali ste mnenja, da se to lahko naredi kadarkoli, komurkoli in bi pač stvar požrli.. ali bi npr. šolo oz. vrtec tožili in zahtevali svojo pravico (nimam pojma kakšna ta je), bi obtoževali dokler ne bi dosegli svojega (tudi denarne tožbe npr.)???? NE ali bi babici ali varuški to do smrti zamerili in prekinili normalne stike?? NE ali bi moža gledali grdo in mu očitali zadevo še doooolgo časa in mu manj zaupali v prihodnje?? NE vem da je lažje govorit tistim, ki ste že bili v taki situaciji (upam da vas ni veliko), ampak vseeno poskusite razmislit... zanima me koliko je tukaj staršev, ki v primeru, da gre za njihovega otroka, stvari peljejo tako daleč, da dosežejo 'svojo pravico', pa čeprav se npr. nesreča izteče srečno.. no, da vidmo TUDI MENI SE ZGODI NESREČA, KAJ NAJ PA POTEM? SEBE TOŽIM res pa je, da to velja, za prigode, ki se iztečejo srečno. kaj bi bilo v primeru težje nesreče, pa ne vem. niti si nočem predstavljati. tožila sicer nebi, ampak v srcu to ostane. in vedno je razlog za nesrečo, tudi pri meni. lp, nina