Bejba
|
Končno smo spet doma. Ja, v četrtek smo odšli z našim sončkom k pediatru, ker nas je skrbelo, saj je zelo polival oz. bruhal, večkrat tudi v loku. To se nama ni zdelo normalno in sva šla na posvet. Pediatrinja pa naju je še isti dan poslala v Pediatrično kliniko. Jaz sem skoraj doživela šok. Komaj sva dobro prišla iz porodnišnice, že spet v drugo bolnico. Malo sem bila potolažena, ker je rekla, da bova skupaj ostala notri. Torej se mi odpravimo tja in čakamo na sprejemu kakšno urco, potem Anžeta pregledajo in se odločijo, da ga obdržijo. Kaj pa je bil največji šok? Rečejo, da za mamo ni prostora. Sem mislila, da me bo kap. Kako pustiti tako nebogljeno bitje samo v bolnici? Jaz v jok, moj me je tolažil, sestre tam so mi govorile, da mu ne bo nič manjkalo in, da naj prideva takoj zjutraj drugi dan in bomo šli verjetno že domov. Torej se s težkim srcem odpraviva domov, jaz vsa objokana, ata ves zaskrbljen. Lahko si predstavljate, da spala nisva nič in sva komaj čakala jutro, da zopet vidiva najinega sončka. Prideva torej tja v upanju, da gremo vsi trije domov, ko nam povejo, da ga morajo obdržati čez praznike na opazovanju. Takrat pa sem rekla, da ne grem domov in pika. Uporabila sem vse mogoče veze, kar jih premorem in končno se je našla postelja tudi za mamo, čeprav čisto na drugi strani klinika. A bila sem tam. Lahko sem ga sama previjala, hranila in crkljala. Vse skupaj pa bi bilo veliko, veliko lažje in lepše, če bi se osebje drugače obnašalo. To ni bilo za verjet. Takoj prvi dan sva se skregala z eno sestro, saj je mojemu rekla, da je on kriv, ker naš otrok bruha, ker ga toliko "vlači" po naročju. Moj je čisto ven padel. In tako se je osorno in neprijazno obnašanje osebja nadaljevalo vseh teh 5 dni. Seveda z redkimi svetlimi izjemami-sestrami, ki so vsaj malo polepšale bivanje tam. Resnično sem razočarana nad Pediatrično kliniko. Čisto nasprotje ljubljanski porodnišnici, kjer so vsi tako prijazni in ustrežljivi. Tukaj pa greš vsem pošteno na živce in bog ne daj da preveč sprašuješ. Zakaj taki ljudje sploh delajo z dojenčki, če jih to ne veseli. V glavnem, našemu sončku so postopoma zamenjali mleko, ker morava dodajati in je bil zgleda malo alergičen na prejšne mleko. Drugi izvidi so bili v redu (kri, voda, ultrazvok trebuščka), pridobili pa smo tudi na teži, kar je bil tudi problem, saj je bil preveč suhec. Sedaj smo doma in vsi veseli, da je to za nami ter upamo, da nam nikoli več ne bo treba tja. Res grozovito vzdušje. Malo sem bila dolga, a sem vam morala napisati o tej naši izkušnji. Sem pa slišala mnogo kritik na račun te klinike in čisto nobene pohvale. Res žalostno. Uživajte še naprej in radi se imejte! LP; Bejba
|