PIAF
|
Ubadam se z vprašanjem, kako naj uskladim vse gospodinjske obveznosti (pospravljanje, kuhanje...) z otrokovimi potrebami in spanjem med vikendom. Med tednom itak hodi mali v vrtec, star je dve leti in pol in tam imajo ustaljen ritem. Namreč pri nas je tako: zjutraj v soboto vstanemo, gre ati s tamalim kam ven na sprehod, k babici....da lahko jaz počistim. Ne sfolgam pa še skuhati kosila, razen juhe. Ko prideta domov okrog enajstih, jemo juho, včasih tudi hrenovko ali kakšen sendvič, da mali ne gre lačen spat. Ko gre spat okrog dvanajstih, grem jaz kuhat, mož medtem pobere ali obesii perilo, obriše prah, v glavnem stvari, pri katerih ne vzganja hrupa, nato gleda TV, če jaz prej skuham, se mu pridružim (včasih celo zadremava...). Ko se mali zbudi, gremo jest, včasih je to tudi ob štirih popoldan, če gre spat kasneje, ker spi ponavadi 3 ure. Nato umijemo posodo, pospravimo in gremo ven. Večkrat se zgodi, da tamali sploh noče nič jesti za kosilo. Ajde, ga razumem, se je komaj vstal, pa malo počakamo in tudi čez pol ure nič on ne bi, včasih niti čez uro, uro in pol.....potem gremo npr. k babici in tam je samo puding ali kakšne bombone, kar je sploh nezdravo. Doma pa za večerjo le še flašo. Včasih se zgodi, da je samo juho preden gre spat ali še to ne, ker noče in potem praktično cel dan nič. Kar groza me je, ker se mi zdi, da je že itak suhec, pa noče nič jest. Verjetno bi res morala skuhat kosilo dopoldan, da bi ob pol dvanajstih jedli, potem pa bi šel spat. Sem že tudi to naredila, pa je bil že tako utrujen, da ni hotel jesti. Zanima me, kakšen je vaš ritem med vikendom, kjer otroci še spijo. Včasih se mi tudi zdi, da tako pozno zaspi in potem se zbudi ob petih, preden se spravimo ven, je že toliko ura, da se nam sploh ne splača. Smo doma v bloku, zato je stvar malo drugačna, vedno se nekam peljemo, nismo pred blokom. prosim za vaše mnenje.
|