|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ni stikov
25.6.2007 12:44:04   
trojči
Poznam odraslo žensko, srečno poročeno, ki se mi je zaupala, da ima svojo mamo neznansko rada, kljubtemu da ona še zdaj pije, da je dopuščala, da jo je očim, če ni ravno razbijal po stanovanju, spolno zlorabljal,.....ne razumem, a mislim, da jo res ima. Če le nima preveč opranih možganov, da je treba starše ljubiti in odpuščati, ker so samo ljudje z manjšimi ali večjimi napakami.

Moje stališče je, da je treba sam pri sebi razčistiti, če te ima nekdo rad ali te zgolj uporablja za svoje interese. Starši ne zlorabljajo otrok zavestno, ni treba ugotavljati ali je namenoma tak, ali ti želi namenoma slabo. To delajo podzavestno, manipulirajo podzavestno. Če čutiš ljubezen, niti podzavestno ne prizadeneš nekoga. Ne najdeš banalnih izgovorov, da bi opravičil svoja dejanja.

Večina teoretikov daje primarni družini velik pomen, primarna družina poleg nekaterih drugih dejavnikov določa našo osebnost. A zaradi vpliva cerkve, ki je narobe prevedla četrto božjo zapoved (ljubi svojega bližnjega), se v vsej zgodovini ni smelo reči kako žal besedo čez starše in partnerja. Zato pa imamo, kar imamo. Množico trpečih otrok in začaran krog. Ko se otroci osamosvojijo, starši namreč pričakujejo hvaležnost, začnejo manipulirati na drugačen način, češ da so ubogi, stari, bolni, blablabla.

Važno je, kar čutimo. Če čutimo ljubezen, znamo s starši, ne pišemo po forumih o njih, če ne vemo, kako in kaj, je znak, da je nekaj narobe. Kaj, moramo nujno ugotoviti, če želimo kvalitetno živeti. Potiskanje v podzavest  povzroči hude bolezni. Najlažje je narediti nič, se ne spraševati o bolečih dogodkih, postavljati pod vprašaj ljubezen do staršev, ljubezen staršev do nas, a to moramo storiti, če imamo kakršnekoli dvome, moramo se spoznati, moramo vedeti, kakšni smo, da lahko odpravimo svoje negativne lastnosti.

Vso srečo!

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.6.2007 13:48:18   
Anonimen
Tudi jaz bi na tvojem mestu odšla takoj! Sama imam starše, s katerimi se dobro razumem.. No, z očetom se kdaj pa kdaj zaradi moje mule skregava, mami se pa lahko zaupam, in vem, da bo tiho.. Težko je svetovati, če nisi v takšni sitauciji, si pa probam zamisliti kako je to.. Ko pride moj otročiček na svet, vem, da mu nič hudega ne bom delala, če bo kaj narobe, vedno mu bom stala ob strani.. Pomisli raje na tvojo srečo in pozabi na starše, na žalost si starš ne izbiramo sami..

Želim ti vse dobro user posted image

(odgovor članu trojči)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
25.6.2007 17:58:54   
Nasy
Skozi podobno zgodbo sem šla tudi jaz, zato te dobro razumem. Pri nas se je malo spremenilo, ko sem pri 19 letih dobila sestrico. Potem so seveda mislili, kako je ne bom marala in so mi vse mogoče metali pod nos..ampak ona je edino bitje, zaradi katerega sem hodila in še grem domov. To sem mami tudi jasno povedala. S sestrico se razumeva in se imava zelo radi, kar gre našim zelo v nos, marsikaj mi zamolčijo ali povedo drugače, da bi se le ne razmeli več. Sestra je zdaj stara 11 let, ne pusti se več tako vleči za nos. Velikokrat sem jo našla jokati, ker se ne znajde. Takrat seveda zlomi tudi mene. Kako bi se znajdla, še jaz ne razumem, kako te lastni starši lahko tako zaničujejo, kot so mene moji. In ona kot otrok seveda ne more še razumeti tega, še odrasel tega ne more verjeti. Včasih ji mama zabrusi kaj takega nazaj, da jaz ne vem, kaj bi.. sestro imam rada kot lastnega otroka, zato me boli vse skupaj. Na žalost ne morem pomagati nič, le na počitnice jo vzamem vsakič, ko nimajo šole. Ampak takrat nihče ne vpraša od naših, če kaj rabim, hrana pač ne raste na drevesu, denar tudi ne. Edino kar dobim, so jajca, včasih kaj zelenjave.Seveda sem vesela tudi tega a  ob najemnini in položnicah se ena lačna usta precej poznajo. Nikoli nisem nikomur nič očitala, saj sama hočem, da mala pride k meni, ona je pa neznansko vesela in odšteva dneve do počitnic pri nama.  To odtehta marsikaj. Moram pa reči, da odkar sva z mojimuser posted image poročena, so začeli malo drugače gledati na naju. Ampak najhuje mi je, ker vem, da jima ne morem zaupati. Ko sem bila noseča, sem povedala doma in jim zabičala, naj ne črhnejo nikomur besedice o tem. Seveda je naslednji teden vedela že cela vasuser posted image jaz pa čez 14 dni na abrazijouser posted image
Ne bom ti rekla, da upam, da se boste doma razumeli, želim ti le, da se dobro razumeš s fantom, da si ustvarita lepo življenje. Korak za korakom, kakor vsi. Eni imajo pač marsikaj podarjeno, drugi nimamo nič, ampak tako pač je. Morda zato nekateri bolj cenimo vsako stvar, ki jo dobimo, čeprav jih je malo. Moji ne znajo ceniti ničesar, dobili so vse podarjeno, mečejo hrano stran..jaz pa včasih nimam kaj dat v lonec.. da ne bom nakladala, vse naj naj ti želim!

< Sporočilo je popravil Nasy -- 25.6.2007 18:00:11 >

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.6.2007 20:19:42   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
26.6.2007 10:57:15   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Mam vedno prav. In to postaja tečno user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  Colt, to je moj stavek, tak da si ga ne prisvajaj. user posted image  Samo čudno, meni to, da mam vedno prav, ni nič kaj tečno. user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?