|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naša fanta v grškem vrtcu
22.6.2007 8:56:25   
nuala
Takoj po selitvi v Grčijo sta naša fanta začela obiskovati privatni vrtec. Torej 18.03.2007. Včeraj sem bila prvič res na "govorilnih urah", da se pozanimam, kako jima gre.

Ta mali ( novembra bo 3 leta ) je živahen, učljiv, sposoben, osvojil je grščino v toliko, da odgovarja na vpračanja ( kako ti je ime, kako se pišeš, prinesi to in ono, ... ) in lahko komunicira ( npr. pove, če je žejen, lačen, hoče igračo, se krega z otroci ). Ne primerja slovenščine in grščine; zanj sta to popolnoma dve različni stvari in ne razume kaj hočem od njega, če ga vprašam "kako se reče pes po grško". Zelo rad poje in pozna ogromno besedil grških pesmi.

Ta starejši ( decembra bo 5 let ) dobro govori grško, pije besede. Meni kdaj kaj prevede v trgovini ali na plaži. Ne razume pa vedno vsega, kar pove vzgojiteljica. Program se mi zdi zelo zahteven; otroci, ki so bili septembra 06 stari 3,5 let so septembra začeli z izrezovanjem ( najprej osnovnih oblik, zdaj izrezujejo že vse,  zajce, metulje, zvezde,... ), učenjem velikih tiskanih črk, številkami do 10 ( štetje, pisanje, prepoznavanje ), risanjem pika do pike,...  Med časom v vrtcu se vsi otroci od 3,5 let naprej učijo angleško 1xtedensko, prirejajo gledališke predstave in imajo glasbeni pouk.
Moj sin je najslabši v rezanju, črkah in številkah. Hodil je v vrtec v Ljubljani, ampak se mi zdi, da je bil tam program manj zahteven? Če bo brala tole kaka vzgojiteljica, prosim za mnenje.
Barvanje, sestavljanje, gledališče, angleščina,... mu gre zelo dobro.

Tako, dobila sem napotke, da morava doma malo trenirat, ker je moj sin take vrste, da se zelo sekira, če je v kakšni dejavnosti slabši od drugih.

Od otrok, ki gredo v Grčiji v 1. razred OŠ ( s 6 leti, kot pri nas v devetletko ) se pričakuje, da poznajo velike tiskane črke, napišejo ime in nekaj besed, vejo, na katero črko se začne npr. jabolko, poznajo številke do 20, poznajo male črke,... Vse to se mi zdi precej težko, dajte povejte tiste, ki imate otroke te starosti, se to pričakuje tudi pri nas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naša fanta v grškem vrtcu
22.6.2007 9:09:05   
Njuškalo
No, meni se zdi, da jima gre kar fajnuser posted image Sicer pa ..pri nas se ne pričakuje, da bi otrok znal črke.Vsaj na naši šoli ne.Moj sin jih je že znal, jih je tudi uporabljal v šoli sem pa tja, vendar ni bil zaradi svojega znanja nič v prednosti.Ker gre vse v prvem razredu s polžjo hitrostjouser posted image Učili so se tudi številke do 20, moj jih je znal že prej, ampak mu tudi to ni ne vem kaj prav prišlo.Isto se jih je učil, kot da jih ne bi znal.Tako,da ne vem..ali se razlikuje sistem od šole do šole,ali pa ima Slovenija pač lažji sistem od Grčije.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.6.2007 9:23:28   
nejcko
Me veseli, da ste se tako dobro vklopili v novo okolje. Po prebranem sodeč imam občutek, da tvoja otroka hodita že v šolo. Meni se zdi čisto preveč zahtevno za vrtec, to kar počnejo.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2007 9:46:48   
nuala
Ja, meni se zdi, da je vse skupaj too much,
meni je fino, da se naučita grško in da rada hodita v vrtec ( zanimivoi je, da kljub "zahtevnosti" rada hodita, v Lj smo imeli vsak dan težave ).
Nisem pristaš forsiranja predšolskih otrok, zato pa tudi malo sprašujem, kakšni so programi pri nas, če katera bolj pozna. Saj narest tko ne morem kaj veliko, ampak ni rečeno, da bomo za zmeraj tu.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.6.2007 12:55:41   
lex
Pri nas naj bi se otrok učil skozi igro z vsemi čutili o svetu okoli sebe. Izrezovanje pri 3,5 letnih otrocij je popolnoma spontano in ni določenih oblik. Večina otrok pri tej starosti osvoji predvsem krog in trikotnik, kvadrat je še pretežaven zanje. (saj vidiš ko riše, da najprej je začel risat kroge in nato druge stvari). Tole s številkami in črkami pri 3,5 je pa oprosti preveč zahtevno in ga imamo pri nas za piflanje na pamet.
Evo link do našega nacionalnega programa za vrtce. To kar so cilji najbi se otrok "naučil" oz. se mu pove, pokaže preko različnih virov (knjige, filmi, opazovanje z vsemi 5 čutili, doživetja,....) če imaš še kako vprašanje iz tega kar vprašaj http://www.sloinfo.com/vk/vsebine/vrtci_kur.pdf

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.6.2007 11:46:21   
nuala
Uh, lex, hvala, bom si najprej prebrala tale kurikulum, potem bom pa videla, kako je z vprašanji.
Saj ne paniciram, ampak po eni strani nebi rada preobremenjevala otrok, ki so že tako v težkem položaju zaradi novega okolja, po drugi pa nebi želela, da zaostajajo za vrstniki ( ker starejši je res take sorte, da se potem ful sekira ).

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Kolikokrat kopate dojenčka?
Itkica

vsak dan (32%)

2-3 krat tedensko (45%)

1 krat tedensko (23%)

Število vseh glasov: 272

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!