|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški dodatek!
21.6.2007 11:40:43   
andie
Vprašanje!!
Nisem še bla zaposlena, rodila sem aprila in dobila sem že starševski dodatek. Problem je pa pri otroškem. S fantom ne živima skupaj, dala sva vlogo za preživnino na sodišče. Vložila sem tudi obrazec za otroški dodatek. Zdaj pa. Ena socialna delavka mi je rekla, naj dam vlogo za otroški dodatek, zraven pa potrdilo sodišča, da je zadeva v teku oz. potrdilo o priporočeno poslanem predlogu o preživnini. Js sem na sodišče poslala in fotokopirala potrdilo o tem. Prišla sem na socialno in ta m mi je druga delavka dala potrdilo, da sem vlogo za otroški dodatek vložila, baje pa mi ga ne morejo izplačat, dokler ni višina preživnine potrjena s strani sodišča. Zanima me naslednje- mate kake izkušnje s tem, kdaj so vam izplačali ta dodatek? Narok na sodišču je šele septembra, kar pomeni, da mi bo dodatek izplačan šele oktobra najprej, rodila sem pa že aprila!
Nekje sem prebrala, da se preživnina ne všteva več v prihodke, torej se pri cenzusu itak ne upošteva.
A ste dobile izplačan otroški dodatek šele po sklepu sodišča? al je blo dovolj le to, da je zadeva v teku? totalno nestrokovno se mi zdi, da dobim dva taka različna odgovora, poleg tega pa nobena ne ve, a se preživnina upošteva pri višini dodatka al ne. Prosim za pomoč,Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški dodatek!
21.6.2007 11:44:54   
Pingvinčica
Mislim da dobiš potem izplačano za nazaj.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.6.2007 12:10:37   
Anonimen
Ko boš imela iz sodišča moraš nesti za otroške.
Sedaj zaenkrat pa samo vlogo in napišeš, da je zadeva na sodišču.
Otroške dobiš za nazaj.
Eno leto se ne upošteva preživnina.
Lani so mi upoštevali, letos pa ne za najmlajšega.

(odgovor članu Pingvinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.6.2007 22:39:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: andie
Ena socialna delavka mi je rekla, naj dam vlogo za otroški dodatek, zraven pa potrdilo sodišča, da je zadeva v teku oz. potrdilo o priporočeno poslanem predlogu o preživnini.

Ta socialna delavka ima prav. Ko ti dokažeš, da se zadeva (preživnina) rešuje, to pomeni, da si naredila vse, kar je potrebno, da zaščitiš otrokove socialno varstvene pravice. Kar pomeni, da mu otroški dodatek pripada TAKOJ. V kolikor pa bi odločitev sodišča o preživnini vplivala na višino otroškega dodatka, pa po pravnomočnosti naredijo poračun. Ampak načeloma naj to ne bi bilo izvedljivo, ker se za višino otroškega dodatka računa dohodke iz preteklega leta, torej v tem primeru iz leta 2006. Torej bi bilo drugače šele v odločbi v letu 2008. PRITOŽI SE TAKOJ.

(odgovor članu andie)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2007 10:57:36   
andie
Hvala za odg. Kerensa, me zanima, kako to veš? A veš al samo logično sklepanje? Baje morm počakat sklep sodišča, ker višina preživnine vseen vpliva na višino otroškega + dohodek prejšnjega leta.  To pa piše v pravilniku o blabla..., v zakonu pa ne. Sem js drugače pravnica in vedno, ko česa ne vem, pomislim kak bi blo logično. Potem pa prbližn vem, kak je po zakonu, ponavadi je tako, da je nasprotno tistemu logičnemuuser posted image ... Hvala vseen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2007 14:51:24   
Anonimen
To vem iz lastnih izkušenj.
Ko sem oddala vlogo za ločitev, je bil april 2005. Odločba mi je veljala do novembra 2005. In ko sem oddajala novo vlogo, mi je socialna delavka rekla, da mi otroški dodatek za sina ne pripada, ker nima urejene preživnine. Pa sem ji rekla, da je logično, da še nima urejene, saj je tudi ločitev še v teku in še ni določena s strani sodišča, jaz pa nisem kompetentna za to, da priganjam sodišče, naj se zmiga. Pa ji še vedno ni bilo jasno, kravi nestrokovni, zato sem šla na MDDSZ in g. Uroš (od tam) je poslal dopis ter pojasnil, da mi otroški dodatek pripada, v kolikor dostavim vso potrebno dokumentacijo za to, da dokažem, da se preživnina ureja. In fotokopija ločitvene tožbe je za to dovolj, ker drugačen dokument pač ne obstaja o tem, dokler ločitev ni pravnomočna. In sem otroški dodatek dobila. Leta 2006 se je zgodba ponovila - ločitev je bila izpeljana v dveh delih - najprej razveza zakona, ki je že bila pravnomočna, ko sem oddajala novo vlogo, za skrbništvo in preživnino pa se je sodnica odločila, da ju bo določila takrat, ko bo končan postopek izpodbijanja očetovstva, ki sem ga tudi imela v teku. In je socialna delavka spet začela komplicirati, pa sem samo rekla, da bom očitno spet morala na MDDSZ - takrat je pa hitro odobrila vse skupaj. user posted image
No, letos, ko bom podaljševala, bo pa že drugače - ločitev, stiki in preživnina pravnomočni, naslednji mesec pa oddajam tudi tožbo za rubež (bivši ne plačuje) in vlogo za Preživninski sklad. In ne bo imela kaj sikati. user posted image

(odgovor članu andie)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?