Anonimen
|
To vem iz lastnih izkušenj. Ko sem oddala vlogo za ločitev, je bil april 2005. Odločba mi je veljala do novembra 2005. In ko sem oddajala novo vlogo, mi je socialna delavka rekla, da mi otroški dodatek za sina ne pripada, ker nima urejene preživnine. Pa sem ji rekla, da je logično, da še nima urejene, saj je tudi ločitev še v teku in še ni določena s strani sodišča, jaz pa nisem kompetentna za to, da priganjam sodišče, naj se zmiga. Pa ji še vedno ni bilo jasno, kravi nestrokovni, zato sem šla na MDDSZ in g. Uroš (od tam) je poslal dopis ter pojasnil, da mi otroški dodatek pripada, v kolikor dostavim vso potrebno dokumentacijo za to, da dokažem, da se preživnina ureja. In fotokopija ločitvene tožbe je za to dovolj, ker drugačen dokument pač ne obstaja o tem, dokler ločitev ni pravnomočna. In sem otroški dodatek dobila. Leta 2006 se je zgodba ponovila - ločitev je bila izpeljana v dveh delih - najprej razveza zakona, ki je že bila pravnomočna, ko sem oddajala novo vlogo, za skrbništvo in preživnino pa se je sodnica odločila, da ju bo določila takrat, ko bo končan postopek izpodbijanja očetovstva, ki sem ga tudi imela v teku. In je socialna delavka spet začela komplicirati, pa sem samo rekla, da bom očitno spet morala na MDDSZ - takrat je pa hitro odobrila vse skupaj. No, letos, ko bom podaljševala, bo pa že drugače - ločitev, stiki in preživnina pravnomočni, naslednji mesec pa oddajam tudi tožbo za rubež (bivši ne plačuje) in vlogo za Preživninski sklad. In ne bo imela kaj sikati.
|