blue sky
|
V Turčiji ni pitne vode, zato je raje ne pij iz pipe. Hrana je kar pikantna, še posebej meso, sladice pa tako sladke, da se kar vleče (vsaj meni se tako zdi, ker nimam preveč rada tortic in tega). Jaz sem bila v Turčiji noseča, zato sem jedla predvsem sadje in zelenjavo, ki je zelo okusna. Včasih sem še jedla kak riž in krompir, ki ga tudi odlično pripravijo, tudi meso je kar okusno (za moje pojme res malo preslano in pekoče). Nekih posebnih zdravil nisem imela s sabo, razen analgetikov, rupuruta in linexa za vsak slučaj. Drugače pa je Turčija zelo lepa in imaš kaj videti, še posebej je zanimiv šoping in "handlanje" za ceno, saj ti na začetku tako zasolijo ceno, da te vrže na rit. Turki so kar prijazni ljudje, ampak zelo vsiljivi. Najbolj smešno je bilo v hotelu, kjer smo imeli AI in smo res lahko pojedli in popili, kolikor smo hoteli. Natakarji (povprečna starost nekje 15-16 let ) so nam kar sproti odnašali krožnike z mize. Če si imel na mizi še poln krožnik hrane in si si šel še po solato, te je čakala spet prazna miza, ko si prišel nazaj. Res je bila fora, da si si moral vsakič prijeti krožnik, ko je mimo prišel natakar, da ti ga ni odnesel , angleško ali nemško pa tudi niso znali. Na tržnicah večinoma govorijo nemško, tudi angleško ter seveda rusko. Nas Slovence so kar menjali za Ruse. Najbolj pa se splača plačevati v ameriških dolarjih, ali pa vsaj, da na začetku vprašaš za ceno v dolarjih. Če vprašaš, koliko € kaj stane, delajo poten neke čudne izračune . Meni je bila Turčija izredno všeč, še posebej ljudje, njihova kultura, glasba, ustrežljivost. Kam pa greš v Turčijo - katero mesto?
< Sporočilo je popravil blue sky -- 21.6.2007 8:13:42 >
|