Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 14:48:43
|
|
|
|
taormina
|
Moja sestrična ima oba rojena v poletnih mesecih in jih skoraj ni široko povijala pa oba normalno hodita, jaz moje sploh nisem široko povijala je pa res da je bil že Uz kolkov v porodnišnici ok..Vprašaj pediatra..
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 14:55:39
|
|
|
|
Barbara.Z
|
Mi imamo dva meseca staro punčko in je zdaj ko je tako vroče v sami pampers plenički sploh ponoči.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 14:58:20
|
|
|
|
ribica.
|
Če so koloki ok, potem ne rabiš široko povijat.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:00:08
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Kako pa imate kolke? Kaj so vam rekli na UZ?
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:05:49
|
|
|
|
lilka
|
Ja moja je mela že iz bolnice 1A samo mejno, na prvem UZ je mela 1A, pa je ekla še en mesec na široko za vsak slučaj in bom vztrajala do 11.7. kot mi je naročeno, jaz jo ne odvijam, razen ko brcava med previjanjem.
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:06:03
|
|
|
|
total
|
Mi nismo rabli nič povijat.
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:10:33
|
|
|
|
IWONA
|
Tudi če so koliki ok,vam svetujem da rajši široko povijajte kot pa da uporabljate pamperske,saj v njih koža ne diha in recimo pri fantkih se lahko moda segrejejo in pride do neplodnosti,tu je še vneta ritka itd.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:12:05
|
|
|
|
Anol
|
Ma sej to, ker so mi že v porodnišnici rekli, da je potrebno široko povijati, ker je bil en kolk 1A, drugi pa 1B. Sicer pa so mi pri prvem rekli, da ma kolke o.k., ampak vseeno svetovali široko povijanje, tko da res ne vem. Ampak saj jaz bi ga odvila za kakšno urico na dan, ne za cel dan, sam tolk, da se malo pohladi od te vročine. Anol
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:12:49
|
|
|
|
BaByGiRl
|
Jaz sem mojo povijala na široko, do naslednjega slikanja kolkov. Pri tej (roj. Maja ) , pa so rekli, da se jih ne povija več na široko, kljub temu, da levi kolk ni ok. Ampak jo moram pravilno previjati, ( ko štrukl jo mečkam ). Ne vem kako imajo sedaj tole...nekje ja nekje ne
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:16:35
|
|
|
|
krfjolca
|
Jaz nisem široko povijala. V tej vročini so pa sploh revčki. Smo imeli UZ kolkov že v porodnišnici, pa je bilo OK. Tudi v tujini se le redkokje še široko povija.
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 15:53:02
|
|
|
|
kjava
|
Tud moja je imela v porodnišnici 1A in 1B pa so rekli, da ni treba široko povijat, ampak samo kontrola pri treh mesecih . Uporabljam pa racman plenice tako, da je tako ali tako široko povita. Jaz mislim, da jo lahko pustiš tud samo v pamperski kdaj pa kdaj.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 16:11:24
|
|
|
|
piščanc
|
v evropi že 30 let ne povijajo več široko. čisto nepotrebno in za mene mučenje otrok
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 16:32:09
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Moja hči je bila rojena poleti in je nisem povijala široko..razen ponoči, pa še takrat ne vedno. Pa saj bi se skuhala v toliko plenicah. Meni se tudi zdi to glupa praksa..v Ljubljani je tako, da se kao treba široko povijat do UZ-ja kolkov, ki ga naredijo šele kasneje in ne takoj v porodnišnici.
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 16:50:34
|
|
|
|
Putka
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK Meni se tudi zdi to glupa praksa..v Ljubljani je tako, da se kao treba široko povijat do UZ-ja kolkov, ki ga naredijo šele kasneje in ne takoj v porodnišnici. Zdaj so tudi v Ljubljani UZ nabavli, tako da so novorojenčki ob odpustu pogledani. Če ga večkrat dnevno odviješ, tudi za kako urco ali več ni nič narobe. Kvečjemu dobro, da malo potelovadi vmes.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 16:54:42
|
|
|
|
Maleal
|
Jaz imam široko povito le ponoči,čez dan ji je preveč vroče,tako da je ne mučim še s temi plenicami,kolke pa je imela 1A,kontrolo pa imamo tak ta teden-po 6 tednih.
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 20:50:44
|
|
|
|
karamela
|
Moje sicer ni potrebno več široko povijati, jo pa ko sem doma povijam v bombažne plenice štorklja, pa tudi večkrat na dan jo pustim brez pleničk, ampak kot pravim je že večja 11 mesecev. Vseeno pa mislim, da lahko široko povijanje kdaj pa kdaj tudi izpustiš brez kakšne škode. Mislim, pa da je otrokom veliko bolj prijetno sedaj v vročini v bombažnih pleničkah, kot pa v pleničkah za enkratno uporabo.
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 22:24:43
|
|
|
|
Naja30
|
Meni so rekli v porodnišnici, da je ni treba široko povijati, pa sem jo vseeno 1 mesec. Mislim, da jo lahko pri vsakem previjanju pustiš nekaj minut razvito. To jim paše
|
|
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 22:37:34
|
|
|
|
Samoyedka
|
IZVIRNO SPOROČILO: IWONA Tudi če so koliki ok,vam svetujem da rajši široko povijajte kot pa da uporabljate pamperske,saj v njih koža ne diha in recimo pri fantkih se lahko moda segrejejo in pride do neplodnosti,tu je še vneta ritka itd. Iwona, ma ne Ma me razpištoli, ko nekateri tako zagrabijo vsako stvar, ki jo "propagirajo" trenutno okol npr.na materinskih šolah. Za neplodnost je v današnjem času še nešteto drugih stvari, ki pripspevajo k temu, naš je že ves čas v pamperskah, pa ni imel pikice rdeče oz.vnete rite- razen po Bübchenovi kremi za rito, ker mu pač ni pasala! Pa tudi nobena od kolegic ni imela težav z otrokovo rito direkt zaradi pleničk za enkratno uporabo Pa ne rabi ravno papmerska bit, so tudi čisto uporabne eko pleničke ipd. Ampak to je že debata za novo temo Kar se pa širokega povijanja tiče- naš je tudi poleti rojen in se mi je smilil kot ne vem kaj- če je bilo fejst vroče, ga jaz čez dan nisem povijala široko, samo ponoči. Mogoče bi res vprašala še pediatrinjo, kaj meni- če so kolki OK, potem vsaj v največji vročini verjetno ni panike. Pri nas očitno tako vsem novorojenčkom priporočajo široko povijanje, za ziher
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 23:41:06
|
|
|
|
lelaval
|
Punci sta rojeni ena v maju, druga pa v juniju. Obe sta ob odpustu iz porodnišnice imele OK kolke in sem jih široko povijala le ponoči (še sina, ki je rojen v septembru). Ko je babica prišla drug dan domov in je videla, da je le v pamperski in bodiju s kratkimi rokavi, me je pohvalila, saj je tudi novorojenčkom vroče. Tako, da, če so kolki vredu, lahko široko povijaš le ponoči, če pa kolki niso vredu, pa se posvetuj s pediatrom.
|
|
RE: Široko povijanje in vročina zunaj 20.6.2007 23:43:02
|
|
|
|
taška30
|
Naša je imela kolk 2A, zato še široko povijamo do kontrole. In ja, parkrat na dan jo odvijem tudi kar tako, ko ne menjamo pleničke. Pa niti ne zaradi vročine, pač pa zato, da pobrca, ponavadi se takrat tudi pokaka, sploh če vidim da jo malo napenja, ji obvezno dam 'oklep' dol. Sigurno ji s tem ne škodiš. Kolikor jaz razumem te kolke, te oznake (1A, 2A) pomenijo predvsem zrelost kolkov, naši so še malo nezreli in slej ko prej dozorijo (s starostjo otroka) - široko povijanje pač malo pomaga pri tem, pa v tapravo smer se 'globijo' kolčne jamice. Ne vem, meni se pa ne zdi, da je zaradi tiste plenice okol riti toliko bolj vroče, se mi zdi da je bolj odvisno kako je oblečen drugače (kratki rokavi, odprto okoli vratu), res pa je da imamo doma klimo, zunaj smo pa zjutraj, ko je 'samo' 22°, pa zvečer ko se malo shladi, pri 34° jaz pač ne vozičkam okrog.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?