|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   česa so zmožni ljudje
18.6.2007 14:03:27   
Anonimen
 moževa babica je pred časom napisala oporoko, kjer možu zapušča 1/3, sestrični od prve tete, eno tretjino in eno tretjino drugi teti. to je povedala vsem, s kterimi je imela kontakt. vršilec oporoke je bila druga teta, kateri je babica zaupala in ni naredila kopij.
na zapuščinski razpravi, pa se je znašla oporoka v kateri mož ne dobi ničesar, za taščo pa piše da je razdedinjena, brez kakršnegakoli razloga. dedinji sta samo dve teti. oporoka je datuma iz časa, ko babica ni bila zmožna več pribora držat, kaj šele pisat. v tistem času je samo tašča skrbela za njo in babica ni bila niti za trenutek sama, da bi lahko napisala oporoko. 
najverjetneje je to oporoko napisala babičina sestra, ker sta imeli isto pisavo.

zanima me kakšna je kazen za uničenje oporoke in ponaredek nove oporoke. za pravo oporoko dokazov ni, ampak so le priče katerim je babica povedala kaj je napisala.

kako se lotiti takšne zadeve in na kakšen se lotiti dokazovanja.
tašča bo najverjetnejo dobila nujni delež, se bo pa tudi posvetovala z odvetnikom. ker pa odvetniki včasih kaj pozabijo povedat, vas prosim za nasvet.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: česa so zmožni ljudje
18.6.2007 14:04:45   
tanikaa
Bo kar Kerensa pravi naslov, tak da počakaj njo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2007 14:07:00   
baguSka
Kot jaz vem, je poroka veljavna le v primeru, ce je bila pred njeno smrtjo overjena pri notarju in hranjena na v arhivu sodisca.... In pri notarju je bila potrebna njena identifikacija!! Poroka velja le se v primeru, da je podpisana s strani dveh pric, ki pa niso v nobenem primeru dedici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.6.2007 14:08:10   
Anonimen
Če dvomite o tem, da je oporoka ponarejena boste morali na sodišču to povedati, in sodišče bo zadevo dalo grafologu, ki bo preveril obe pisavi.Kazni za poneverbo so zelo, zelo visoke.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.6.2007 14:08:17   
Anonimen
vidim, da sem napisala šmorn.
v pravi oporoki so dediči moj mož, njegova sestrična in najstarejša moževa teta.

po lažni oporoki pa sta dedinji teta(mama od sestrične, ki bi po prvi oporoki dedovala) in najstarejša moževa teta, taščo pa so kar razdedinileuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.6.2007 14:10:14   
Anonimen
baguska, lastnoročno napisana oporoka  velja, brez prič in notarjauser posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.6.2007 14:10:54   
Anonimen
Točno tako!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.6.2007 14:19:54   
Anonimen
Najprej je treba sodišču dokazat, da je zadnja oporoka lažna. Angažirat bo treba odvetnika (verjetno mi ni treba pisat, da res dobrega) in izvedenca (grafolog), plačali ga boste vi.
Druga stvar je originalna oporoka. Dvomim, da bo sodišče priznalo to oporoko, če jo ne bo dobilo v roke. Verjetno bo izvedlo klasično dedovanje, v primeru seveda, da vam sploh uspe dokazat lažnost zadnje oporoke.

V vsakem primeru - dobite si zelo dobrega odvetnika. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.6.2007 14:46:19   
Anonimen
Dvomim, da bo sodišče priznalo to oporoko, če jo ne bo dobilo v roke.

prava oporoka je 99% uničena. teta , ki je vršilec oporoke, je kasneje možu rekla, da je ni več, ker babica ni mislila na njene otroke.
a priče niso dovolj? med temi je tudi priznana odvetnica, ki je na dan pogreba možu rekla, da ga je babica imela zelo rada, kako zelo pa bo videl kmalu na zapuščinski razpravi.

babica je  v bistvu pravično razdelila. mojemu možu in njegovi sestrični je dala pisat zato, ker sta edinca. od najstarejše tete delež pa je dala pisat njej, ker ima dva otroka in je predvidevala, da jima bo že ona dala.

očitno ne paše tudi mlajši teti, da bi njena hčerka dedovala.
ni mi pa jasno od kod so prišle na idejo, da so taščo razdedinileuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2007 15:01:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

a priče niso dovolj? med temi je tudi priznana odvetnica, ki je na dan pogreba možu rekla, da ga je babica imela zelo rada, kako zelo pa bo videl kmalu na zapuščinski razpravi.

Ne vem, če so priče dovolj. To bo vedel strokovnjak - torej dober odvetnik user posted image . Sodišča pa so itak poglavje zase, lahko imaš povsem transparenten primer in bodo pogruntali nekaj čisto svojega. Zato je treba imeti dobrega odvetnika, ker pozna sodnike, ker pozna pravo, pozna interpretacije posameznik členov, pozna luknje v zakonu in predvsem se za vsak primer potrudi maksimalno, ne samo toliko da pokasira user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.6.2007 15:08:56   
Anonimen
Oporoke NI potrebno overiti, samo napišemo jo in upamo, da bi tisti, ki jo bo prvi našel pošteno deloval.
Moj dedek in babi sta jo tudi napisala (oba še živa) in jo naj enkrat ob priložnosti prebrala, razložila zakaj sta se tako odločila in dala en izvod hčerki in en izvod sinu. Original pa imata onedva shranjen. Tako, da ne pričakujem da se bomo raztrgali....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.6.2007 16:58:09   
Tia27
Kako pa interpretirate "dobrega" odvetnika?In kdo je za vas na področju dednega prava "dober" odvetnik, hvala za odgovore,me res zanima,lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.6.2007 18:59:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

Kako pa interpretirate "dobrega" odvetnika?In kdo je za vas na področju dednega prava "dober" odvetnik, hvala za odgovore,me res zanima,lp

To se nanaša name, ne? user posted image

Hm, pravzaprav je tako v vsakem poklicu: povsod, v vseh poklicih, so obupno nesposobni ljudje, povprečni in zelo sposobni ljudje. Nesposobni so tam, ker drugam niso mogli iti, jih tisto delo ne veseli, delajo vse v življenju po liniji najmanjšega odpora... Povprečnih ljudi je v vsakem poklicu ogromno, večina. To so ljudje, ki so pridni, disciplinirani, opravijo naloženo delo, a brez presežkov, inovativnih idej (hehe, tu sem tudi sama). In potem so tisti, ki odstopajo navzgor, ki v vsaki stvari vidijo vse možne plati, preobrnejo vsak kamenček za dosego cilja, stvari postavijo v povsem novo luč,... To so ljudje, ki omogočajo napredek. Izumitelji na vseh področjih delovanja človeštva.

Glede na to, kar je napisala anonimna, sklepam, da gre za precej zakomplicirano zadevo, ki se zna vlečt leta in leta. Zato je toliko bolj pomembno, da jih bo zastopal odvetnik, ki bo že v začetni fazi obdelal vse možne variante, tudi tiste, na katere ne bi nihče pomisli, odvetnik, ki pozna, kako je bilo sojeno v drugih podobnih primerih, ki zna preobračati dejstva, zna govorit, zna tudi manipulirat, če je potrebno user posted image . Tak, ki se bo maksimalno potrudil in posvetil stranki in uporabil vse svoje znanje in sposobnosti, da bo njegova stranka zmagala.

Konkretno ne poznam nobenega dobrega odvetnika, ki bi se specializiral v dedno pravo. So pa nekateri odvetniki pri nas, ki so znani (razvpiti) in dobri: Zdolšek, Senica, Klun, Čeferin,....  

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.6.2007 20:34:44   
Anonimen
Ja ja pri oporokah pa vedno pridejo svaje pa prepiri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
18.6.2007 23:15:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa
Bo kar Kerensa pravi naslov, tak da počakaj njo.

Ni potrebe. Me je že dr. Ankica prehitela. user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.6.2007 18:40:49   
Tia27
Od teh možnosti jo lahko zastopa Čeferin,ki ga jaz osebno za to zadevo ne bi najela, služi na odmevnih primerih,malim ribam, sploh pa oporokam ne daje velikega pomena, niso vsi znani odvetniki ravno dobri.Včasih en navaden študent ,ki je pri njih zaposlen naredi veliko več kot oni, verjemi.
Dobrega odvetnika dobit,rabiš veze in poznanstva bi rekla temu, saj se bo le tako najbolje angažiral, vsi ostali so pa primeri na katerih pač služijo, dlje se primer vleče, več odvetnik zasluži, govorit pa na dušo pihat znajo pa več al manj vsi, a bo posameznik vse verjel je pa njegova odločitev.Od teh ki si jih naštela je Stojan Zdolšek glede gospodarskega prava res najboljši, obvlada, za ostale pa....Tud Peter Čeferin je super, ampak se mora res poglobit v tvoj primer,lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?