Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 8:02:23
|
|
|
|
dory
|
Punce eno vprasanje imam za vas...ste se ve ful pazile,kaj ste jedle, ali ste jedle vse,kar vam je pasalo, seveda v mejah normale? Jaz sem namrec jedla vse, se najbolj mi je pasala majoneza,suhe salame in vse "prepovedano",kar mi pred nosecnostjo in tudi zdej ne pase....je bilo res neodgovorno z moje strani,ker v vsaki taki stvari obstaja procent okuzbe za otrocka? Sama sem mnenja, da ce se nosecnica dobro pocuti,ce vse klapa tko kot je treba, potem ni razloga,da bi se moglo komplicirat se pri hrani...sej je ze dost drugih strestnih stvari okoli nas...kaj pa so delale nase mame? Ko ni bilo vsega toliko na razpolago kot danes, pa tudi nihce ni toliko poudarjal o pravilni prehrani?? Pa smo vsi zdravi ane? Kaksna so vasa mnenja?
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 8:05:44
|
|
|
|
SANDY
|
Tud jest sem jedla kar mi je pasalo, še kake borovničke sem spila. počutla sem se dobr, nč mi ni manjkalo, otročku pa tud ne-saj kukr jo vidm sedaj, kako je zdrava! Mislim da ni treba it v skrajnost. No saj jest nisem tak tip.. :sloncek:
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 8:11:00
|
|
|
|
tina.nika
|
Jaz sem tudi jedla vse. Res pa je da mi določena hrana ni pasala, kot npr. kake sveže salame:(( ali paštete:(. Suhe salame so pa že druga kategorija. ;)Pa tudi meso sem bolj od daleč gledala. So se mi pa celo nosečnost cedile sline po Big Macu:bravo:, sem si ga privoščla "ene dvakrat". Edino kar me je pa res matral je bla pa zgaga, včasih sem ponoči klela sama sebe kaj sem mogla res pojest cel ananas zvečer, pol pa nisem mogla spat ker sem mislala da se bom vžgala:hudicek: Vglavnem jst sem jedla skoraj vse, ker itak brez hrane pa jst ne morem - to ti bi povedal tudi tisti ki me poznajo. lp, Tina:sloncek:
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 8:18:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, jaz pa majoneze nisem jedla. Pa svežih sirov in tatarskega biftka. Kaj pa vem, tudi če je en procent možnosti, da bi bilo kaj narobe, si nisem upala tvegati.
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 8:29:23
|
|
|
|
Anonimen
|
:)-Teja tudi jaz sem živela moje nosečnosti brez obremenitev.Jedla sem kar mi je dišalo.Pri Katji vsak dan Polkilsko lešnikovo čokolado pa špagete z golažom..itd.Pri sinu dvakrat na teden porcije škampov na buzaro itd.Pri Niki Kose in kose kruha namazanega s maslom in medom(to sem sovražila že od malega)pa burek itd.Skratka vse kar mi je zadišalo.:duda::love:
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 10:10:30
|
|
|
|
Annny
|
Tudi jaz sem jedla vse, kar sem prej...res pa je, da mi razne suhe salame ne pred ne med nosečnostjo niso pasale.. Če bi imela kake škodljive razvade npr. kajenje, bi jih pa med nosečnostjo seveda opustila. Lp
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 15:33:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni pa se tako razmišljanje in ravnanje zdi neodgovorno. Zagotovo bo velika večina ob taki prehrani preživela svojo nosečnost normalno in rodila zdravega otroka, tu pa tam pa katera ne bo. Tako je bilo tudi z našimi mamami in babicami. Večina je rodila zdrave otroke, katera pa tudi ne. Vselej obstaja možnost, čeprav minimalna, da bo kaj narobe. Zakaj bi tvegali, 9. mesecev ni celo življenje. Za alkohol se mi pa zdi še posebej neodgovorno, ker v vsakem primeru prehaja posteljico. Otrok sprejme točno tako 'dozo' kot jo ima mama. Umrl zaradi tega zagotovo ne bo, dvomim pa, da mu kaj posebej koristi. Sicer pa so posledice lahko različne, od blagih do tragičnih. Nekatere se lahko pojavijo tudi veliko kasneje.
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 19:18:10
|
|
|
|
dory
|
Sama sem bila strastna kadilka,ko pa sem izvedela,da sem noseca,sem s to razvado takoj prekinila,ker nisem mogla unicevat se enega nedolznega zivljenja..tudi uzivanje alkohola ali celo drog mi je v nosecnosti neodpustno in zelo neodgovorno od vsake mamice...in nobena mi ne bo govorila,da je takoooo fajn kadit in da enostavno ne morejo nehat,ker so potem tkooo zivcne...hehe sama sem pokadila eno skatlico ali vec na dan, pa mi potem niti na misel ni prislo, da sem zivcna..saj sem delala dobro svojemu otroku...je bil pa malo bolj popularen takrat hladilnik...ce se hoce se vse da! Kar se hrane tice pa....rada jem ze od nekdaj in tudi mali je dones kar priden in ze hodi po maminih stopinjah :)
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 20:04:53
|
|
|
|
SANDY
|
teja, a veš da je za telo kr mal šok ko iz škatle na dan prenehaš kadit. Tud sama sem tako nehala, vendar ne zaradi nosečnosti. In dohtarji priporočajo, da v času nosečnosti ne prenehaš kadit takoj, vendar postopoma, da se tudi telo navadi. Za droge se strinjam s tabo. Sam za alkohol-da v devetih mesecih ni nobena niti deci vina spila me pa čudi. Sej ne da bi ga človek moral, ampak ob večerji npr. Sam sem ene par šlukov borovnič, pa se zaradi tega ne počutim neodgovorno, ker se ga nisem opijala s tem. Prav tako glede hrane, otroček iz tebe pobere najboljše, pol pa nam ostane samo ,maščoba in balast ;)! JA no sto ljudi sto čudi.. :miska:
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 21:14:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi meni se zdi, da prenehanje kajenja med nosečnostjo ni nobena umetnost in da bi se bilo treba odvajati postopoma. Preden sem izvedela, da sem noseča, sem tudi jaz pokadila škatlo ali več na dan, potem pa sem v enem dnevu nehala. Nobene živčnosti, samo prijeten občutek, ko lahko takoj nekaj dobrega narediš za svojega še nerojenega otroka. Ne vem, mogoče obstajajo različne stopnje odvisnosti, lahko pa, da je vse v glavah. Verjetno zadnje. Kar pa se alkohola tiče, pa sem že pozabila. Ravnokar sem vprašala moža, če se kaj spomni, če sem med nosečnostjo popila kakšno pivo. Pravi, da mi je on enkrat eno temno pivo kupil, menda za boljšo kri. Ne vem, nimam pojma, da bi ga popila.
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 30.10.2004 22:13:48
|
|
|
|
kimi
|
jaz sem se majonezi izogibala mesa pa v nosečnosti tud vidt nism mogla
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 31.10.2004 8:44:31
|
|
|
|
dory
|
Zame ni bila nobena umetnost niti sok nehat kadit,ker je bila volja mocna in ker sem vedela zakaj sem nehala
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 31.10.2004 8:52:23
|
|
|
|
ZARA
|
men pa med nosecnostjo te stvari sploh niso pasale...kadim itak ze 9 let ne,priznam pa da sem spila kaksen bel vincek (mogoce se zato tamala skoz smeje 8))ceprav nisem ljubitelj alkohola... men je blo nehat kadit tud cist 'easy ' in sm isto nehala v sekundi...no sej tud kadila nisem proti koncu ne vem kaj...1 skatlo sm imela cel teden...tko da vseen ce ne bi se takrat nc!!! see'ya...
|
|
|
|
Prehrana v nosecnosti...res tko neodgovorno? 31.10.2004 14:04:16
|
|
|
|
Pupica
|
Jedla sem vse, le obroke sem povečala na 5 na dan.Aja nisem pa jedla kruha, ker me je zgaga pekla, je pa res, da salam ne maram, niti svinskega mesa, paštet in podobno.Tako da sme jedla že prej bolj zdravo hrano.Je pa res, da se nisem odrekla majonezi niti morski hrani. V 5 mesecu ko sva bila na morju je moj dragi tauhal školjke(srčike in lakirke) in sva jih jedla kar surove. Ni mi pa pasal nič alkohola, niti kave...sem pa pokadila okol 5 cigaret na dan, temu se pač nisem odpvedala:( Pa sedaj od 31.8.2004 nisem pokadila niti ene:bravo::bravo::bravo:
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?