|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtoglavica v nosečnosti
14.6.2007 15:43:18   
annie
Sem v 27.t nosečnosti in do sedaj je bilo vse v redu...zadnjih par dni pa se mi dogaja, predvsem v dopoldanskem času, da imam vrtoglavico. Tudi danes je bilo tako, ko sem bila v trgovini se mi je kar naenkrat začelo vrtet, pa slabo sem se počutila. Sem se mogla takoj vsest, če ne bi še tam skup padla. Naj povem, da sem bila dva dni nazaj na pregledu in je bilo vse ok. Pritisk imam v redu, razen v materinski knjižici sem opazila, pod oznako hgm 118 in se mi rezultat zdi nekam nizek. Saj to je železo, če se ne motim, mogoče sem slabokrvna, vendar mi G ni nič omenila user posted image Kaj ve menite? A ima katera podobno izkušnjo? Upam, da se mi te vrtoglavice ne bodo nadaljevale user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtoglavica v nosečnosti
14.6.2007 15:53:23   
Anonimen
Jaz sem slabokrvna, pa imam tudi vrtoglavice, bojda od vročine.... Jaz imam Hemoglobina 126user posted image Nevem, al je dobro al ne..

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2007 16:01:32   
bodoča
Jaz sem že nekaj let slabokrvna oz. že nekaj let mi moja osebna zdravnica vsake toliko časa predpiše "železove"tablete, ko sem večkrat poskušala dati kri na krvodajalski akciji, mi je nikoli niso vzeli - zaradi slabokrvnosti.
No, zdaj, ko sem noseča, ko naj bi se ta slabokrvnost še bolj pokazala, je pa po besedah G vsevredu, mi pa piše, da imam hemoglobina 111. user posted image  

Drugače pa ja, vrtoglavica je tudi eden od znakov slabokrvnosti, možno pa je tudi, da se ti vrti zaradi prevelike vročine.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2007 17:06:19   
karamela
Tudi jaz sem v  nosečnosti imela velikokrat vrtoglavice. To je normalno v času nosečnosti, omeni pa to seveda svojemu G. Kar se vrednosti hemoglobina tiče, je normalno da je v nosečnosti nižji, saj otrok "pobere" večino le tega in nam mamicam potem zmanjka. Meni je G šele pri vrednosti 98 dal zdravila mislim, da so bile Ferum od Leka.

Pomagaj si z domačimi zadevami. Kakšne pol dcl terančka, limonada sladkana z melaso je tudi bogata z železom.

lp

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2007 17:20:12   
Putka
Za železo je meja nekje 100. Vrtoglavice pa so ponavadi z nizkim pritiskom povezane, sploh če je zunaj čudno vreme (kar je ). Običajno niso ravno nevarne (da bi kazalo na kakšne hujše stvari), edino če skupi padeš pa je nevarnost udarcev. Pojdi k zdravniku, previdnost ni odveč. Srečno

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2007 18:22:04   
Anonimen
V tej vročini si lahko tudi malo dehidrirala - pomisli, če si dovolj pila. Drugače so pa vrtoglavice del nosečnosti. Vrednost železa imaš pa OK - mejna vrednost za nenosečke je 120.

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2007 19:36:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

Za železo je meja nekje 100.

Spodnja meja je 120, sicer se normalne vrednosti gibljejo od 120 do 180 g/L.

Železa nimaš glih kritičnega. Lahko da je res od vročine oz. sopare, ker je kar težko dihat zadnje dni. Sicer pa je to običajno povezano s prenizkim pritiskom. Lahko ti na momente tako pade, da se ti zrola.

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2007 20:10:02   
pika74
Čeprav nisem noseča... bom vseeno prispevala svojo izkušnjo user posted image .

Pred kratkim sem bila v postopku umetne oploditve (IVF) in ob tem zaradi hiperstimulacije na koncu pristala v bolnici. Pa ne pišem tega zato, da bi se komu smilila... ampak zato, ker hočem povedat, da je bilo v meni absolutno preveč hormonov... in predvidevam, da jih imam še sedaj, čeprav je že 14 dni od hiperstimulacije. No, da preidem k bistvu:

Te dni, ko je taka vročina in sopara, tudi sama še bolj trpim. Imam glavobole, slabosti, najbrž tudi nizek pritisk... in te dni se mi je že parkrat kar malo zvrtelo... skratka... ponavadi vseh teh težav nimam. Se mi pa zdi, da je najbrž zaradi vremena vse skupaj še huje. V bistvu komaj čakam, da pride kakšna bolj normalna klima user posted image  tole je že kar težko za prenašat.

Sama vidim, da mi pomaga:
  • če se usedem, oz. če dam iz 3. brzine v 2. al pa v prvo user posted image .
  • Pomaga tudi to, da imam čez cel dan porazdeljene obroke, da nisem vmes preveč lačna ali pa presitauser posted image .
  • da je hrana dovolj raznolika in po kvaliteti ustrezna, tako da telo dobi vse potrebne sestavine
  • Pa da čez cel dan spijem res dovolj tekočine (vode!) - cca. 2.3 litre
  • In da imam dovolj spanja - telo, ki ima podivjane hormone (nosečnost, hiperstimulacija...) potrebuje več počitka

Upam, da sem kaj pomagala, čeprav še nisem noseča user posted image ... pa da bi ti vrtoglavice čimprej minileuser posted image .

Lp
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
14.6.2007 21:13:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2007 21:17:59   
annie
NALIN RR, kolikšno vrednost železa v krvi pa si imela?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2007 21:30:34   
pika74
IZVIRNO SPOROČILO: pika74

• Pa da čez cel dan spijem res dovolj tekočine (vode!) - cca. 2.3 litre

en popravek:

2.3 = 2-3 litre

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
14.6.2007 21:40:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?