|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dabroston
14.6.2007 12:56:24   
pai13
Pozdravljene!

Danes sem bila na prvem pregledu in sem noseča 6t2d. Zjutraj pa sem opazila manjso krvavitev in ginekologinja mi je predpisala Dabroston tablete. Ko sem prišla domov je bil samo še rjav izcedek. Ali je potrebno te tablete pojesti do konca tudi če izcedek ni več? Pa meni je rekla G. da 2 tableti na dan; nekje pa sem zasledila da je potrebno proti koncu to zmanjševat? Prvič imam s tem izkušnje tako da nimam pojm in če je mela kaka tako izkušnjo bi bila vesela vsakega nasveta. A pa je potrebno zaradi tega počivati? Kaj sploh lahko počnem?

papauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dabroston
14.6.2007 13:06:21   
Anonimen
Dabroston se jemlje za podporo rumenemu telescu, ki vzdržuje nosečnost. Po 12. oz. 13. tednu to vlogo prevzame posteljica. Če ti je G predpisal dabroston je že vedel zakaj. Jaz sem ga jemala do konca 13. tedna s tem, da sem dozo proti koncu pačasi zmanjševala.

(odgovor članu pai13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2007 14:18:51   
lana38
Jaz sem imela samo rjav izcedek, pa sem dobila Dabroton in ga še jemljem. Zdaj sem v 12t. Pa tudi počivam še vedno. Na začetku sem imela strogo mirovanje. Ni mi jasno, da ti G ni nič pojasnila.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2007 14:34:22   
NELY00
Lep pozdrav.Tudi jaz sem ena izmed tistih ki moram jemati dabroston in ga jemljem že od prvega pregleda pri ginekologinji.Imela sem rjav izcedek ampak tri tedne potem je krvavitev ponehala.Sedaj sem v trinajstem tednu in ga še vedno jemljem.V torek imam pregled in bomo videli kaj bo rekla ginekologinja tako da ti ga kar pridno papaj tako kot imaš predpisano in ti bo že tvoja ginekologinja povedala kdaj zaključiti.Želim ti lepo in uspešno nosečnost

(odgovor članu pai13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2007 15:03:20   
pai13
ful hvala za nasvete! Me pa zanima še nekaj: jaz imam tablete za 1 mesec. če jih jem po 2 na dan. kadaj je potrebno zmanjševat dozo? Pa glede mirovanja še nekaj. to pomeni da je treba cel dan ležat. kaj pa ko izcedek izgine potem to mirovanje treba nadaljevat?

papa

(odgovor članu NELY00)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2007 15:50:20   
Anonimen
JAz sem morala jemati in tudi sem Dabroston do konca in po G. navodilih.

Glede mirovanja pa mi je moja osebna zdravnica rekla, da v prvih 3 mesecih pomeni, čim več počivanja in ležanja, potem pa pomeni, da ne delaš nič težkega, vendar naj ne bi samo ležal in lenaril, ampak bil malo aktiven.

JE pa res, da je odvisno od vsake posameznice in njene diagnoze. NAredi tisto, kar ti je zdravnica rekla.

(odgovor članu pai13)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2007 17:17:28   
Anonimen
Ja punce, vse, ki imajo rjav izcedek dobijo Dabroston ali pa Utrogestan.....progesteron v glavnem.
Treba ga je jemati do 14. tedna, šele takrat prevzame posteljica funkcijo tvorbe zadostne količine progesterona. Jaz sem si ga celo morala vaginalno dajat.....tisto je šele zoprno.

Nič.....sprijaznite se s tem. Poglejte malo v zgornji del foruma, kolikšen delež nosečnic ima na začetku rjav izcedek. Jaz sem ga imela 2 meseca, sedaj pa sem v 28T.
Sej bo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2007 17:44:45   
lana38
Moj izcedek je trajal 3 dni, potem pa se je še občasno pojavil tu in tam. Še vedno počivam. Ne delam nič, v glavnem sem doma in ležim, grem na RR, sedim, gledam TV. Včeraj sem G vprašala, če lahko grem na kakšen sprehod. Rekel je, da na kakšen krajši 10-15 min, nič delat in še naprej naj v glavnem počivam. Včeraj sem šla tja in nazaj peš. Na eno stran hodim 20 min, tako da sem danes predvsem počivala in nisem bila nikjer. Jutri pa bom morda skočila do kioska po časopis. Do tja je malo več kot 5 min. Kuha mi mama ali user posted image , enako je s pomivanjem posode. Stanovanje pa pospravlja sin, ki je star 10 let. Posesa in prah že lahko pobriše. To ni tako težko delo zanj. Zdaj je najbolj pomamben user posted image . Vse ostalo pride na vrsto kdaj drugič.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?