Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:06:41
|
|
|
|
Mina1
|
nevem no, mene so pri prvem matrali več kot 16 ur, pa nisem bila odprta nič in ko se je ekipa zamenjala, so se za glavo prijeli in rekli, da kaj so oni prej toliko dolgo čakali. In zaradi tega se mi je otrok okužil z mojo vodo in sva bila notri 13 dni.
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:14:11
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Ja to so tudi meni rekli da morejo imeti razlog za carski rez. Ker če se kaj zalomi potem oni kazensko odgovarjajo, če je carski narejen brez razloga.
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:15:15
|
|
|
|
Magi*
|
japajade. a če pa izdihneš ob naravnem porodu, ki ne gre in ne gre, pa ne odgovarjajo? ni treba odgovort, odgovor nam je vsem poznan
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:22:19
|
|
|
|
IWONA
|
CR se opravi recimo pri teh primerih in še mnogih drugih intrauterina hipoksija (pomanjkanje kisika pri plodu), okvarjena, stara posteljica, , odstop pravilno ležeče posteljice (ko se porod že začne),izpad popkovine, fetalni distres, če je 1.porodna doba podaljšana, grozeče raztrganje maternice itd itd ker se CR opravi šele z medicinsko utemeljenim razlogom,ki opravičuje tveganje za porodnico in otroka
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:22:53
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA Ja to so tudi meni rekli da morejo imeti razlog za carski rez. Ker če se kaj zalomi potem oni kazensko odgovarjajo, če je carski narejen brez razloga. Ja, pa kaj še! Kako pa potem v Postojni lahko brez problema greš na CR? Sam naj nihče ne reče, da to ni res. Moja znanka je 2x šla na CR brez ene idnikacije zanj. Aja - pa plačala je. Zakonsko ni določeno, vndar pa pravijo, da porod naj ne bi trajal več kot 12 ur. Se pravi od popadkov na 3 min in manj naprej
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:23:50
|
|
|
|
Anonimen
|
ne vem, če je to sploh v zakonu...prej bi rekla v kakšnem navodilu, smernicah... Kaj naj rečem, srečna sem, da jo je mali odnesel "le" z zlomljeno ključnico in podpluto glavico... Aja, mere malega 4730,57, 37...porod "ta pravi" - popadki na minuto - sedem ur in pol....Niti govora o cr, drugo jutro mi je zdravnik, ki je bi prisoten, da , če ne bi šlo v 1 minuti ven, da bi naredili VAKUM
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:25:27
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: raho IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA Ja to so tudi meni rekli da morejo imeti razlog za carski rez. Ker če se kaj zalomi potem oni kazensko odgovarjajo, če je carski narejen brez razloga. Ja, pa kaj še! Kako pa potem v Postojni lahko brez problema greš na CR? Sam naj nihče ne reče, da to ni res. Moja znanka je 2x šla na CR brez ene idnikacije zanj. Aja - pa plačala je. Zakonsko ni določeno, vndar pa pravijo, da porod naj ne bi trajal več kot 12 ur. Se pravi od popadkov na 3 min in manj naprej Mogoče je to ta pravi razlog.
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:27:47
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: IWONA CR se opravi recimo pri teh primerih in še mnogih drugih intrauterina hipoksija (pomanjkanje kisika pri plodu), okvarjena, stara posteljica, , odstop pravilno ležeče posteljice (ko se porod že začne),izpad popkovine, fetalni distres, če je 1.porodna doba podaljšana, grozeče raztrganje maternice itd itd ker se CR opravi šele z medicinsko utemeljenim razlogom,ki opravičuje tveganje za porodnico in otroka To je uradna razlaga. Kje pa piše, ne vem, tako, da ti ne morem pomagati.. Mene pa tudi zanima, zakaj pri plačilu ali "VIP-predznaku" ta razlaga ne velja oz. kaj vpišejo kot razlog. Ker nekaj ja morejo. No, očitno vpišejo enega izmed zgoraj navedenih razlogov, za statistiko....
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:29:40
|
|
|
|
Maxica
|
Tuhtam zdaj pri tej temi, ok, če so pač res zdravstveni razlogi za to, ok, ampak zakaj se nekatere vip mamice apriori odločijo za carski rez? V čem je point? Sama ga nisem nikoli imela, pa si ga niti ne želim, no, in kot sem enkrat brala pri Pušenjaku, tudi sam pravi, da je CR lahko veliko bolj nevaren in rizičen, kot naraven porod.
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:33:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa tudi zanima, zakaj pri plačilu ali "VIP-predznaku" ta razlaga ne velja oz. kaj vpišejo kot razlog. Ker nekaj ja morejo. No, očitno vpišejo enega izmed zgoraj navedenih razlogov, za statistiko.... [/quote] Ja po tem lahko sklepamo, da so vse naše estradnice imele otročke, ki jim je primanjkovalo kisika, grozilo jim je raztrganje maternice, podaljšano 1. porodno dobo....KAKO JE ŽE TISTA O SVIZCU.
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:38:45
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Ja po tem lahko sklepamo, da so vse naše estradnice imele otročke, ki jim je primanjkovalo kisika, grozilo jim je raztrganje maternice, podaljšano 1. porodno dobo..... Ja, najbrž...Zato pa verjamem pravilu, ki pravi, da ne verjemi nobeni statistiki, razen tisti, ki si jo ponaredil/priredil sam....
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:41:02
|
|
|
|
modrooka
|
Veliko vas jih omenja teh 12 ur. Nekje torej to mora biti zapisano... Kje ste to slišale? Na materinski šoli?
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:46:16
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA Ja to so tudi meni rekli da morejo imeti razlog za carski rez. Ker če se kaj zalomi potem oni kazensko odgovarjajo, če je carski narejen brez razloga. Ja, pri nas so tudi v materinski šoli tako rekli, in to zdravnica, ki je pri meni potem odredila CR. Je pa takrat rekla, da bomo počakali še pol ure, da bo minilo 3 ure, odkar se nisem več odpirala. Tako da to je tudi eden od indicev. Grem gledat, če jih bom kje našla na kupu.
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 10:59:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj sem malo brskala in je rok 2 uri, če se ne odpiraš (v aktivnem obdobju rojevanja ali nekaj takega). Tule je en link, sicer gradivo za študente: http://medenosrce.dsms.net/pogled.asp?ID=424
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 11:43:40
|
|
|
|
aljuška
|
oj, jaz sem tudi imela CR, po 8h urah matranja z umetnimi in lastnimi popadki in so mi šele ob 8h zjutraj nardili Cr (ker so kao čakali da bi šlo samo ven, mala pa v trebuhu brez plodovnice )--dežurno nočno gin. je jutranji zdravnik takoo nadrl, da kaj je čakala z CR-jem če je videla, da nikamor ne gre in da je otrok brez vode..Ona pa, da ni hotela zbudit anestezista in da je čakala, da se bo samo odprlo ( wtf?? )..Vmes me seveda 300x pregledala in prešlatala in tako sem jaz se endometritis ( vnetje maternice ) fasala...( in s tem dodatne dneve bivanja v boln. ) Jaz pravim, da se mora CR narediti takoj (!! ), ko se ugotovi, da ne bo šlo naravno oz. gre kaj narobe..Ne pa da odlašajo do onemoglosti..
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 12:43:47
|
|
|
|
tecka_nosecka
|
Eh.... Me, navadne smrtnice imamo napačne priimke, da bi si lahko privoščile CR kar tako.... Saj, zato pa malo bolj poznane "slovenke zvezdice" brez problema uredijo vse, kar se jim zahoče ... Kaj naj še rečem?
|
|
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 13:01:09
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Ja po tem lahko sklepamo, da so vse naše estradnice imele otročke, ki jim je primanjkovalo kisika, grozilo jim je raztrganje maternice, podaljšano 1. porodno dobo....KAKO JE ŽE TISTA O SVIZCU. Ja točno tako. Jaz sem bila 12 dni čez rok, so mi zjutraj ob 8 dali umetne pop., ob 11, predrli mehur in ob 17.00 nisem bila odprta še niti za 1CM . P a mi carski rez ni pripadal KAO , tega pa nisem vedela da ti pripada po treh urah . Vglavnem katastrofa. So rekli da bodo še počakali kao do 19 zre in , če do takrat ne bo šlo da se me bodo potem usmilili in me peljali na CR. Bi si ga tudi plačala ampak kao to ni izvedljivo mi je bilo rečeno. So me samo fopali kao o zakonu in da zakonsko ne smejo . No hvalabogu se je potem vse vredu končalo. V glavnem če nisi VIP OSEBA se lahko obrišeš pod nosom-mogoče ne v vseh porodnišnicah ampak na Ptuju je na žalost tako.
|
|
RE: zakonsko določeno kdaj carski rez? 14.6.2007 15:58:19
|
|
|
|
DEBELUŠKA30
|
Sama sem se zanimala za porod s CR (pred 5-imi leti), pa so mi v Kranjski porodnišnici rekli: "A vi sploh veste, da to stane 600.000 tolarjev!!!!!!!!". Pa smo bli zmenjen ?!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?