|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakonsko določeno kdaj carski rez?
14.6.2007 10:00:25   
modrooka
V nekaterih temah ste omenjale, da je zakonsko določeno, da morajo zdravniki po 12 urah rojevanja na porodni mizi narediti carski rez. Zanima me, kateri zakon to določa!

Hvala!

< Sporočilo je popravil modrooka -- 14.6.2007 10:01:01 >

Lep dan!
   RE: zakonsko določeno kdaj carski rez?
14.6.2007 10:06:41   
Mina1
nevem no, mene so pri prvem matrali več kot 16 ur, pa nisem bila odprta nič in ko se je ekipa zamenjala, so se za glavo prijeli in rekli, da kaj so oni prej toliko dolgo čakali. In zaradi tega se mi je otrok okužil z mojo vodo in sva bila notri 13 dni.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2007 10:14:11   
BLAŽIKA
Ja to so tudi meni rekli da morejo imeti razlog za carski rez. Ker če se kaj zalomi potem oni kazensko odgovarjajo, če je carski narejen brez razloga.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2007 10:15:15   
Magi*
japajade. a če pa izdihneš ob naravnem porodu, ki ne gre in ne gre, pa ne odgovarjajo? ni treba odgovort, odgovor nam je vsem poznanuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2007 10:22:19   
IWONA
CR se opravi recimo pri teh primerih in še mnogih drugih
intrauterina hipoksija (pomanjkanje kisika pri plodu), okvarjena, stara posteljica, , odstop pravilno ležeče posteljice (ko se porod že začne),izpad popkovine, fetalni distres, če je 1.porodna doba podaljšana, grozeče raztrganje maternice itd itd
ker se CR opravi šele z medicinsko utemeljenim razlogom,ki opravičuje tveganje za porodnico in otroka

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2007 10:22:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Ja to so tudi meni rekli da morejo imeti razlog za carski rez. Ker če se kaj zalomi potem oni kazensko odgovarjajo, če je carski narejen brez razloga.

Ja, pa kaj še! Kako pa potem v Postojni lahko brez problema greš na CR?user posted image  Sam naj nihče ne reče, da to ni res. Moja znanka je 2x šla na CR brez ene idnikacije zanj. Aja - pa plačala je.

Zakonsko ni določeno, vndar pa pravijo, da porod naj ne bi trajal več kot 12 ur. Se pravi od popadkov na 3 min in manj naprej

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2007 10:23:50   
Anonimen
ne vem, če je to sploh v zakonu...prej bi rekla v kakšnem navodilu, smernicah...
Kaj naj rečem, srečna sem, da jo je mali odnesel "le" z zlomljeno ključnico in podpluto glavico... Aja, mere malega 4730,57, 37...porod  "ta pravi" - popadki na minuto  - sedem ur in pol....Niti govora o cr, drugo jutro mi je zdravnik, ki je bi prisoten, da , če ne bi šlo v 1 minuti ven, da bi naredili VAKUMuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2007 10:25:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Ja, pa kaj še! Kako pa potem v Postojni lahko brez problema greš na CR?user posted image  Sam naj nihče ne reče, da to ni res. Moja znanka je 2x šla na CR brez ene idnikacije zanj. Aja - pa plačala je.

Zakonsko ni določeno, vndar pa pravijo, da porod naj ne bi trajal več kot 12 ur. Se pravi od popadkov na 3 min in manj naprej

Mogoče je to ta pravi razlog.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2007 10:27:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: IWONA

CR se opravi recimo pri teh primerih in še mnogih drugih
intrauterina hipoksija (pomanjkanje kisika pri plodu), okvarjena, stara posteljica, , odstop pravilno ležeče posteljice (ko se porod že začne),izpad popkovine, fetalni distres, če je 1.porodna doba podaljšana, grozeče raztrganje maternice itd itd
ker se CR opravi šele z medicinsko utemeljenim razlogom,ki opravičuje tveganje za porodnico in otroka

To je uradna razlaga. Kje pa piše, ne vem, tako, da ti ne morem pomagati..

Mene pa tudi zanima, zakaj pri plačilu ali "VIP-predznaku" ta razlaga ne veljauser posted image  oz. kaj vpišejo kot razlog. Ker nekaj ja morejo. No, očitno vpišejo enega izmed zgoraj navedenih razlogov, za statistiko....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu IWONA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2007 10:29:40   
Maxica
Tuhtam zdaj pri tej temi, ok, če so pač res zdravstveni razlogi za to, ok, ampak zakaj se nekatere vip mamice apriori odločijo za carski rez? V čem je point?user posted image  Sama ga nisem nikoli imela, pa si ga niti ne želim, no, in kot sem enkrat brala pri Pušenjaku, tudi sam pravi, da je CR lahko veliko bolj nevaren in rizičen, kot naraven porod.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2007 10:33:37   
Anonimen
Mene pa tudi zanima, zakaj pri plačilu ali "VIP-predznaku" ta razlaga ne veljauser posted image  oz. kaj vpišejo kot razlog. Ker nekaj ja morejo. No, očitno vpišejo enega izmed zgoraj navedenih razlogov, za statistiko....
[/quote]

Ja po tem lahko sklepamo, da so vse naše estradnice user posted image  imele otročke, ki jim je primanjkovalo kisika, grozilo jim je raztrganje maternice, podaljšano 1. porodno dobo....KAKO JE ŽE TISTA O SVIZCU.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2007 10:38:45   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

Ja po tem lahko sklepamo, da so vse naše estradnice user posted image  imele otročke, ki jim je primanjkovalo kisika, grozilo jim je raztrganje maternice, podaljšano 1. porodno dobo.....

Ja, najbrž...Zato pa verjamem pravilu, ki pravi, da ne verjemi nobeni statistiki, razen tisti, ki si jo ponaredil/priredil sam....user posted image  

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2007 10:41:02   
modrooka
Veliko vas jih omenja teh 12 ur. Nekje torej to mora biti zapisano... Kje ste to slišale? Na materinski šoli? user posted image

Lep dan!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2007 10:46:16   
Anonimen

Ja, pri nas so tudi v materinski šoli tako rekli, in to zdravnica, ki je pri meni potem odredila CR. Je pa takrat rekla, da bomo počakali še pol ure, da bo minilo 3 ure, odkar se nisem več odpirala. Tako da to je tudi eden od indicev. Grem gledat, če jih bom kje našla na kupu.

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2007 10:59:42   
Anonimen
Zdaj sem malo brskala in je rok 2 uri, če se ne odpiraš (v aktivnem obdobju rojevanja ali nekaj takega).

Tule je en link, sicer gradivo za študente:

http://medenosrce.dsms.net/pogled.asp?ID=424

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.6.2007 11:43:40   
aljuška
oj,
jaz sem tudi imela CR, po 8h urah matranja z umetnimi in lastnimi popadki in so mi šele ob 8h zjutraj nardili Cr (ker so kao čakali da bi šlo samo ven, mala pa v trebuhu brez plodovniceuser posted image user posted image  )--dežurno nočno gin. je jutranji zdravnik takoo nadrl, da kaj je čakala z CR-jem če je videla, da nikamor ne gre in da je otrok brez vode..Ona pa, da ni hotela zbudit anestezistauser posted image user posted image  in da je čakala, da se bo samo odprlo ( wtf??user posted image  )..Vmes me seveda 300x pregledala in prešlatala in tako sem jaz se endometritis ( vnetje maternice ) fasala...( in s tem dodatne dneve bivanja v boln. )user posted image
Jaz pravim, da se mora CR narediti takoj (!! ), ko se ugotovi, da ne bo šlo naravno oz. gre kaj narobe..Ne pa da odlašajo do onemoglosti..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.6.2007 12:43:47   
tecka_nosecka
Eh.... Me, navadne smrtnice imamo napačne priimke, da bi si lahko privoščile CR kar tako.... user posted image

Saj, zato pa malo bolj poznane "slovenke zvezdice" brez problema uredijo vse, kar se jim zahoče user posted image ...

Kaj naj še rečem?

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.6.2007 13:01:09   
BLAŽIKA
Ja po tem lahko sklepamo, da so vse naše estradnice imele otročke, ki jim je primanjkovalo kisika, grozilo jim je raztrganje maternice, podaljšano 1. porodno dobo....KAKO JE ŽE TISTA O SVIZCU.

Ja točno tako.

Jaz sem bila 12 dni čez rok, so mi zjutraj ob 8 dali umetne pop., ob 11, predrli mehur in ob 17.00 nisem bila odprta še niti za 1CMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . P a mi carski rez ni pripadal KAO , tega pa nisem vedela da ti pripada po treh urahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Vglavnem katastrofa. So rekli da bodo še počakali kao do 19 zre in , če do takrat ne bo šlo da se me bodo potem usmilili in me peljali na CR. Bi si ga tudi plačala ampak kao to ni izvedljivouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mi je bilo rečeno.
So me samo fopali kao o zakonu in da zakonsko ne smejouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

No hvalabogu se je potem vse vredu končalo.user posted image

V glavnem če nisi VIP OSEBA se lahko obrišeš pod nosom-mogoče ne v vseh porodnišnicah ampak na Ptuju je na žalost tako.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu tecka_nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.6.2007 15:58:19   
DEBELUŠKA30
Sama sem se zanimala za porod s CR (pred 5-imi leti), pa so mi v Kranjski porodnišnici rekli: "A vi sploh veste, da to stane 600.000 tolarjev!!!!!!!!".
Pa smo bli zmenjenuser posted image user posted image user posted image user posted image ?!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.6.2007 14:00:16   
ašun
Velikokrat predolgo čakajo in CR ni eč mogoč. Npr. pri moji znanki se je po 7 urah mali toliko spustil, da niso mogli več narediti cr. Zagozdil se je med medenične kosti in so ga ven vlekli z vakumom.

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?